Kekec

11. številka, april 1997

brezplačno

Naslovnica

  DVIGNJENE KUTE NA BLAGOSLOVLJENIH TLEH
  seks, laži in videotrakovi

  AV HOUSE OF STYLE
  MISS LESBO '97
  scena

  INTERNET
  tema številke

  ZAGREB
  gayspotting

  IZKLESAJ ME SUHEGA!
  vizualije

  @@@FERA
  Hetiji razsajajo po omrežju!

  GEJ VODIČ

  Foto: Frenk Fidler


Kolofon KEKEC številka 11, april 1997. Izdaja ŠKUC-Magnus, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana. Glavni in odgovorni urednik: Aleš Pečnik. Oblikovanje in prelom: Marko Popovič. Vse pravice pridržane! Tisk: Birografika Bori, Ljubljana. Naslov uredništva in trženje: KEKEC, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana, tel.: (061) 130 4740, fax: (061) 329 185. Uredništvo izraža razumevanje in iskreno sočutje, če kdo, ki se pojavi ali je omenjen v časopisu, ni gej. Branje dovoljeno kjerkoli - na ulici ali avtobusu, pod odejo ali na stranišču. Časopis je uporaben tudi za kurjavo, ker pri izgorevanju vse strupene snovi ostanejo v njem. Po mnenju Urada vlade RS za informiranje (4/3-12-148/94-23/17, 25. 1. 1994) se zanj plača 5% davek od prometa. Žiro račun ŠKUC 50101-678-52011, devizni račun 50100-620-133-27621-11990/3 (za KEKEC).


Živjo!

Tega Kekca smo med vas spet poslali z zamudo. Tokrat nismo krivi sami, pač pa dogajanje v naši dolgi vasi. Kekca smo že skoraj imeli v tiskarni, ko smo izvedeli za najnovejši slovenski škandal. Tudi ta je nastal v koprodukciji gejev in cerkve oziroma njenih »dostojanstvenikov«. Zato smo teatralično ustavili tiskarske stroje, v Špeckahlo dodali najnovejšo vest in vam dostavili Kekca z enotedensko zamudo.

Iskreno upamo, da bo cerkev končno spoznala, da je hinavščina tanek led, ki se hitro in pogosto lomi - tovrstnih izkušenj ima menda že dovolj.

Dvojna merila pa niso le v domeni cerkve. Nekega dne neka poslanka benti čez akcije »kondome v vsako vas«, kot jih imenuje sama (Špeckahla v 9. številki Kekca), dober mesec za tem pa si poslanec in tržiški župan, ki je član iste stranke kot omenjena poslanka, s službeno kreditno kartico - torej na stroške davkoplačevalcev - kupi kondome.

Da bi bila stvar še bolj groteskna, se ne opraviči, ker si je denar »sposodil«, ampak se opraviči, da kondomov ni kupil zase. Bojda jih je kupil za prijatelja, pa še to samo za štos, ne pa zato, da bi jih prijatelj uporabil. Si predstavljate kaj hujšega, kot da bi (slovenski) politik priznal svetu (dolgi vasi), da občasno tudi (uf, ogabno!) seksa?!? Še huje - da seksa s kondomi?!? Že to, da bi priznal, da njegovi prijatelji seksajo, bi bilo prehudo za z (verbalno) moralo močno prekvašeno slovensko javnost.

Hudi občutki krivde zaradi seksa in še bolj zaradi same spolne usmerjenosti pa morijo tudi geje. Od tistih, ki se imajo za hetiče, in se po vsakem »grehu« z moškim doma pošteno prebičajo ali pa se kaznujejo vsaj tako, da se zelo neokusno postrižejo, do tistih, ki so z okolico že razčistili, pri sebi pa še ne povsem. Govorim torej o večini ljudi, ki eksistirajo na sceni. Le tako lahko pojasnimo, da so zaljubljenci na sceni še vedno tarča posmeha, ljubosumnost se označuje s histerijo, javno izkazazovanje pripadnosti nekomu pa izpade že prav idiotsko. Ali pa to, da je na sceni večji frajer tisti, ki je podrl več tipov, kot tisti, ki je sposoben živeti v zvezi več kot dva tedna.

O hinavščini in dvojni morali na sceni pa ne bi izgubljal besed. Veste že vse.

Urednik


Od srca do srca Zaradi zaprte Metelkove se je dogajanje preselilo v Gaylerijo. Uredništvo sočustvuje z ubogim natakarjem R., na katerega se spravljajo pedrule. Tako sta se nanj spravila B. in P. Slednjo smo celo zalotili med pritoževanjem nad R., ker je imel ubožček otipavanja že čez glavo in je P. nadrl.

Medtem ko so navadni smrtniki težko pričakovali otvoritev Tiffany, je prenova stala. Prenovitelji so se namesto delu posvečali zabavi. Kot pravi zapisnikar: "Od načrta (malanje) je ostalo nekaj na četrt pobrušenih sten in nekaj več izpraznjenih vinskih steklenic. Razpravo o tem, kako bi se zadeve pravzaprav morali lotiti, pa so prej omenjeni prenesli, skupaj s preostalimi steklenicami vina in fante, v intimne prostore ene izmed opazovalk. Tam se je razprava prevesila v zabavo, ki so ji prijetno dopolnjevali spomini, drobcena zbadanja, razne potrebe, pizza in seveda bambusi."

Vroče novice z novinarskih delavnic iz Ankarana: prevoz do Ankarana in nazaj je minil brez problemov, kljub temu da je bil zraven tudi ustanovitelj gej avtomoto kluba A. Na zabavi, ki jo je organiziral M. (no, morda je ni, vendar smo se sami povabili) se je kritična trojica T., drugi M., in drugi A. skupaj s Smirnoffom zaprla v kopalnico in modrovala o razmerjih. Debata je bila očitno zelo zanimiva, saj so se ji mnogi želeli priključiti, vendar jim to ni uspelo. Tretji A. je bil zaradi tega tako užaljen, da je šel žurat k lezbijkam. Le-te so žur kmalu zapustile, kritična trojica pa je tretjega A. zalotila s četrtim A. Drugi A. je zato s Smirnoffom odhitel na pomol, drugi M. pa je kritično pripomnil: »Vsaj šlic bi si lahko zapel.« (V mislih seveda ni imel drugega A.) G. je kljub veliki količini maliganov uspel polomiti posteljo, maligani in še kaj pa so zdelali tudi četrtega A. Na pomoč je priskočil T. Pred zajtrkom smo zalotili K. s tridesetcentimeterskim kupom porno revij. Šokiranemu T. je K. pojasnila, da nikamor ne gre brez njih.

Iz izolacije sta prilezla drugi R. in drugi B., vendar ne več kot par. Drugi R. si je sedaj rezerviral N., medtem ko se za drugim B. mečeta prvi M. in prva E. Pod vplivom kometa sta se spravila drugi in tretji A. S kombinacijo IRC + resnično življenje je tretji B. vštrikal četrtega. Stvari med njima so trenutno strašno romantične, tako da ju lahko dlje kot pet minut gledajo le najbolj zagrizeni (z robčki dobro založeni) ljubitelji Santa Barbare in podobnih soap oper. Drugi P. je lovil po K4, ne pa tudi ujel. Njegov izbranec se je na dvorjenje odzval z izjavo, da ni gej. Nesrečo z dvorjenjem pa ima tudi drugi T., ki je potem, ko je končno spoznal tretjega P., bruhal. Seveda ne zaradi tretjega P., spet so bili vsega krivi maligani. Romanca med Š. in J. se ohlaja. Bojda zato, ker je njuna ljubezen premalo nesrečna.

Peti A. si je dal duška po Internetu, kjer je napadel drugega A., preko njega pa še T. Drugi A. in T. zgrožena ugotavljata, da peti A. potrebuje strokovno pomoč. Poleg tega smo preko Interneta izvedeli, da L. uporabljenih kondomov ne meče na dvorišče. Vzorno.

Stare novice: tretji in četrti R. sta nehala in to že pred dvema mesecema!! Slovensko raziskovalno novinarstvo gre očitno po gobe, saj si ne moremo odpustiti, da smo kaj takega lahko spregledali.

kekepress

ilustracije: Jammy


Speckahla

Dvignjene kute na blagoslovljenih tleh

LJUBLJANA, 23.4. - Eden od akterjev zgodbe iz prejšnje številke »Visokim petam spodrsnilo na blagoslovljenih tleh« je ponovno vpleten v cerkven škandal.

Glavni junak naše zgodbe se je z dvema župnikoma in »višjim dostojanstvenikom v ljubljanski nadškofiji« zapletel v »intimna razmerja«. Najintimnejše prizore je posnel na videokaseto, za katero je potem iztržil 480.000 SIT. Očitno so se »dostojanstveniki« ustrašili, da praznjenja njihovih denarnic s tem še ne bo konec, zato so nadobužneža ovadili policiji.

Očitno so se prepozno zavedeli, da bodo zaradi ovadbe svoje umazano perilo morali prati na sodišču, kajti tam so svojo pripoved spremenili - 480 tisočakov naj bi našemu junaku dali iz prijateljskih nagibov. Sodišče tako spremenjeni pripovedi »dostojanstvenikov« ni verjelo. Menilo je, da se je oškodovani »dostojanstvenik«, ki je zadevo prijavil policiji, zdaj, ko je zadeva pred sodiščem, skušal oprati in pomesti stvari pod preprogo.

Zadeva je sodni epilog skorajda dobila (naš junak je zaradi izsiljevanja pogojno obsojen na eno leto in tri mesece zapora, vendar sodba ob zaključku redakcije še ni bila pravnomočna), veliko bolj pa nas zanima epilog, ki ga bo napisala cerkev.

Cerkev proti istospolno usmerjenim osebam »kao« nima nič, strogo pa obsoja spolne odnose med osebami istega spola, ki da so proti naravi, poleg tega pa so v večini držav tega sveta lahko le »izvenzakonski« in tudi zaradi tega proti božji volji.

Zaradi tega bi lahko pričakovali, da bodo naši »dostojanstveniki« morali svoje kute sleči in ne le dvigniti, vendar to ni preveč verjetno. Cerkvena dvoličnost je namreč vsem dobro znana - medtem ko cerkev pridiga eno, prakticira drugo. Naj pri tem spomnemo na avstrijski škandal, ko je bil kardinal Groer obtožen spolnega nadlegovanja mladoletnikov, edino cerkveno dejanje v zvezi s tem pa je bilo, da se je ovila v molk in po pritiskih javnosti iz uradno povsem x razlogov upokojila svojega perverzneža. Tudi našim »dostojanstvenikov« se torej ne more zgoditi nič hujšega.

kekepress

Tiffa.y

odprla svoje duri

LJUBLJANA, 19.4. - Ponovno se je odprl prenovljeni klub na Metelkovi, tokrat z imenom Tiffany.

Radovedne obiskovalce so pričakale prebarvane stene, ozaljšane z ogledali, novi prti na mizah, omehčani stoli, v ogledalca oblečen šank, akvarij in barvaste neonke. Prostor je opremljen občutno okusneje, kot je bil pred tem tam gostujoči Konzulat s svojimi lučkami za novoletna drevesca, vendar mu še vedno nekaj manjka, vsaj kar se tiče notranje opreme.

Na otvoritvi se je drenjalo 50 do 70 radovednih obiskovalcev z zelo različnimi mnenji o novi podobi kluba. Vzdušje je bilo takšno, kakršnega smo ob otvoritvah vajeni.

Poleg materialnega se je v klub vselilo tudi nematerialno. Poredni duh meče črke napisa Tiffany s stene. Uredništvu še ni uspelo ugotoviti, po kakšnem principu se spravlja na črke. Nekateri menijo, da pade dol prva črka imena bodočega ljubimca/ke opazovalca/ke, drugi pa, da je treba beležiti vrstni red padanja črk in enostavno prebrati sporočilo. Dosedaj so padle dol N, A in N. Zadnja je skoraj padla na glavo pod napisom sedeči Maji, ki je bila tedaj v družbi svoje Nine. Glede na to, da je Majo skoraj ubil N, ugibamo, če duh prerokuje, kaj bo z njima.

kekepress

N
Skupinska slika iz Ankarana

Delavnice o etičnem in profesionalnem odnosu do novinarstva

Uredništvi časopisa Kekec in revije Lesbo sta vikend od 11. do 13. aprila preživeli v Ankaranu na delavnicah z uradnim imenom »Delavnice o etičnem in profesionalnem odnosu do novinarstva«. Poleg novinarjev je bila v Ankaranu tudi skupina, ki se je poučevala o varnejšem seksu. Čas, namenjen delu, je bil izrabljen konstruktivno, čas, namenjen druženju pa zabavno. Za več informacij glej Od srca do srca.


Scena

AV House of Style

foto: Frenk Fidler, Margareta Lorger

30. marca je v Roza disku nastopila skupina AV House of Style, ki sicer redno gostuje v londonskem Heavnu in na zagrebškem Bizzare Partyju. Performans je bil zelo zanimiv, saj podobnih stvari v naših logih nismo vajeni. Za edino razočaranje je poskrbela publika, ki se razgreje ob nastopu vsake falirane transvestitke, ki odpira usta na polgoveje popevke, ob tem (vsaj za Roza disko) izredno zanimivem performansu pa je ostala mrtvo hladna.

kekepress


ScenaMister Gay & Miss Lesbo '97

prvič: Bravo vsem, ki so se prijavili.

drugič: Vprašanje organizatorjem: kakšen namen ima izbor Mr. Gay in Miss Lesbo?

lzbiranje lepotcev in lepotic je običajno povezano z estrado in ekscesom. V Sloveniji glamour seveda odpade, ostane torej zajebancija, žur. Slednje smo najbolj pogrešali pri obeh tekmovanjih v nedeljskem K4. lzbor za Mr. Gay in Miss Lesbo naj bi že po definiciji bil drugačen, žal pa smo bili priče precej dolgočasnemu programu in vprašanjem v stilu "Kakšni tipi/ženske so ti všeč." Še hetiji imajo več domišljije.

Kako naj tekmovalec odgovarja na tako osladna vprašanja. - "Meni so všeč invalidi in imbecili?!" Organizirati lepotno tekmovanje samo zato, da dobimo tudi pedri in lezbijke svojega kralja in kraljico ni ravno dosežek leta. Vsa zadeva bi bila mnogo bolj zanimiva, če bi bil sam program drugačen, vsaj malo zabaven, če je že ironija izključena. Žal ni dovolj, da je izvoljeni/a pač gej ali lezbijka. Ti časi so mimo. Takšnim dogodkom je potrebno dodati nekaj novega, drugačnega - pomp, teatraličnost, predvsem pa veliko dozo zdrave zajebancije. Morda bi se potem v nedeljo K4 bolj napolnil, česar se organizatorji očitno nadejajo. Ščepec domišljije, prosim!

Zmagovalna trojica

foto: Jasna Klančišar


INTERNET

Kako do Interneta?

Tema

Najprej potrebuješ računalnik in modem. V Kekcu ne bomo razlagali, kakšen računalnik in modem kupiti, ker za to nimamo dovolj prostora. Najbolje bo, če poiščeš kakšnega računalniškega guruja, ki ti bo svetoval optimalno rešitev glede na tvoje zahteve in finančne zmožnosti. Poleg računalnika in modema potrebuješ še nekoga, ki ti bo dostop do Interneta omogočil - ponudnika Interneta. Ponudnikov je v Sloveniji že cel kup, delijo pa se na komercialne in nekomercialne (akademske). Najpomembnejša razlika je seveda v tem, ali boš moral za dostop do Interneta plačevati ali ne.

Največji nekomercialni ponudnik v Sloveniji je ARNES - Akademsko raziskovalna mreža Slovenije. ARNES ponuja dostop le akademskim in raziskovalnim ustanovam in njihovim zaposlenim, redkeje pa tudi njihovim študentom in dijakom.

Ponudnika Interneta sta tudi obe univerzi, kjer lahko brez večjih težav dostop dobijo zaposleni, za študente pa se razmere razlikujejo od fakultete do fakultete, tako da lahko največ informacij o tem dobiš na študentskem referatu svoje fakultete.

Tretji nekomercialni ponudnik je KISS - Komunikacijsko informacijski servis ŠOU. Dostop do Interneta ponuja vsem študentom Univerze v Ljubljani. Svoje uporabniško ime lahko dobiš, če potrdilo o šolanju neseš na info točko na Kersnikovi 4 in plačaš simbolično vpisnino.

Komercialnim ponudnikom je za razliko od akademskih prav vseeno, ali si študent, delavec univerze, dijak ali kaj drugega, le da imaš dovolj denarja, da njihove storitve plačaš. Cene in ponudba se od ponudnika do ponudnika precej razlikujejo, tako da se je pametno pozanimati, kje boš lahko za najmanj denarja uresničil največ svojih želja.

leši

Svetovni splet

Tema

Svetovni splet, po angleško pa World Wide Web ali kar WWW, je še ena od storitev Interneta. Omogoča dostop do gromozanskega števila pretežno nekorisnih informacij, med katere poleg besedil spadajo tudi slike, zvok, animacije in podobno. Za uporabo storitve potrebuješ »brkljalnik«, najpogosteje uporabljana pa sta Netscape Navigator in Internet Explorer.

Za geje znajo biti zanimivi naslednji naslovi:

SiQRD

Slovenian Queer Resources Directory (SiQRD)
http://www.ljudmila.org/siqrd/

Informacije, ki jih pripravljamo slovenski geji in lezbijke. Na tej strani lahko najdeš vse o slovenskih gejevskih in lezbičnih organizacijah, njihovih publikacijah, dogajanju na sceni. Poleg tega je tu tudi veliko povezav na druge strežnike po svetu s podobno tematiko. Na SiQRDju pa lahko dobiš tudi elektronsko različico Kekca.

QRD

Queer Resources Directory (QRD)
http://www.qrd.org/qrd/

Ameriški QRD je prvi strežnik, ki je začel metodično zbirati informacije za geje in lezbijke. Kmalu je dobil posnemalce tudi v drugih državah. Informacije, zbrane na strežniku, so zanimive predvsem za geje in lezbijke iz ZDA, imajo pa tudi mapo z mnogimi državami sveta. Slovenijo tako lahko najdete na http://www.qrd.org/qrd/world/europe/slovenia/

This way out

This way out
http://www.planetout.com/pno/newsplanet/two/

This way out so radijska poročila za geje in lezbijke v angleščini. Program pripravljajo v Los Angelesu s pomočjo prostovoljcev iz ZDA, Kanade, Avstralije, Nizozemske, Švedske, Nove Zelandije, Velike Britanije in Danske. Program prenaša 90 radijskih postaj, nekje pa je slišen tudi preko satelita. Seveda pa ga lahko poslušate tudi preko Interneta, če svoj brkljalnik usmerite na zgornji naslov in če imate v računalnik vgrajeno zvočno kartico (sound blaster).

Men on the Net

Men on the Net
http://www.menonthenet.com/

Tisti, ki niste preveč aktivistično razpoloženi, se lahko sprostite na tej strani. Našli boste kup povezav na razne strežnike po svetu, ki ponujajo moške fotografije - od blage erotike do trde pornografije.

Nifty Archive
http://www.gaycafe.com/nifty/gay/

Arhiv homoerotičnih zgodb - verjetno največja zbirka homoerotičnih zgodb na enem mestu. Razpon zanimivosti in kvalitete zgodb je zelo širok, poznavalci pa zatrjujejo, da se tam nahajajo tudi "masterpisi".

Queer Nasty

Queer Nasty
http://www.tripnet.com/q-nasty/

Obvezna stran za vse "žleht" geje in lezbijke. Preveva jo cinizem in vsesplošno pljuvanje čez moderne institucije. Tudi gejevske.

Mother Nasty
Še posebej sočne so "Zaupne besede", ki jih ureja Mother Nasty, kjer ni prizanešeno nikomur. Mother Nasty najdete na http://www.tripnet.com/q-nasty/ma-nasty.html

Vixens on the Net

Vixens on the Net
http://www.vixensonthenet.com/

Sestrska stran "Men on the Net" - seveda za lezbijke.

IRC

Tema

IRC je ena izmed številnih storitev Interneta, kratica pa pomeni Internet Relay Chat. Ta storitev nam omogoča pogovarjanje z vsemogočimi osebki po vsem svetu, ki imajo dostop do Interneta. In kako izgledajo pogovori? Naj najprej omenim najmogočnejso stvar, ki nam jo IRC omogoča - vsak trenutek si lahko namreč izmislite svoj drugi jaz - nihče ne ve, kdo ste, kaj ste in od kod prihajate. Ste hoteli kdaj iz te družbe, postati bolj komunikativna oseba, nekomu zaupati svoje težave ali pa vam je bilo le dolgčas in niste imeli kaj početi oziroma ste si zaželeli okolja, kjer vse vsaj izgleda pozitivno? Verjetno ste. Na IRCu vloge menjujete po potrebi. Lahko ste iz Evrope, Združenih držav Amerike, Avstralije ali z Marsa, moškega, ženskega ali srednjega spola. Ste visoke atletske postave ali pa ste brhka blondinka. Poznali vas bodo takšnega, kakršni se jim boste predstavili. Kakšni so potem pogovori? Predvsem brez zadržkov in kompleksov, sproščeni, a včasih zato tudi zelo nesramni in prostaški. In zdaj si le zamislite, če obstaja kaj bolj idealnega za povprečno slovensko zakompleksano keko?

To me pa že pripelje do jedra naše teme - IRC je zaradi različnih okusov ljudi, ki se radi pogovarjajo o zelo različnih rečeh, razdeljen na kanale - tako se tudi geji iz vsega sveta zbirajo na prav posebnih kanalih - v Sloveniji je tak kanal (kot verjetno vsi vemo) #gay.si, kamor se je preselila že več kot polovica scenskega tračanja. In kako se zdaj obnaša tipični gej na #gay.si oziroma na katerem drugem gej kanalu? Vsak, ki prvič pride na kanal, gre čez neko psihično evolucijo. Najprej mu je dano krasno življenje brez kompleksov, ki ga lahko takoj izkoristi za vse podle namene, o katerih je vedno sanjal, potem pa počasi ugotovi, da s preobrazbo svoje identitete v bistvu ni prav ničesar rešil - če je bil prej neircarska budala, bo kmalu spoznal, da je postal ircarska - budala. Kdo pa potem sploh prihaja na kanal? Te osebe bi lahko razdelili v 3 skupine. Tisti, ki pridejo po kakšni zabavi domov in potem hitro skočijo na IRC, da izmenjajo vse trače, ki so na novo nastali (up-to-date-keke), tisti, ki jim je dolgčas in preprosto nimajo česa pametnejšega za početi in še seveda tisti, ki so svoje komplekse že tako močno razvili, da ne morejo več spodobno živeti in jim je IRC postal edini kontakt z zunanjim svetom. Kar različne skupine ljudi, bi lahko rekel in še pomislil, da bi se iz tega lahko izpeljale kar različni tipi pogovorov - a jok, ne bo šlo - ko pride do a-testa, se stvar zelo zakomplicira. Zakaj? Geji pač ne bi bili geji, če se vsa stvar ne bi nekako obrnila na seks - mogoče temu ne bodo vsi pritrdili, a verjemite mi - ti ljudje lažejo. Vendar tu sploh ne bi bil problem, če ne bi bilo 80% vseh gejev na kanalu zakompleksanih, ki za najlažjo metodo sproščanja svojih s spermiji preveč napolnjenih jajc izberejo kar štrikanje po IRCu. In kako to naredijo? Preprosto, brez kakršnihkoli zadržkov ti odprejo privatno okence in začnejo s svojo ponavadi zelo direktno metodo "štrikanja". Kaj potem, če te užalijo, bodo pač našli drugega - na IRCu jih je tako ali tako dovolj, neželjenih rezultatov pa vsaj na prvi pogled ni. To kvazi štrikanje se začne s pozdravom (ponavadi kar dobri stari "hi"). Po odzdravu se je najbolje pripraviti na morebiten šok, kajti tisto, kar sledi, je prav lahko kaj takega, kar bi vašo babico takoj pregnalo v večna lovišča - na primer vprašanje "a ti stoji?" ali pa trditev kot "joj, kako sem potreben", ali pa "uh, kak bi ga zdej enmu zarinu" . Prosim vas, saj se ni treba iti ne vem kakšne romantike vendar prosim,... to je pa že res preveč - in kam to pripelje? Pred kratkim mi je nekdo ponudil, da mi plača 300 DEM za vsak seks z njim. Za tiste, ki bi jih ta način celo lahko razrajcal - pozor! Ko vam domišljija riše vse mogoče mišičaste tipe in brhke fantiče, imejte v mislih, da je na drugi strani žice lahko tudi slinast pohabljenec, ki mu razen iz ust verjetno curlja tudi iz nam dobro znanega spodnjega uda. Nekateri so seveda bolj premeteni in se z vami malo kvalitetnejše pogovarjajo, vendar pogosto izpršijo tisto, kar vam da vedeti, na kakšen naskok (od zadaj) se pripravljajo.

Kaj pa tračarjenje? IRC med gej scenami ni izjema temveč prej kar središče vseh pogovorov, ki niso o seksu. Na IRCu ne moremo opazovati mimike govorečega, prav tako ne gibov rok in drugih telesnih govoric, vidimo le napisano - tako se napihovanje, laganje in obrnitve resnic kar vrstijo in delanje slonov iz muh se tu kar vrsti, kar pa ima lahko zelo hude posledice za človesko psiho, geji pa so že največkrat na robu obupa glede tega - no, še ena cvetka, ki jo IRC prinaša.

Ali potem normalnih pogovorov sploh ni? Seveda so. Kot za vsako stvar boste tudi tu spali, kakor si boste postlali. Če imate dober smisel za pogovarjanje in če vam do pogovora sploh je, si lahko na IRCu celo kaj kvalitenega izmenjate, a vedite, da je najbolje, da IRC vzamete kot zabavo - tako se lahko imate na IRCu zelo lepo. Vendar se vsaka stvar ne izkaže vedno takšna, kot bi se v resničnem zivljenju. Ko se boste naslednjič pogovarjali z neznanci na drugi strani sveta, ne pozabite, da se pogovarjate s samimi željami čisto navadnega smrtnika z vsemi pomankljivostmi. Tako kot se vi lahko predstavljate z domišljijskimi liki, to lahko počno tudi drugi. Internet je bil zasnovan kot dobra stvar. Zanimiv je citat z neke nagrobne plošče pri cerkvi Notre Dame v Parizu. Če verjameš v srečo, je to zato, ker si nesrečen. Če verjames v ljubezen, je to zato, ker si osamljen. In, če verjameš v dobro, potem moraš tudi v zlo…

Seveda pa lahko na IRCu spoznate tudi tipa svojih sanj…

Gregy & Sorex


Zagreb

Gayspotting

Zagrebska razglednicaVse, ki ste že siti tavanja po Ljubljani, iščoč nekaj novega in zanimivega, razen tistega, kar lahko najdete na Metelkovi ali nedeljskem K4, mogoče zanima odhod v 135 kilometrov oddaljeni Zagreb. Naj pripomnem, da za vstop v Hrvaško ni potreben potni list, ampak le osebna izkaznica.

Pri prihodu na glavno železniško postajo v Zagrebu ne naredite kardinalne napake in ne štrikajte, saj boste verjetno naleteli le na skupine alkoholiziranih penzionistov. Vnaprej je treba vedeti, da se spoznavanja odvijajo na štrik placih, ki jih je v Zagrebu veliko, toda železniška postaja je že celo večnost out!

Gremo po vrsti. Takoj, ko izstopite in poslopja železniške postaje, je pred vami Tomislavac (park za spomenikom kralju Tomislavu), ki se "odpre" že ob 21. uri, in vam omogoča, da srečate osebo svojega življenja za eno noč v inozemstvu. Klientela je v glavnem mlajša, tako da bo izkušenemu slovenskemu geju lahko zapeljati "mlajše meso". V igri je tudi sosednji Immportane center, ki je odprt celo noč, in kjer je poleg množice policajev in varnostnikov v civilu tudi množica mladih punkerjev, na vas pa je, da odkrijete, čigava nagnjenja so podobna vašim.

Maksimir je največji mestni park, v katerem je živalski vrt in tudi najštevilčnejša gej populacija, ki začne štrikati takoj, ko pade mrak, in ne odneha do polnoči. Morda zato, ker park ponoči ni osvetljen, sem zahajajo tudi oženjeni "lepotci", ki iščejo predvsem enonočno avanturo v avtu ali hotelu. Številna je tudi mlajša družba. Po zadnjih informacijah je park še posebej priljubljen med Dalmatinci na vikend fucku v Zagrebu. Da pa ne bi bilo vse popolno, vas ne sme presenetiti, če vas ustavi hrvaški policaj v uniformi in od vas zahteva dokumente pod pretvezo, da delajo racijo proti dealerjem. Le-teh okrog polnoči v mestnem parku seveda ni, tako da to dejanje lahko pojasnimo z zlorabo stroke za zdravljenje lastnih frustracij, saj se pogosto zgodi, da vas na licu mesta uradna oseba časti s felacijo (beri fafanjem).

Da pa se ne bi vse dogajalo po parkih, obstajajo tudi kraji, kjer lahko koga spoznate ob pijači in na toplem. Eno od mest, ki jih je treba obvezno obiskati, je tudi Diskoteque Aquarius, vendar izključno obo sobotah. Vstopnina je 35 kun (približno 850 SIT), vendar je treba vedeti, da se izbrana klientela zbira pri levem šanku ob plesišču. Cela igra se odvija v polskrivnostnih okoliščinah, ker je večina gostov vseeno hetijev, ki jim niti na pamet ne pade, da bi se homoseksualci lahko zbirali na kraju, kamor prihajajo tudi oni.

V Grand Caffe Teatru v Teslovi ulici v centru Zagreba je celodnevna promenada bogatejših in uglednejših zagrebčanov, ki imajo raje mlajše fante, in pogosto se dogaja, da mladeniči svoje "zveze" vnovčijo. Vendar je tudi v Teatru treba poznati pravila igre, ker lahko napake iz nepazljivosti pripeljejo do tega, da vas prav primitivno vržejo iz kafiča.

Bizzare PartyNajbolj grotesken kraj, ki vam ga nudi hrvaška metropola, je javni WC na Trgu bana Jelačića. Med gej populacijo se ga je prijelo ime Venecija, vendar na navedeno mesto spominja le vonj. Za simbolično vstopnino 2 kun se vam morda celo posreči.

Bizzare party v klubu Gjuro 2 (beri Đuro dva) je edini evropski kraj v Hrvaški za gej/lezbo populacijo. Vse se odvija pod krinko najrazburljivejšega zagrebškega partija. Atmosfera je zares odlična, vendar je škoda, da se party dogaja le enkrat mesečno. Organizator na letaku omenja "dress code: fetish-S/M, leather, PVC, rubber, body art, lingerie, etc". Tak dogodek je škoda zamuditi, tako da naj ga vsi, ki lahko, obvezno obiščejo. So, welcome!!!

Zg-V


Izklesaj me suhega!

Vizualije

In zopet je mesec na okoli. Kako hitro mineva čas. In ker sem vam v prejšnji številki obljubila, da bom tokrat govorila o telesni teži in o kilogramih, tudi bom. Vendar bom najprej povedala tisto, kar je bistveno. To pa je, da ste zdravi. Zdravje je vaše največje bogastvo in če izgubite tega, vam ne preostane veliko. Vse stvari, o katerih sem vam pisala v prejšnjih sestavkih, so pomembne za izgled: koža, lasje, oblačenje. Prvi dve nista tako pomembni, kot je zadnja, saj gre pri oblačenju tudi za lepo postavo. In kaj sploh je lepa postava? Lahko bi se skregali, kajti nekateri so pristaši malo bolj koščenih primerkov tega planeta, nekateri malo bolj izpopolnjenih, tisti tretji pa so srečni, ker jim je mati narava dala dober prebavni sistem in jih nagradila z dobro postavo. Tako bi lahko razdelila ljudi na tri osnovne skupine, ki so: suhi, srednji in debeli. Suhi lahko pojejo kolikor hočejo in karkoli, pa bodo ostali suhi. Srečni ali pa tudi ne. Kajti prav tako kot debeli so tudi oni lahko zaradi okolice in ostalih ljudi zafrustrirani zaradi prekomerne suhosti. Tisti v srednjem razredu so večji mučeniki, kajti so na sredini med suhim in debelim, med dobro slabim in slabo dobrim. Tu pa je večno tehtanje in borba z dietami in odvečnimi kilogrami. Največji mučeniki pa smo tisti, ki sodimo v tretji razred. Zakaj, se boste vprašali? Če bi dala na tehtnico vse tiste kilograme, ki sem jih s katerokoli dieto že izgubila, me danes vsekakor ne bi bilo več med vami, saj jih je veliko več kot pa tistih, ki jih sedaj nosim na sebi. A človek je tisti, ki odloča in določa, koliko je prav in koliko je preveč. Samovšečnost in samospoštovanje sta največji merili, ki ti določata, ali se boš ukvarjal z dietami ali pa boš sprejel samega sebe in ostal tak kot si in iz tega naredil največ. Vendar se ne tolažite s tem. Včasih potrebuje človek tudi malo samokritike. Vendar se mora to zgoditi v človeku samem.

Hrana

Ni vse odvisno od nje, čeprav je velik faktor pri govoru o telesni teži. Zdrava in uravnovešena prehrana gotovo pomaga pri hujšanju in ohranjanju telesne teže. Prekomerno hranjenje povzroča debelost. Vendar to ne drži. So ljudje, ki bi lahko vola pojedli, pa se ne bodo zredili, in so ljudje, ki se zredijo, če samo pomislijo na kozarec vode. Zdrava prehrana je tista, ki telesu dovede dovolj vitaminov, mineralov in dnevno potrebnih hranljivih snovi. In koliko je to dovolj? Za normalnega človeka je to od 1000 do 1500 kalorij. Vkolikor se ukvarjate z večjim fizičnim naporom, morate zaužiti še enkrat več. In koliko hrane je to? Lahko je velik kup sadja in zelenjave, da je sploh ne morete pojesti, lahko pa je samo en zelo dober domač golaž. In kaj zdaj?

Pravilo plusa in minusa

Naša prehrana čez dan je zelo raznolika, od jutranjega zajtrka, malice, kosila, večerje in še kaj. In če bi uspeli vse to, kar smo čez dan pojedli in popili, spremeniti v številke bi ugotovili, koliko kalorij smo spravili vase. Potem bi odšteli našo fizično porabo kalorij, v kar vštevamo sam obstoj človeka, njegovo delo in njegovo bit, bi dobili rezultat. V kolikor je rezultat poziteven pomeni, koliko kalorij smo vnesli preveč. Če pa je negativen, pomeni, da je razliko naše telo uporabilo iz zalog ki jo ima. To pa je tisti del telesa, ki se na nas obeša v obliki maščobe. In tako iz dneva v dan. Če so naše prehrambene navade pravilne in uravnovešene, potem imamo nekako vedno isto telesno težo, če pa odstopamo od kriterijev se nam to pozna. V plus ali minus kilograme. Priznajmo si, da večkrat v plus kot pa v minus. In če plusa ne uničujemo z minusom, potem se redimo. Obratno pa hujšamo.

Diete

Če nisem v življenju preizkusila vsaj petdeset diet, potem nisem nobene. In vem, kako težko je shujšati in kako lahko se je zrediti. Naj vam kar na lastnem primeru povem, da sem leta 91 shujšala za 35 kilogramov. Kako? Preprosta dieta z zelenjavo, sadjem, mesom, jogurtom in vodo. Iz svoje prehrane sem črtala sladkor, kruh, maščobe. Delala sem vse po načrtu, ki sem ga dobila od zdravnika. Zjutraj sem pojedla jajce ali jabolko. Malici službene menze sem se odpovedala in sem namesto tega pojedla pol litra jogurta. Za kosilo sem imela juho brez vsega, celo hrenovko, solato zabeljeno z malo olja in limono. Večerjala pa sem predelane žitarice, ki sem jim rekla kar šperplate. Za priboljšek pa sem si takrat omislila Enemon. Ko danes pomislim nanj, se mi obrne. A je šlo. V šestih mesecih sem shujšala. Telesni napor in fizično gibanje je bilo na istem, kot prej, torej brez telovadb in fitnesa. S samo voljo in glavo. A na žalost moje telo tega ni vzdržalo. Položilo me je v posteljo in pojavili so se problemi. Zato sem s tem prenehala. Normalno življenje pa me je pripeljalo do sem, kjer sem sedaj. Vendar se pojavi zanimivo vprašanje, kako to, da lahko vzdržujem svojo veliko telesno težo, tako kot jo imam, manjše pa nisem zmogla? Kaj je tu narobe? Če sem lahko vedno enako debela, zakaj ne morem biti vedno enako suha? Tu pa je čudežni stroj človekovega telesa, njegovo veličanstvo presnova in aparat ki deluje v tebi. Ta mašina je pri meni kaput. Iz tega sledi, da bi morala večno stradati, če bi hotela biti suha.

Pomladni dnevi prebujanja

Ja, ja, dragi moji, poletje se bliža. Odložili bomo težke obleke in se predali poletnemu soncu. A čez zimo smo se malo zanemarili in potrebno bo malo hujšanja. Zakaj? Da bomo potem lahko paradirali po morskih in rečnih plažah in se razkazovali. Tako ponosno bomo hodili okoli in lovili. Ampak suhi in postavni bomo le videti, notri bomo pa še vedno taki, kot smo bili. Nekateri pokvarjeni, drugi dobrohotni, tretji zahrbtni. Vsi pa z enim ciljem. Podreti še enega tipa. In tu se vprašam, ali se sploh splača?

Bodite mi lepi v poletnem siju, pokažite se soncu, da vas obarva. Naužijte se razkošja letošnjega poletja, na savski plaži, na slovenski obali ali v Sistjanu. Vsekakor se bom potrudila in vas opazovala.

Elena


Spodnje perilo

Vizualije

Fenomen spodnjega perila je že večkrat buril duhove. Polni predvsem kolumne modnih časopisov, saj se, kot vemo, moda spodnjega perila spreminja podobno kakor moda gornjih oblačil. Perilo, še posebej moško, je večkrat nemarno prezrt del garderobe. Modni kreatorji so dolgo časa kreirali le lepo žensko spodnje perilo, vse dokler ni prišlo do preobrata in je moško telo postalo zaščitni znak marsikaterega prodajnega artikla. A vseeno! Da ne bomo preveč optimistični, povejmo, da se kljub temu v svetu mode veliko bolj posvečajo ženskemu kot moškemu spodnjemu perilu. Sicer pa to ne velja izključno za to vejo modne branže!

Zakaj fenomen? Nekateri so mnenja, da lahko iz kroja spodnjega perila napovejo, kakšen ljubimec je kdo, kakšen je njegov karakter in njegova osebnost. Sicer pa ste gotovo že kdaj kaj sami prebrali o tem. Takšne domislice zapisujejo ženske revije tipa Jana.

Kaj bi storili, če se pred vami sleče tip, ki ste ga osvajali že nekaj časa in na sebi obdrži le široke, bombažne, z rdečimi srčki potiskane bokserice, potem pa se tako neokusno opravljen želi ljubiti z vami? Ali je to posilstvo? Ali je morda žalitev? Ko panično vlečete odejo nase, razmišljate, kje je staknil to čudno stvar, polašča se vas upravičen strah in dvom...

Včasih smo še imeli izgovor, da se pri nas pač ne da kupiti dobrega moškega perila. Ta trditev danes skoraj ne vzdrži več. Poleg dobrega, lepo dizajniranega, dobite tudi kvalitetno, kar je gotovo korak naprej, kar zadeva naše trgovine, njihovo ponudbo in osveščenost poslovodji. Niti poseben trud ni potreben, saj ga najdete v vsaki večji veleblagovnici.

Danes se v večini nosijo klasični kroji iz časov mladosti naših očetov, pa tudi dedkov. Arhaičnim modelom, kot so podaljšane bokserice, majice z dolgimi rokavi, bodiji, so kreatorji dodali prijeten, nevsiljiv seksi look. Guma spodnijc je široka, na njej je navadno zapisano ime izdelovalca in nič ni narobe, če gleda izza pasu hlač. Majice z dolgimi rokavi nam čez zimo služijo kot spodnje perilo, poleti pa kot majice. Enako velja za majice s kratkimi rokavi ali brez njih. Bodiji so nekoliko out, a si še vseeno lahko privoščimo kakšno napako. Današnja funkcija bodija je v tistem, za kar je bil ustvarjen: praktičnost. Vsi, ki ga nosite, lahko to potrdite, saj ob tem niste deležni zoprnih kep in klobas, ki se vam napravijo okoli pasu, kjer se premešajo spodnjice, majica, srajca, ob tem pa se tudi nikoli ne zgodi, da bi imeli odkrit križ, kar je še posebej pomembno za ledvice. Zelo modno je spet klasično perilo; hlačke z razporkom v beli barvi, ali malo bolj radožive.

Čipkasto moško perilo? Ne, ne gre za nobeno perverzijo ampak za dejstvo. Pariške modne trgovine, kot sta Brumell ali Galerie Lafayette sta ga ponujale za zimo 96/97. V podaljšane, oprijete boksarice je domiselno vključena diskretna, gosto vezena čipka.

Materiali so največkrat v bombažni. Svila se (za mlade) ne spodobi. Svilene boksarice kljub znatno višji ceni spadajo v isti rang, kot tiste nesrečne, s srčki potiskane, ki jih prej omenjamo. Nekaj je še viskoze in nepogrešljive laikre, elastičnih niti in tudi umetnih materialov, ki pa, to velja omeniti, kljub svoji obstojnosti, niso primerni za kožo, saj je le-tej s tem onemogočeno normalno dihanje. Med barvami prevladuje bela, nič pa ni narobe s črno, modro itd. Bolj in bolj priljubljena pa postaja vojaško zelena.

Tangice in razno razni slipi, katerih prava poplava vlada v seks shopih, so postavljeni na stranski tir. Perilo (moško) v seks shopih pa je tako ali tako bolj ali manj namenjeno hetijem in njihovemu okusu.

Izogibajmo se kupovanju spodnjega perila v darilne namene. Kaj hitro se vam lahko zgodi, da iz tega ali onega razloga spravite obdarovanca v zadrego ali sebe v sramoto.

Ko izbiramo perilo, se zavedajmo, da je zelo pomemben element garderobe, v katerem preživite večino dneva. Upoštevajte udobnost, namenite pozornost materialu. Upoštevajte tudi okus in želje vašega partnerja. Zavedajte se, da se boste v dobrem spodnjem perilu počutili še bolj privlačne in se ga ne boste sramovali pokazati.


@@@fera!

Hetiji razsajajo po omrežju

Imejmo jih radi

Naš čudovit svet komunikacij postaja pravo lovišče predrznih hetijev. Ti so začeli izkoriščati anonimnost Interneta v svoje perverzne namene. Prepričani, da jih nihče ne more izslediti, se povezujejo v tajne skupine, kjer izmenjujejo izkušnje in se hvalijo s svojimi nečednimi podvigi. Hetiji so sicer znani po svojem nestrpnem eksibicionizmu, Internet pa jim je ponudil neslutene možnosti. Tako so pred nedavnim odkrili podjetje, ki je na tajne naslove dobavljalo video kasete z amatersko pornografijo, nek par je svoje početje celo predvajal v živo po Internetu, zadnji pojav pa so tako imenovani "gverilski štoparji". Ti v zasedi čakajo na nič hudega sluteče geje, ki se podijo po informacijski avtocesti, in jih surovo napadejo. Na njihovih ekranih se kar naenkrat pojavijo nizkotne podobe spolnega akta raznospolnih partnerjev, pri pošiljanju sporočil pa jim dele besedila zamenjujejo z raznimi perverznimi sporočili. Štoparji so povzročili že veliko razburjenja v javnosti, kar nekaj žrtev njihovih napadov pa je moralo iskati pomoč na travmatološkem oddelku Cyberklinike. Mednarodna skupnost se je končno odločila narediti konec temu obscenemu početju. Na tokijski univerzi Cigu Migu že razvijajo poseben virus, ki bo štoparjem slekel hlače. Predstojnik univerze, profesor Kromosom Y. je ekskluzivno za Kekec izjavil: »Morda je napočil čas, da ponovno razmislimo o popuščanju tako imenovanim "drugačnim". Upam, da nam bo vlada končno pomagala postaviti na noge nov oddelek za genetsko preprečevanje heteroseksualnosti. Kajti, kot nas uči zgodovina, bolje je preprečiti, kot zdraviti.«

Rožle

Kompromitirujoča podoba spolnega akta raznospolnih partnerjev, ki se je "slučajno" znašla v omrežnih novicah v skupini alt.sex.pictures.homosexual