Tarok večer Roza škis


četrtek | 2. marca 2017

19:00 – 23:00

Klub Tiffany 
Vas srbijo prsti? Že dolgo časa niste bile_i kralji_ce igre? Bi se rade_i malo podružile_i in odigrale_i partijo ali dve?

Vabimo vas, da se nam pridužite na tarok večeru v klubu Tiffany v četrtek, 2.3.2017, ob 19:00. Poskrbljeno bo za vse (karte, prigrizki,…).

Tudi če igre še ne poznate, se jo boste imele_i priložnost naučiti, če pa ste že stara sablja, vas bomo pa poparčkale_i z veterani_kami. :-)

Zaradi lažje organizacije in izvedbe vas prosimo, da se prej prijavite preko našega FB profila ali maila kulturnicenterq@gmail.com (dovolj je le ime/ vzdevek). Hkrati vas prosimo, da sporočite, če taroka še ne poznate in si želite igre naučiti.

Vabljene_i!

Tarok večeri potekajo ob četrtkih, 2x mesečno.

Pop Nation – National Pig Day

Za vse male, velike in naše prašičke!

Sing it! Dance it! Love it!
Pop Nation – najbolj queer zabava v mestu.

▲ POP NATION ▲ 3. 3. 2017▲

▲ Zois ▲

____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Na petkovi zabavi vam ponujamo možnost anonimnega in brezplačnega testiranja na HIV, sifilis, hepatitis B in oralno gonorejo. Testiranje je namenjeno MSM populaciji.

Brezplačno testiranje vam omogočajo Društvo Legebitra , ŠKUC – Magnus in Klub Tiffany.
____________________

Kulturni center Q (www.kulturnicenterq.org)
Škuc (www.skuc.org)

Junzi, Yanya

No automatic alt text available.

Tandem, ki vedno znova razgreje plesišče se vrača ta petek v klub Monokel!

YANYA
https://soundcloud.com/yanyajagnje
JUNZI
https://soundcloud.com/junzi
——————————————–
Vstopnina/Entry:
3 < 00:00 > 5 Eur
——————————————–
http://www.klubmonokel.com/
——————————————–
ŠKUC LL
ŠKUC
——————————————–
ŠKUC obvešča:
Klub Monokel predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na monokelklub@gmail.com in FB stran kluba Monokel.

Rdeče zore 2017: predavanje “Intima tovarišev in tovarišic na Kitajskem – anarhistični uvidi in kvir gibanje”

  • sobota | 11. marca 2017
  • 18:00

Na mednarodnem feminističnem in kvirovskem festivalu Rdeče zore že tradicionalno sodeluje tudi ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany). Tudi letos je tako, zato vas Kulturni center Q vabi, da se med 4. in 8. marcem 2016 udeležite tega odličnega festivala.
Še prav posebno pa ste vabljene_i na dogodke, ki se bodo odvijali v samem Kulturnem centru Q!

Predavanje: Intima tovarišev in tovarišic na Kitajskem – anarhistični uvidi in kvir gibanje (SLO/VB)
Sobota, 11. marec, 18:00

Kratek sprehod po zgodovini Kitajske v luči imperialističnih vdorov v 19. in 20. stoletju kaže na globoke družbeno-politične spremembe v razvoju ene izmed velikih svetovnih velesil. Koncept posameznikove ali družinske intimnosti na Kitajskem se je preobražal pod prevladujočim vplivom Zahoda in pod vplivi predmodernih konceptov družine ter poroke. Da je z roba razgled lepši, bo pokazal tudi pregled anarhistične kitajske misli v navezavi na nenormativne standarde intimnih razmerij, bodisi pri različnih družbenih konvencijah o porokah, družini, spolih kot tudi pri sodobni kvir teoriji v rokah anarhističnih mislecev, med katerimi nekateri zagovarjajo koncept anti-ljubezni.

Miha Fugina – Po odhodu iz rodnega Maribora, se je Miha v Ljubljani učil filozofije in sinologije ter po študiju na Filozofski fakulteti odšel po nova znanja o kitajski politični filozofiji, anarhizmu in teorijah spola ter spolnosti na London School of Economics (LSE), kjer še zdaj guli akademske klopi.

V angleškem jeziku. Vstop prost.

Celoten program festivala.

Vabljene_i!

Dogodek podpirajo Rdeče zore, ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) in Mestna občina Ljubljana.

Rdeče zore 2017: Kavarniški večer – Improške: Spogledovanja, improvizirana gledališka predstava

  • četrtek | 9. marca 2017
  • 20:00 – 22:30

Vljudno vabljene_i na Improvizirano gledališko predstavo Spogledovanja kolektiva ImproŠke, ki se bo odvijala na odru Kavarniških večerov v sodelovanju z 18. mednarodnim feminističnim in kvirovskim festivalom RDEČE ZORE.

Improške so odprta, nehierarhično organizirana skupina improvizatork, ki deluje pod okriljem Društva IMPRO. V okviru skupine raziskujejo vprašanja spola in se lotevajo različnih projektov, kjer se poigravajo s spolnimi stereotipi in njihovo subverzijo. Skupina je nastala leta 2014 kot produkt delavnice o spolu v gledališki improvizaciji, od takrat pa so izvedle več produkcij, nastopile na festivalih “Igraj se z mano” in Goli oder, imajo pa tudi mesečne predstave v Skladovnici. Trenutno skupino sestavljajo: Teja Bitenc, Sara Šoukal, Katarina Veselko, Olivija Grafenauer, Urša Strehar Benčina, Mistral Majer in Eva Jus, vse izkušene gledališke improvizatorke pa tudi vsestranske kulturnice, mentorice, učiteljice, gledališke ustvarjalke ter še mnogo drugega.

Predstava se začne ob 21h. Potekala bo v slovenskem jeziku.
Zaželjeni so prostovoljni prispevki.
________________________________________________________
Projekt Kavarniški večeri je nastal na pobudo Društvo Appareo s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo. Pišite nam lahko na info@legebitra.si.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).

Kavarniški večer: Tifla ima (anti)talent!

  • četrtek | 23. februarja 2017
  • 20:00 – 22:30

Vabljene_i vse_i, ki želite z nami deliti svoj talent, semi-talent, anti-talent in vse, kar pride vmes. Imele_i boste možnost, da se nam predstavite s čimerkoli hočete, poskusite nekaj novega, pokažete nekaj, kar obvladate ali pa se vsaj prijetno zabavate in uživate v šovu, ki se bo odvijal na Tiflinem odru. Na voljo imate oder, mikrofon, žaromete ter sproščeno publiko. Izkoristite priložnost!

Se vidimo!

We invite everyone who would like to share their talent, semi-talent, anti-talent and everything in between to join us next Thursday. You will get the opportunity to show off your talents, try something new – or simply have fun and enjoy the show that will take place on Tiffany’s big stage. You will be given the stage, mic, spotlight and a supportive audience. Take advantage of this unique opportunity!

See you there!

__________________________

Projekt Kavarniški večeri je nastal s ciljem odpiranja javnega prostora ustvarjalkam_cem LGBTQ na vseh področjih umetnosti in želje po ustvarjanju novega prostora za druženje, uživanje ob glasbi, skodelici čaja ali kave, smehu in dobri družbi. Namen projekta je ponuditi mladim ustvarjalkam_cem prostor, v katerem bodo lahko zablestele_i s svojim talentom in hkrati gledalkam_cem ponuditi vsebine, ki so sproščene, kvalitetne, spontane, naše. Vsak drugi četrtek se klub Tiffany prelevi v elegantno kavarno, ki vabi k posedanju, uživanju ob najljubši pijači in predajanju umetniškemu programu, ki ga za obiskovalke_ce pripravljajo mladi. Vabimo vse LGBTQ-ustvarjalce_ke, glasbenike_ce, gledališčnike_ce, plesalce_ke, slikarje_ke in preostale, da predstavijo svoja dela publiki in se z nami podružijo.Če želite predstaviti svoje delo na Kavarniškem večeru, nam pišite na drustvo.appareo@gmail.com ali kulturnicenterq@gmail.com.

Kavarniške večer organizirajo Društvo informacijski center Legebitra, Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) in Društvo Appareo.

Nina Hudej, NinaBelle

Image may contain: text and outdoor

All night wrong
nina b2b nina

https://soundcloud.com/ninahudej
https://soundcloud.com/ninabelle

——————————————–
Vstopnina/Entry:
3 < 00:00 > 5 Eur
——————————————–
http://www.klubmonokel.com/

Pop Nation – Eurovision party

V klubu Tiffany pripravljamo najbolj noro petkovo POP NATION zabavo – Eurovision party – uradno neuradno EMA pozabavno izkušnjo. Z nami se boste ob melodijah najboljših EMA in Evrosong uspešnic zabavali_e do zgodnjih jutranjih ur.

V petek imamo prav poseben razlog za praznovanje. Na prav ta dan namreč stopi v veljavo Zakon o partnerski zvezi! Pomembna zmaga v boju za enakopravnost LGBT oseb. Vzemimo si čas za praznovanje in z novo energijo nadaljujmo boj za popolno enakopravnost na vseh področjih!

Sing it! Dance it! Love it!
Pop Nation – najbolj queer zabava v mestu.

▲ POP NATION ▲ 24.2.2017▲

▲DJ DUKI▲
____________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q (www.kulturnicenterq.org)
Škuc (www.skuc.org)

Maškarce 2017

Image may contain: 20 people, beard, text and closeup

Vabljeni_e na tradicionalno maškarado. Vsaj enkrat v letu si privoščite preobleko belega, priviligiranega, dobro situiranega strejt moškega in postanite tudi vi maškarca leta 2017.

Za najboljše, kot vedno, bogate nagrade s Kajmancev in sladka presenečenja iz Sevnice.

DJS:
TRAMP B2B SKUTIN

——————————————–
Vstopnina/Entry:
3 < 00:00 > 5 Eur
——————————————–
http://www.klubmonokel.com/
——————————————–
ŠKUC LL
ŠKUC
——————————————–
ŠKUC obvešča:
Klub Monokel predstavlja varen prostor, ki ga sooblikujemo vsi, namenjen GLBTQ skupnosti, kjer je prepovedano vsakršno verbalno ali fizično nasilje. Prav tako se ne tolerira homofobije, seksizma, nacionalizma, rasizma in drugih oblik zatiranj.

Vse obiskovalce/ke prosimo, da to upoštevajo in hkrati opozorijo ekipo na pojav nasilja. To lahko storite osebno ali nam pišete na monokelklub@gmail.com in FB stran kluba Monokel.

Tiffanijev karneval

Naši_e najdražji_e podpornice_ki in ljubitelji_ce najlepšejšega in predvsem najbolj popularnega kluba v vesolju.

Nadvse prijazno vas vabimo na čudovito praznovanje pusta v našem imenitnem, vendar majhno srčkanem klubu.

Naš prekrasni dj-duo (intenzivno sveži Papi in njegov največji fen Protein) vas bo popeljal v bleščavi svet pop ritmov, kjer se boste, pod sijočimi polikromatskimi lučmi, zazibale_i v sladkobno omamo tiffanijevega karnevala.

Počutile_i se boste kot sveži krofi, ravnokar vzeti iz vročega olja in posuti z najslajšim kristalno-diamantnim sladkorjem v prahu.

Ljubimo vas. Zato smo se odločili, da najboljše maske nagradimo z ekskluzivnimi nagradami.

Zato ne odlašajte in nas obiščite. Naše strokovno in veselo osebje vas že nevzdržno pričakuje.

Srčki.
Poljubčki
Objemčki.

Vaš Tiffany.
___________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur
____________________

Kulturni center Q (www.kulturnicenterq.org)
Škuc (www.skuc.org)