Kabaret Tiffany na Dobimo se pred ŠKUC-em

PredSkucem_znak.qxd

Če ste zamudile_i predstavi v okviru festivala Parada ponosa, imate možnost videti Kabaret na festivalu Dobimo se pred ŠKUC-em v torek,  26. 7., ob 22h.

Vabimo vas, da se tudi letos dobimo pred ŠKUC-em. Prireditve bodo v sklopu festivala potekale vsak dan med petkom, 22. in nedeljo, 31. julija 2016.

Festival Dobimo se pred Škucem predstavlja sklop kulturnih dogodkov, ki potekajo že šestnajsto leto zapored. Namen festivala je, da bi s kvalitetnim kulturnim programom raznovrstnih umetniških zvrsti dopolnili in popestrili poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane. Festivalski program tudi letos obsega več kot 40 različnih dogodkov, brezplačnih za obiskovalce. Namenjen je široki javnosti, tako otrokom in mladini kot tudi odraslim z različnimi kulturnimi željami in potrebami, saj obsega glasbene, literarne, gledališke dogodke, filmske projekcije, razstave, ustvarjalne delavnice, ulično čitalnico in »Škucevo tržnico«.

V pestrem programu boste tudi letos verjetno našli vsaj nekaj zase. Če se v poletnih popoldnevih in večerih ne boste imeli kje ohladiti in sprostiti, se ve – Dobimo se pred Škucem.

Več informacij o programu in izvajalcih najdete na www.skuc.org

Vsi dogodki so vstopnine prosti!

Veseli bomo vašega obiska.

Brez besed ji sledim

Pri založbi ŠKUC je izšla antologija sodobne evropske lezbične poezije, Brez besed ji sledim. Najdete jo v vseh bolje založenih knjigarnah, lahko pa jo naročite tudi preko spletne starni www.skuc.org.

Pričujoča antologija dopolnjuje antologijo Moral bi spet priti, sodobna evropska gejevska poezija, ki je izšla leta 2009. Podaja celovit pregled sodobne poezije, ki ubeseduje lezbičnost, poezije tako zahoda kot vzhoda, in s tem predstavlja unikum v evropskem prostoru, ki je doslej poznal le podobne nacionalne antologije ali pa zahodno usmerjene izbore. Predstavlja se nam petinpetdeset pesnic iz petindvajsetih držav, triindvajset jezikov in devetnajst prevajalcev in prevajalk, ob pregledni spremni besedi Nataše Velikonja, ki sklene takole: »Lahko bi rekli, da je namen antologije Brez besed ji sledim zgolj prinesti lezbištvo v sodobnem pesniškem izrazu s področja Evrope v javnost. Toda knjiga, ki je pred nami, je mnogo več kot zgolj nabor lezbične poezije: je tudi in še vedno vnos razlike, njene upornosti, je vnos političnosti v samo umetnost in tudi družbo. Pesništvo je še vedno izraz in orodje zatiranih, pa tudi tistih nekonformnih, ki hočejo in morajo izstopiti iz urejene vrste.«

 

Predstavitev zadnje izdaje Narobe