Živel strip!

8. mladinski stripovski razpis
Ciril in Misima


Viva i Fumetti!
8. concorso per ragazzi

Pippi


Scheda di partecipazione
Prijavnica
pdf 1, 2, 3, 4

KOLOFON

Ž I V E L  S T R I P
MLADINSKI STRIPOVSKI RAZPIS – ŽIVEL STRIP 2008

Občina Pordenone, združenje Vivacomix in Stripburger, s prispevkom dežele Furlanije-Julijske krajine in banke Banca Popolare FriulAdria in v sodelovanju z revijami Cicido, Ciciban, PIL, Plus razpisujejo nagradni tekmovalni stripovski natečaj v okviru dogodka VIVA I FUMETTI – ŽIVEL STRIP. Na natečaj se lahko prijavijo šolarji in dijaki iz dežele Furlanije-Julijske krajine in iz Slovenije.

Natečaj je razdeljen v dve kategoriji: a) strip b) animacija.

Glavna junaka zgodb naj bosta Mišima avtorja Cirila Horjaka in Pippi avtorice Emanuelle Biancuzzi.

PRAVILNIK

1. Teme razpisa:

a) – Mišima potuje. Mišima je ljubek, umirjen mišon, karateist in raziskovalec. Strašno rad potuje in rešuje zamotane uganke, ki se na popotovanjih rade zaletijo vanj z vso silo njihove skrivnosti. Kaj se mu dogaja na teh poteh, na katerih se druži z avtorjem stripa Cirilom ali pa z naključnimi avtoštoparji? Koga vse srečuje, kakšne probleme rešuje?

b) – Kaj se dogaja pri Pippi doma? Pippi je mlada, filozofsko razpoložena psička, ki živi na podeželju. Je prijazna, zaljubljena v rože, zaprisežena ljubiteljica hlač, vegetarijanka, ki cele dneve poležuje in bere vse vrste knjig. Nikoli ji ne zmanjka vprašanj. Kakšne misli se porajajo v njeni glavi? Kdo ji dela družbo doma? Koga nadleguje z neskončno vrsto vprašanj?

c) – Poljubna tema.

2 - Prijavljena dela so lahko

a) stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (tudi z računalnikom), formata A3, poljubnega števila strani.

b) animacije, izvedene v klasični ali računalniški tehniki.

3 – Šolarji se lahko na razpis prijavijo samostojno ali v skupini.

4 – Dela morajo biti oddana po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (za slovenske šolarje) na naslov:

Stripburger, Forum Ljubljana, Metelkova 6, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

5 - Dela morajo prispeti do naslovnika do torka, 1. aprila 2008.

6 – Nagrajence bo izbrala žirija v sestavi: Davide Toffolo, Emanuele Barison in  Emanuela Biancuzzi (risarji), Elisabetta Pieretto (Mediateca Pordenone Cinemazero), Igor Prassel (Animateka), Katerina Mirović (Stripburger), prof. Paola Bristot (predsednica Vivacomixa) in prof. Gianantonio Collaoni (mestni svetnik za šolstvo in kulturo).

7 - Podeljenih bo 6 nagrad za zmagovalce v kategoriji strip, in sicer 6 darilnih knjižnih bonov v vrednosti 250 evrov.

Avtorji nagrajenih animacij se bodo decembra 2008 udeležili mednarodnega festivala animiranega filma Animateka v Ljubljani. Udeleženci natečaja se z izpolnjeno prijavnico strinjajo, da se lahko njihova dela uporabijo v promocijske namene. S prijavo na natečaj animiranega filma udeleženci dovoljujejo objavo svojega dela na promocijskem DVD-ju.

Vsak udeleženec bo za sodelovanje nagrajen. Nagrade bodo podeljene 10. aprila 2008 ob 11. uri v veliki avli centra Cinemazero v Pordenonu, kjer bodo razstavljena dela Emanuele Biancuzzi in Cirila Horjaka (od 10. do 20. aprila) in tudi stripi zmagovalcev. Razstava se bo nato selila v KUD France Prešeren v Ljubljani. V KUD-u bo v klubski sobi odprtje v torek, 29. aprila 2008 ob 19. uri, razstava udeležencev natečaja pa bo na ogled do 19. maja 2008. V galeriji KUD France Prešeren bo isti večer sledilo odprtje razstave del Emanuele Biancuzzi, Cirila Horjaka in Gašperja Rusa, ki soustvarja zgodbe o Mišimi. Razstava  bo na ogled do 12. maja.

Za informacije naj se zainteresirani obrnejo na:
Stripburger / Forum Ljubljana
Viva i Fumetti! / Živel strip!
7. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! / Živel strip!
6. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis