ENG

Das Anaomische Theater

Bauk

MalevicBreton
Das Anatomische Theater
večmedijska razstava

OTVORITEV: TOREK, 7. NOVEMBER 2006 ob 20.00, Galerija ŠKUC, Ljubljana

Simultanistična pesem uči smisla vrtiljaka
vseh stvari; medtem ko g. Schulze bere svoj časopis, Balkan Express
prečka most pri Nišu; svinja cvili v kleti mesarja Nuttkejeva.
Richard Huelsenbeck, “Prvi nemški dada manifest”, Berlin 1918


“Ta teater je anatomski po svoji naravi, saj je znotraj njega 20. stoletje postavljeno na secirno mizo; ljudje, dogodki in fenomeni so brez kostumov in mask; nasprotno, celo njihova koža je odtrgana, tkivo odrezano, odkrite kosti in mišice, in živčni sistem, kri, limfni sistem so na opazovanju. Zidovi anatomskega teatra spominjajo na zidove biološkega laboratorija, obkroženega s steklenimi vitrinami, polnimi lepo urejenih steklenic, v katerih v 40-odstotni formaldehidni raztopini telesni deli svetovne zgodovine čakajo radovednega opazovalca.
cowboy angelEroticizem, ki se pogosto odvija na sceni Anatomskega teatra in velikokrat meji na obscenost, ter je globoko zakoreninjen v globine na veke starih tradicij Erosa in Tanatosa, je prebujen za protiutež tragičnim dogodkom in totalitarnim sistemom, ki so 20. stoletje pripeljali v pogubo. Civilizirani narodi so že dolgo tega pozabili, da so v svojih bolj primitivnih fazah obstoja uporabljali erotično umetnost za izgon zlih duhov. S pomočjo ironije in eroticizma Anatomski teater izganja zle duhove 20. stoletja.” Milorad Krstić

Anatomski teater je Krstićev vodič skozi zgodovino 20. stoletja, je anatomija 20. stoletja, potovanje skozi čas in prostor, filozofska adrenalinska izkušnja in umetniško soteskanje po sferah Erosa in Tanatosa v spremljavi humorja kot našega vodiča na potovanju in skozi življenje.


Razstava bo na ogled do 26. nov. 2006. Galerija je odprta med tor. in ned. od 12. do 20. ure.


Ball & Duchamp

Das Anatomische Theater

Milorad krstic
strip core jesen - zima 2006 kolofon strip core jesen - zima 2006