Živel strip!

8. mladinski stripovski razpis
Ciril in Misima


Viva i Fumetti!
8. concorso per ragazzi

Pippi

Scheda di partecipazione
Prijavnica
pdf 1, 2, 3, 4
KOLOFON
Mišima potujeMisima
 
Mišima ni od muh! Ljubkemu in umirjenemu mišonu ne bi nikoli prisodili tolikšne odločnosti in poguma. Karateist je, ki se nič rad ne tepe, in raziskovalec, ki ga skoraj nič ne prestraši. Strašno rad potuje in rešuje zamotane uganke, ki se na popotovanjih rade zaletijo vanj z vso silo njihove skrivnosti. Bil je že v Srbiji, kjer se je s prijateljem Cirilom boril proti požrešnosti multinacionalk, rad pa bi šel vse do Tokia. Za tolikšno pot nima denarja, zato se raje zapelje do Maribora, Ljubljane, po ovinkasti cesti do Raven na Koroškem in Bovca, včasih pa tudi čez mejo, v Čedad ali Zagreb. Štoparji mu pravijo zgodbe o krajih, kjer še nikoli ni bil, in če je le Misimamogoče, jih namesto na hamburger povabi na krofe in čaj. Včasih ko z velikimi ušesi prisluhne neverjetnim prigodam sopotnikov, se spozabi in marelična marmelada že leze proti trebuščku. A prav male nerodnosti in zaverovanost v pokrajine in mesta, ki se ponujajo njegovim velikim očem, so pogosto krive za Mišimove nenavadne dogodivščine 
in odkritja.

MISHIMA è un topo dal carattere calmo e pacifico. Nella storia è l’autista di Ciril e con lui viaggia per luoghi che conosce perfettamente e dei quali nota le diverse particolarità. Riesce a trovare tutte le soluzioni alle difficoltà del viaggio e osserva con ironia i caratteri delle persone che incontra.

Misima

Ciril Horjak alias Dr. Horowitz je Mišimov stari prijatelj in absolvent Akademije za likovno umetnost, smer slikarstvo. Živi in dela v Ljubljani. Ukvarja se z ilustracijo in stripom ter stripovskimi delavnicami, občasno pa tudi oblikuje. Risal je skice za predstavo Iztoka Lovriča, sedaj pa sodeluje s kostumografom Alanom Hraniteljem.
Izdal je dva samostojna albuma (Ride, 2003, in
Mostovi I, 2007) in serijo avtorskih mini knjižic (Neverjetne dogodivščine Robinzlnovega Kruzija, 2005; Traktat, 2006), med njimi tudi Najmanjšo veliko enciklopedijo stripa (2006). Končuje še drugi in tretji del trilogije Mostovi, pri kateri sodelujejo tudi srbski stripovski ustvarjalci Maja Veselinović, Zograf, Vladan Nikolić, Mr. Stocca in Wostok.

Mostovi - Ciril in MisimaCiril Horjak alias Dr. Horowitz ha studiato presso l’Accademia di Belle Arti. Vive e lavora a Ljubljana. Si occupa di illustrazione, fumetto, e di design. Tiene laboratori di fumetto. Ha disegnato bozzetti scenografici (spettacolo di Iztok Lovric), e collabora con il  costumista Alan Hranitelj.

Ha pubblicato in questi ultimi anni le sue storie a fumetti nella rivista “Stripburger” e, attraverso queste pubblicazioni, possiamo seguire lo sviluppo della sua creatività fumettistica, dal punto di vista grafico e narrativo. I personaggi del suo libro a fumetti “RIDE”, ed. Stripburger Forum Ljubljana (2003), sono il suo alter ego CIRIL e MISHIMA. Sta lavorando al progetto “Mostovi” che mette in collegamento diversi autori Maja Veselinovic, Zograf, Vladan Nikolic, Mr. Stocca, Wostok.

Ciril in Misima    
Viva i Fumetti! / Živel strip!
7. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! / Živel strip!
6. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis