MLADINSKI STRIPOVSKI RAZPIS
Šesta izvedba

Občina Pordenone, združenje Vivacomix in revija Stripburger, s prispevkom regije Furlanije - Julijske krajine in Bance Popolare FriulAdria, s podporo uredništev revij Ciciban, Cicido, PIL in PIL Plus, pod pokroviteljstvom Italijanskega centra za kulturo v Ljubljani in italijanskega ministrstva MIUR, razpisujejo nagradni tekmovalni stripovski natečaj v okviru dogodka

Na natečaj se lahko prijavijo šolarji iz dežele Furlanije - Julijske krajine in iz Slovenije. Natečaj je razdeljen na tri starostne kategorije:
 

1. osnovnošolci do 11 let;
2. osnovnošolci od 11 do 14 let; 
3. srednješolci od 14 do 19 let.
 
Iztočnica bosta dva stripovska lika, prvi rojen v Italiji in drugi v Sloveniji. Italijanskega je ustvaril Giorgio Bordini, slovenskega pa Marjan Manček.
Udeleženci natečaja lahko prosto izbirajo ali enega ali drugega.
 
PRAVILNIK
 
1. Tema razpisa:
a.) Izmisli si zgodbo v 10 slikah s profesorjem Ananasom kot glavnim junakom; brez besed ali s stripovskimi oblački in besedilom. Tema je prosta. Uporabiš lahko tudi sliki, ki smo ju predložili.
b.) Izmisli si zgodbo v 10 slikah z Modrim Medvedkom kot glavnim junakom; brez besed ali s stripovskimi oblački in tekstom. Tema je prosta. 
 
2. Prijavljena dela morajo biti stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (tudi v računalniški tehniki).
 
3. Šolarji se lahko na razpis prijavijo samostojno ali v skupini.
 
4. Dela morajo biti oddana po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico in poslana na naslov:
a) za italijanske šolarje: Associazione Vivacomix, Casella postale 180, 33170 Pordenone
b) za slovenske šolarje: Stripburger, Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana
 
5. Dela morajo prispeti na naslovnika do petka, 10. marca 2006.
 
6. Žirija v sestavi: Marjan Manček, Davide Toffolo, Emanuele Barison, Andrej Štular (avtorji), Paola Bristot (predsednica  Vivacomix) in Ezio Pasut (mestni svetnik za šolstvo in namestnik župana), se bo za izbor stripov sestala v sredo, 15. marca 2006.
 
7. Glavna nagrada za zmagovalni strip iz vsake od treh starostnih kategorij je darilni knjižni bon v protivrednosti 500 evrov. Žirija si pridržuje pravico podeliti glavno nagrado več avtorjem. V tem primeru se znesek razdeli med nagrajence.
Udeleženci z izpolnjeno prijavnico potrjujejo, da se strinjajo, da se lahko njihova dela uporabijo v promocijske namene.
 
Vsak udeleženec bo za sodelovanje prejel nagrado. Nagrade bodo podeljene 30. marca 2006 ob 11. uri v bivšem semenišču San Francesco v Pordenonu, kjer bodo dela udeležencev razstavljena od četrtka, 30. marca, do nedelje, 2. aprila. Na prireditvi bo še projekcija animacij Marjana Mančka in kratkih animiranih reklamnih filmov Giorgia Bordinija, pred podelitvijo pa kratka lutkovna predstava slovenskega gledališča Papelito (Brane Solce). Udeleženci natečaja, ki se podelitve nagrad ne bodo udeležiti v Pordenonu, bodo nagrade prejeli ob otvoritvi razstav v Sloveniji. V Sloveniji bo razstava na ogled v KUD-u France Prešeren v Ljubljani in v Krice Kracah v Kranju. V KUD-u bo odprtje v torek, 18. aprila, ob 19. uri, razstava pa bo na ogled do 15. maja 2006. V Krice Krace bo odprtje razstave v sredo, 18. maja, ob 18. uri, razstava pa bo na ogled do 3. junija 2006.
 
Učitelje sodelujočih razredov prosimo, da sodelovanje predhodno potrdijo.
 
Za informacije in prijavnice pokličite na 01 231 96 62 (med 11.00 in 17.00) ali pišite na core@mail.ljudmila.org

PRIJAVNICA (pdf, 3.2 mb)concorso razpis concorso razpis