Mr. Ferraille & avtorAVTORJI OZ. USTANOVITELJI in kuratorji MUZEJA:
 
LES REQUINS MARTEAUX so avtorska skupina, ki je bila ustanovljena leta 1992 v Albiju, Franciji.
 
Kmalu so prerasli v eno najbolj vplivnih stripovskih združenj v Franciji, njihovo delo pa obsega tako izdajanje stripovske revije, založniško dejavnost, ulično gledališče in druge umetniške zvrsti. Nekaj pomembnejših projektov združenja:
 
REVIJA FERRAILLE ILLUSTRÉ - ustanovljena l. 1996 prva štiri leta izhaja v precej majhni nakladi. Nova generacija urednikov: Winschluss, Cizo in Fred Felder leta 2000 ustvari nov profil revije in Feraille Illustré postane ena najbolj uspešnih strip revij v Franciji, ki ima tudi močen vpliv na mlade avtorje.
 
ZALOŽBA LES REQIUNS MARTEAUX - izdaja deset različnih zbirk, posvečenih različnim žanrom stripa in tudi ostalim likovnim umetnostim. Vsako leto izda med 20 in 30 novih naslovov in se tako po obsegu kot po vplivu uvršča v sam vrh neodvisne francoske strip produkcije.
 
Neavtorizirana biografija mr. Ferraillea je dokumentarni film o burnem življenju Mr. Ferraillea. Prikazuje izkušnje te najbolj markantne osebnosti 20. stoletja iz prve roke. Za dodatek pa sledita še dva kratka animirana filma.
 
SPET V IGRI (Entre 4 planches) je film ki je nastal po naročilu mednarodnega stripovskega festivala v Angoulemeu (koprodukcija Mednarodni stripovski festival Angouleme & Les Requins Marteaux). Scenarij zanj sta napisala Winschluss in Felder, režiral pa ga je Emmanuelle Bellegarde. Gre za kratki film, 30 min., o ne preveč uspešnem strip avtorju, ki mu, dokler ne ukrade ideje obskurnemu ustvarjalcu, nikakor ne uspe prodor iz anonimnosti. Je provokanten črno-bel film v duhu črnega vala, z obskurnim ambientom in z elementi situacijske komike v stilu burlesk. 
 
Avtorska skupina Les Requins Marteaux je bila z zbirko eno- ali dvostranskih stripov predstavljena v 44. številki revije Stripburger. Izpostavimo naj le nekaj avtorjev ključnih pri ustanovitvi muzeja (muzej je soustvarilo preko 80 avtorjev):
 
- Winschluss (Rojen 20/02/1970 v La Rochelle. Živi v Parizu.) s svojim cinizičnim pogledom na svet in umazano pripovedjo kraljuje pri več francoskih založbah: poleg LRM še pri l'Association, Six-Pieds-Sous-Terre, Cornéliusu. Je soavtor animiranega filma Persepolis, ki je v tekmovalnem programu letošnjega filmskega festivala v Cannesu, prejel posebno nagrado režije. Animirani film bazira na istoimenskem strip albumu avtorice Marjane Satrapi, ki je bil nagrajen kot najboljši strip na mednarodnem festivalu v Angoulemeu (Francija). 
 
- Cizo (Rojen 5. novembra 1968 v Lyonu. Živi v Parizu), ki je dobil naziv zaradi svoje tehnike ustvarjanja stripov (piktogrami, kolaž, fotokopiranje), objavlja tako v Franciji kot na Japonskem. Z Winschlussom tvorita avtorski tandem F© in poleg stripov ustvarjata tudi filme.
 
- Frédérica Felderja (rojen 16. julija 1970 v Perpignanu. Živi v Parizu) po izključitvi iz služenja vojaškega roka na zavodu za zaposlovanje usmerijo v strip. Pristopi k Requins Marteaux in postane eden od ključnih členov skupine – pod psevdonimom Frank Baloney organizira uredniško ekipo Feraille Illustré. Je tudi avtor scenarijev za strip Muerto Kid.

muzej
program