zaljubljene, zrele, drzne
(verliebt, verzopft, verwegen/amorous, antiquated, audacious)
dokumentarni, Avstrija, 2009, 64', digibeta, slov. pod.
Scenarij, režija, montaža in produkcija: Katharina Lampert, Cordula Thym
Fotografija: Leena Koppe
Zvok: Cordula Thym
Glasba: Sara John, Magdalena Grützbauch
Dunaj v 50-ih in 60-ih letih ni bil ravno naklonjen lezbičnemu življenjskemu stilu. Režiserki sta v dokumentarnem projektu, ki je trajal kar pet let, poskušali prikazati, kako so takrat živele, delale in se oblačile lezbijke ter kje so se spoznavale in družile. Pri odkrivanju pozabljene preteklosti so jima s svojimi pričevanji pomagale Rosmarin Frauendorfer, Ursula Hacker in Birgit Meinhard-Schiebel, ki so bile dejavne na tedanji dunajski lezbični sceni in so odkrivale svojo drugačnost kljub pomanjkanju pozitivnih lezbičnih vlog in družbenim predsodkom.
Katharina Lampert and Cordula Thym's ambitious film project deals with the lives and networks of lesbians in Vienna in the 1950s and 60s. amorous, antiquated, audacious is based on interviews with three witnesses to history, who were active in the lesbian scene during that period. They talk about their experiences in an eloquent, entertaining, and refreshingly ironic manner.
Po projekciji pogovor z režiserkama Katharino Lampert in Cordulo Thym ter gosti kampanje Za raznolikost. Proti diskriminaciji.