NATEČAJ

Živel strip Živela animacija!
19. mladinski  natečaj za strip in animacijo
Grega Mastnak
GREGA MASTNAK

Viva i Fumetti Viva i Animazione!
19. concorso per ragazzi

GIORGIO CARPINTERI
GIORGIO CARPINTERI

Scheda di partecipazione
Prijavnica pdf

KOLOFON

VIZUALNI MATERIAL ZA NOVINARJE

ŽIVEL STRIP! živela animacija! 19

mladinski natečaj za strip in animacijo

 

Združenje Vivacomix in revija Stripburger iz Ljubljane v okviru projekta ŽIVEL STRIP! Živela animacija! 19 razpisujeta nagradni natečaj za strip in animacijo. Natečaj podpirata Ministrstvo za kulturo in MOL – Oddelek za kulturo, partnerji projekta pa so revije Ciciban, Cicido in Pil, Društvo 2 koluta, Društvo SLON, RogLab, Klub Marindolus Kranj in Trubarjeva hiša literature.

 

PRAVILNIK

Na natečaj se lahko prijavijo šolarji in dijaki iz Furlanije - Julijske krajine in iz Slovenije.

Natečaj je razdeljen v dve kategoriji:

--  strip,

--  animacija.

V navdih ponujamo like iz animirane serije

Princ Ki-Ki-Do slovenskega animatorja in stripavtorja Grege Mastnaka ter Fredda italijanskega stripavtorja Giorgija Carpinterija.

 

1) TEMA RAZPISA:

a) Narišite kakšno dogodivščino kraljevega piščančka Ki-Ki-Do-ja ter tigrastih komarjev Tineta in Bineta. Kakšen problem rešujejo tokrat? Kdo je tokrat vzbudil njihovo pozornost? S katerimi orodji in prijemi so se lotili nepridiprava?

b) Tigrasta komarja Tine in Bine na videz sicer delujeta precej nemočno, vendar se za tem videzom skriva velik pogum in obvladovanje različnih disciplin. S čim se komarja ukvarjata v prostem času? Kako vzdržujeta svojo pripravljenost na zahtevne podvige?

c) Fredd je muhast in prebrisan otroški detektiv, ki se ukvarja z iskanjem predmetov, izgubljenih v ’kockastem’ svetu, v katerem živi. Nariši zgodbo, v kateri se bo skrival en izgubljeni predmet, in ga dobro skrij v risbo. Ga bo Fredd uspel najti?

d) prosta tema

 

2) PRIJAVLJENA DELA SO LAHKO:

-- stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom), formata A3, poljubnega števila strani.

-- animacije, v klasični ali računalniški tehniki.

 

3) Učenci in dijaki se lahko na razpis prijavijo samostojno ali v skupini, z mentorjem ali brez.

 

4) oddaja del: Dela morajo biti oddana po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (slovenski šolarji) na naslov: Stripburger/Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana

 

5) URNIK: Dela morajo biti poslana po pošti do srede, 20. marca 2019.

 

6) ŽIRIJA v sestavi: Grega Mastnak (avtor), Katerina Mirović (Stripburger), Igor Prassel (Animateka) in Paola Bristot (predsednica Združenja Vivacomix) bo izbrala nagrajence.

 

7) NAGRADE:

 

STRIP: Podelili bomo 3 glavne nagrade – 3 knjižne bone v vrednosti 100 evrov. Poleg glavnih nagrajencev bo žirija izbrala še 5 avtorjev, ki se bodo lahko v soboto, 20. aprila 2019, udeležili enodnevne delavnice izdelave stripovske majice v RogLabu v Ljubljani. Žirija bo podelila še posebno nagrado, 6 dnevno taborjenje Mini Gorindol na Kolpi v Gorenjcih pri Adlešičih (za eno osebo) julija ali avgusta. Tabor organizira Klub Marindolus Kranj. Točni termini bodo objavljeni spomladi 2019. Več o taborih na: www.taborjenje.info. Nagrada je vredna 169 eur, to vrednost pa je možno upoštevati tudi kot popust pri daljših terminih (14 ali 10 dni). Nagrade se ne da zamenjati za denar. Vsi udeleženci natečaja bodo za sodelovanje prejeli knjižno nagrado, mini strip. Vsa stripovska dela bomo tudi razstavili.

 

ANIMACIJA: Zmagovalcem v kategoriji animacije bomo podelili 4 nagrade. Prva nagrada je knjižni kupon v vrednosti 100 eur. Druga nagrada je udeležba na delavnici animacije Slon in akreditacija za program Slon festivala Animateka. Tretja in četrta nagrada sta DVD z animacijami Slon in akreditacija za program Slon (dec. 2019, Ljubljana). Zmagovalna animacija bo na ogled na Mednarodnem dnevu animiranega filma (28. 10. 2019) v Kinoteki in v programu Animakids festivala Piccolo Festival dell’Animazione (december, Italija).

 

8) RAZSTAVA del avtorjev likov natečaja ŽIVEL STRIP! Živela animacija! 19, ki bo pri-kazala animirane filme, stripe in risbe Grege Mastnaka in Giorgia Carpinterija, bo v Ljubljani na ogled med 30. januarjem in 17. februarjem 2019 v Galeriji DLUL na Bregu 22.

 

9) Odprtje RAZSTAVE stripov udeležencev natečaja in podelitev nagrad bo v LJUBLJANI v petek, 12. aprila 2019, ob 17. uri, v Trubarjevi hiši literature, Stritarjeva ul. 7. Ob odprtju si boste lahko ogledali tudi Animatekin program animiranih filmov Slon. Stripi bodo na ogled do 26. aprila 2019.

 

Za informacije se obrnite na:

Stripburger / Forum Ljubljana

core@mail.ljudmila.org, 01 2319662, 031 401556

www.ljudmila.org/stripcore/zivel_strip/

www.facebook.com/stripburger
18. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
17. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
16. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
15. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
14. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
Viva i Fumetti! /
Živel strip!

13. concorso per ragazzi / mladinski natečaj za strip in animacijo
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
12. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
11. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!

10. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
9. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
8. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
7. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! /
Živel strip!
6. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis