NA GOSTOVANJU

v Sloveniji:
To je Ernest (LG Nebo) - lutkovna predstava za otroke, Prešernovo gledališče, Kranj, 15. april 2006.,
Več o predstavi.

v tujini:

Andrej Štular in Republika Strip
- razstava
MMC Luka, Pula, Hrvaška, april 2006    
V galeriji multimedijskega centra MMC Luka bo aprila na ogled večmedijska razstava Andreja Štularja, v Subgaleriji pa se bodo zvrstile razstave štirih slovenskih strip ustvarjalcev (Marko Kociper, Tomaž Lavrič, Koco, Matej Lavrenčič), katerih albumi so izšli v zbirki Republika Strip. Info: mmcluka@mmcluka.hr

DK: Trn
festival Refract - razstava, Srbija, maj    
Festival Refract, ki ga organizira Kulturni front iz Beograda je multimedijski festival, ki maja poteka v več mestih po Srbiji. Letos bo na ogled tudi fotografski projekt Trn Damjana Kocjančiča. Ko dokumentira vsakratni kolaps v osamo, avtor portretira sociološko-socialno stanje.

Honey Talks - comcis inspired by painted beehive panels
Razstava bo od 29. aprila do 1. maja 2006 del programa 5. mednarodnega festivala avtorskega stripa GRRR! v Pančevu, Srbiji in Črni Gori, od 9. junija do konca avgusta pa bo na ogled v Serieteket, stripovski knjižnici, ki domuje v Kulturhuset v Stockholmu na Švedskem.
on road

NAPOVEDUJEMO

Saša Kerkoš: Fimipidipi - stripovska slikanica in urbana razstava, junij -  julij 2006
Fimipidipi je prebujevalec ljubezni, ki živi na strehi malega mesta. Z njim se boste srečali v stripovski slikanici in v času festivala Ana Desetnica na ljubljanskih ulicah.


Če želite prejemati informacije o našem programu, nam, prosim, pošljite e-mail ali nas pokličite.
Strip Core / Forum Ljubljana, Metelkova 6,
1000 Ljubljana, www.ljudmila.org/stripcore,
core@mail.ljudmila.org, 01 2319662Koproducenti: Cankarjev dom, Mini teater, Obalne Galerije Piran, KUD France Prešeren, Občina Pordenone, združenje Vivacomix, Krice Krace, Slovenski etnografski muzej, Gorenjski muzej, Gledališče Ane Monro; v sodelovanju z revijami Ciciban, Cicido, PIL in PIL Plus, sofinancerji in sponzorji: MOL - Oddelek za kulturo, Ministrstvo RS za kulturo, regija Benečija - Julijska krajina, Banca Popolare FriulAdria, italijansko ministrstvo MIUR

Strip Core 1/06