Živel strip!

8. mladinski stripovski razpis
Ciril in MisimaViva i Fumetti!
8. concorso per ragazzi

PippiScheda di partecipazione
Prijavnica
pdf 1, 2, 3, 4


KOLOFON
Pippi

PippiPippi živi na podeželju. Čeprav je še zelo mlada, je pametna in filozofsko razpoložena psička. Dobra je in prijazna, zaljubljena je v rože, ki ji ljubezen vračajo z zaupanjem. Hlače so ji ljubše od kril; ima kar sto parov hlač, vseeno pa skoraj vedno obleče svoje najljubše, oranžne flanelaste hlače.

Pippi je vegetarijanka in nora na korenje. PippiVes dan bere knjige (kar požira jih!), zraven pa po malem hrusta korenje. Najraje poležuje. Zavije se v kopico toplih odej in bere stripe, loti pa se tudi bolj zahtevnih knjig: bere antropološke, sociološke, psihološke knjige in biografije umetnikov iz vseh zgodovinskih obdobij. Pippi je radovedna, vse hoče vedeti in nikoli ji ne zmanjka vprašanj. Celo bolhe jo imajo rade, tako zelo, da so postale vegetarijanke in se preselile v kot Pippine kuhinje, v kredenco med vrečice pirininega zrnja in sojine piškote z okusom po ingverju.

PippiLa Pippi vive in campagna.
E' una cagnolina saggia e filosofa, nonostante la sua giovane età.
Buona e gentile è innamorata dei fiorellini con i quali sa entrare in confidenza.
Alle gonne preferisce i pantaloni e difatti ne possiede 100 paia però poi indossa quasi sempre quelli di flanella arancione che sono i suoi preferiti.
La Pippi è vegetariana ed è ghiottissima di carote che sgranocchia durante il giorno tra un libro e l'altro (i libri però mica li mangia!)
Ha due grandi passioni: dormire nel letto al calduccio sotto sette coperte e leggere fumetti e libri impegnativi di antropologia, sociologia, psicologia e anche biografie degli artisti di tutti i tempi. La Pippi è curiosissima, vuole sapere ogni cosa e si fa un sacco di domande.
Persino le pulci le vogliono bene, sono diventate vegetariane anche loro e vivono in un angolino della cucina di Pippi, nella credenza, tra  una confezione di Chicchi di farro e una scatola di biscotti di soja allo zenzero.

PippiEmanuela Biancuzzi se je rodila leta 1970 v Čedadu. Na beneški likovni akademiji je diplomirala z delom o vzgojni vlogi stripa. Ukvarja se z ilustracijo za otroke, ustvarja pa tudi na mnogih drugih področjih: v grafičnem oglaševanju, slikarstvu, performansu, interaktivni umetnosti; celo nenavadna in poučna potovanja po svetovih neodvisne ilustracije pridejo na vrsto. Risala je reklame, plakate, gledališke liste in ilustrirala je učbenike, ob tem pa je sodelovala na številnih razstavah v Italiji in drugod. Od leta 1999 se poklicno ukvarja z ilustracijo in stripom ter o tem poučuje druge ljudi.

Emanuela Biancuzzi ata a Cividale del Friuli nel 1970.
Studia all'Accademia di Belle Arti di Venezia dove consegue una tesi sulla didattica dei comics. Non circoscrive il proprio impegno all'ambito insulare dell'illustrazione per l'infanzia ma opera su diversi fronti: dalla grafica pubblicitaria alla pittura, dalla performance all'arte relazionale, dai percorsi didattici inusuali all'illustrazione underground.

Ha realizzato disegni per pubblicità, poster, spettacoli teatrali, testi di scolastica e narrativa e partecipato a numerosissime esposizioni in Italia e all'estero.

Dal 1999 si occupa professionalmente di illustrazione e fumetto con molte incursioni in ambito educativo/didattico.

Pippi   Pippi  Pippi
Viva i Fumetti! / Živel strip!
7. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! / Živel strip!
6. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis