Javni poziv za programske vsebine

ŠKUC – Kulturni center Q / klub Tiffany

Vabi posameznice_ke in kolektive, ki želijo predstaviti svoje delo LGBT+ občinstvu v klubu Tiffany.

Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT skupnosti. Programski cilj kluba je ustvariti varen prostor, v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT posameznikov_ic in predstaviti sodobno kulturno produkcijo širši javnosti.

Predloge za sodelovanje v programu pošljite na elektronski naslov kulturnicenterq@gmail.com in pripišite v katerem programskem sklopu želite sodelovati.

Predloge sprejemamo do 15. marca 2018

Več lahko preberete: TUKAJ

Kavarniški večer – Pokvirjeno hitrostno zmenkarjenje

To ni hec, to niso sanje – prav zares vas vabimo na na ne-valentinovo kvir hitrostno zmenkarjenje. Seveda ne gre za klasično obliko t.i. speed datinga, ampak za pokvirjeno, bolj družabno različico tega fenomena, ki ga premierno prinašamo v kot nalašč za to priložnost prenovljeni ambient Kluba Tiffany. Priložnost bo za zabavno spoznavanje novih oseb in tistih, ki (misliš, da) jih že poznaš. Ne gre torej (nujno) za romantično zmenkarjenje (čeprav tega nikomur ne preprečujemo!), ampak preprosto za prijeten, humoren, sproščen večer.

Več o dogodku: Tukaj

Literarni megabajti: Kristina Hočevar – Naval

ŠKUC – Kulturni center Q (klub Tiffany) vas v torek, 20. februarja 2018, ob 19.00 uri vabi v klub Tiffany na literarne megabajte, kjer bomo predstavili_e pesniško zbirko Kristine Hočevar Naval.

Več o dogodku: Tukaj

LFU: Lezbične & kvir intimnosti v prijateljskih odnosih

Lezbično-feministična univerza
vas vabi na izkustveno delavnico “Lezbične in kvirovske intimnosti v prijateljskih odnosih”. Na delavnici bomo skušale raziskati raznolike vidike naših lezbičnih in kvir prijateljstev, kolegialnosti, tovarištev in ostalih tesnih odnosov.

Več o dogodku: Tukaj

Kabaret Tiffany

Kabaret Tiffany začenja novo sezono in se vrača na domači oder. Naše v prihodnost zazrte kraljice so pripravile popolnoma nove točke za vašo zabavo. Prepustite se sladkim zavajanjem kraljic in kraljev preobleke, njihovim kot rezilo ostrim ljubezenskim pesmim, avantgardnim napadom, umetniškim vrtoglavicam, goloti in politični nekorektnosti.

Več o dogodku: Tukaj

PoP Nation – Noč eksotičnih eksponatov

Naši izkušeni kustosi_nje zabave si želijo, da se obiskovalci_ke osredotočijo na »zdaj in tukaj«, da ne razmišljajo o času, preteklosti in prihodnosti ter da zaplešejo v fascinantnih ritmih in postanejo del Tiffanijeve umetniške stvaritve.

Več o dogodku: Tukaj

PoP Nation – Prešerna noč

Po dnevu kulture se prileže malo plesa. Zato vas vabimo, da nas obiščete v našem malem klubu. Skupaj bomo nazdravljali našemu največjemu žurerju, pesniku, lomilcu moških src ter vsestranskemu pravniku vseh časov, dr. Francetu Prešernu

Več o dogodku: TUKAJ

Roza Škis – večer taroka in družabnih iger

Vas je vedno zanimalo, kako se igra dungeons and dragons in ostale RPG namizne igre? Ste mond v taroku?
Imate doma prašno namizno igro in nikogar, s kom bi jo igrali_e?
Ali pa bi se radi_e samo nasmejali_e sreči in nesreči soigralcev_k?

Vabimo vas, da se nam pridružite na večeru družabnih iger, v četrtek, 15.2. 2018 ob 19:00.

Več o dogodku: TUKAJ

Poziv za prostovoljke_ce 2018

Vas zanima prostovoljno delo v ŠKUC – Kulturni center Q / klubu Tiffany in sekciji ŠKUC Magnus? Si želite pridobiti izkušnje na področju organiziranja in izvedbe kulturnih, mladinskih, izobraževalnih, klubskih in aktivističnih dogodkov?

Vabimo vas, da se pridružite kolektivu društva ŠKUC in z nami soustvarjate pester LGBTIQ+ program.

Več lahko izveste: TUKAJ

Brane Mozetič – Murenček in Polhek

Pri založbi ŠKUC je izšla knjiga Braneta Mozetiča: Murenček in Polhek. Najdete jo v vseh bolje založenih knjigarnah, lahko pa jo naročite tudi preko spletne strani www.skuc.org.

Samosvoj Polhek si najde nenavadnega prijatelja, čisto majcenega Murenčka. A kljub velikim razlikam med njima, le najdeta skupna zadovoljstva. Dokler nekega dne Murenčka ni več …

Slikanica za otroke, od 4 leta dalje – o prijateljstvu, drugačnosti, izgubi in spominjanju

Ilustriral: Andrej Brumen Čop