Musee Ferraille
Les Requins Marteaux
filmska projekcija in stripovski jam session
sreda, 5. sept. Kinodvor, Ljubljana
19.30 - 21.45 = stripovski jam session
22.10 = projekcija


Projekciji dveh kratkih filmov iz produkcije združenja Les Requins Marteaux bo sledil pogovor s predstavniki avtorske skupine, ki ga bo vodil Igor Prassel. Prvi film obravnava življenje stripovskega lika, drugi pa vzpone in padce stripovskega avtorja.

Mr. Ferraille1. Neavtorizirana biografija Mr. Ferraillea iz serije Holywoodske zvezde, s. Winschluss in Felder, r. Emmanuelle Bellegarde, p. Les Requins Marteaux, 2003, 23’ - Dokumentarni film o burnem življenju Mr. Ferrailla prikazuje izkušnje te najbolj markantne osebnosti 20. stoletja iz prve roke. Predvajanje tega dokumenta je bilo dolgo prepovedano, saj razkriva sočne detajle iz njegovega seksualnega in finančnega življenja. Leta 1938 je bil Walt Disney po neuspelem poskusu samomora interniran v zdravilišče v San Diegu, Kaliforniji. Naključje? Seveda ne, en dan pred tem se je O'boy! what nice legs!, uvodni animirani film, pojavil na ekranih po celem svetu. Ta mojstrovina animacije je restavrirana končno na voljo v originalni, neskrajšani verziji in v originalni montaži.


Spet v igri2. Spet v igri (Entre 4 planches), s. Winschluss in Felder, r. Emmanuelle Bellegarde, p. Les Requins Marteaux, Mednarodni stripovski festival Angouleme, 2006, 29’ - Igrani film prikazuje ne preveč uspešnega strip avtorja, ki mu, dokler ne ukrade ideje obskurnemu ustvarjalcu, nikakor ne uspe prodor iz anonimnosti. Je provokativen črno-bel film v duhu črnega vala, z obskurnim ambientom in z elementi situacijske komike v stilu burlesk. Vabimo vas, da se pred projekcijo udeležite stripovskega jam sessiona. Jam session, pri katerem bodo sodelovali tudi ustvarjalci filmov in razstave, bo potekal med  19.30 in 21.45.

S slovenskimi podnapisi. Vstopnina na projekcije je 4 eur.


produkcija: Stripburger / Forum Ljubljana,
koprodukcija: Mednarodni festival animiranega filma Animateka in Kinodvor


o muzeju
muzej program
o avtorjih