Škratova čitalnica

kersnikova 4 (5. nadstropje)
od torka do petka, od 15h do 19h

aktualno | škratova filmska šola | o škratovi čitalnici | o kud anarhiv | vključi se!

Škratova čitalnica je del:

Ljubljanske mreže info točk (L'mit)
(Info center ŠKUC, Središče za mlade, MIC Mirje, Info Fužine, Drogart)

Mreže avtonomnih knjižnic
(Lezbična knjižnica, Stripburgerjeva stripoteka, Knjižnica Zavoda za sodobno umetnost in Knjižnica Mirovnega inštituta)

Škratova čitalnica je zastopnik za:

***
poštni naslov:

kud anarhiv
metelkova 6
1000 ljubljana

e-pošta:
anarhiv@mail.ljudmila.org

Dobrodošli v spletno Škratovo čitalnico!

Kaj je Škratova čitalnica?
Škratova čitalnica je infoteka, namenjena vsem, ki jih zanimajo radikalne družbene spremembe in/ali družbeno kritična misel. Pri nas boš našel/našla obilo revij, časopisov, pamfletov, fanzinov, knjig in videokaset s področja radikalne družbene teorije in kritike, osvobodilnih gibanj (npr. tistih, ki izhajajo iz razreda, spola, rase ali narave), kontrakulturnih in subkulturnih tokov ter konstruktivnih poskusov preoblikovanja naših sebstev in družbe. Namen Škratove čitalnice je delovati kot stimulator v okviru družbenih gibanj, ki delujejo v smeri oblikovanja nehierarhične, neavtoritarne, kooperativne družbe, ki temelji na direktni demokraciji.

Arhiv gradiva

Kako deluje?
Škratovo čitalnico, ki deluje od januarja 1998, vodimo prostovoljci in to tako, da lahko vsak/-a opravlja tisto delo, ki mu/ji najbolj odgovarja. Od dežuranja, nabave materiala in vzdrževanja stikov do razvoja projekta. Škratova čitalnica je nepridobitniška pobuda in je zato odvisna od prostovoljnih prispevkov posameznikov in dotacij različnih fundacij. Tudi ti se nam lahko pridružiš, ali pa nam pomagaš s prostovoljnimi prispevki. Bi rad/-a pomagal/-a?.

Čitalnica torej?
Poleg tega, da se v Škratovi čitalnici dá posedeti in spiti čaj, redno organiziramo tudi videoprojekcije, debate, predstavitve, in podobne dogodke. Omogočena je brezplačna izposoja vsega gradiva na dom, kakor tudi uporaba prostora za različne iniciative, v kolikor se skladajo s smernicami Škratove čitalnice. Uporabnike redno obveščamo o novih pridobitvah čitalnice.

Škratova čitalnica je projekt KUD Anarhiv.

Dostop do informacij
Škratova čitalnica je del:

Škratova čitalnica je zastopnik za Artservis.

Kako najti Škratovo čitalnico?

[5.12.2012] Škratova čitalnica se po novem nahaja na Kersnikovi 4 v 5. nadstropju!

Lokacija ?kratove ?italnice (glej rumeni kri?ec!)

Škratova čitalnica se nahaja v socialno kulturnem centru Metelkova mesto v centru Ljubljane, dosegljiva z mestnimi avtobusi ?t. 2, 9 ali 17.

Škratova čitalnica se nahaja v socialno kulturnem centru Metelkova mesto v centru Ljubljane, dosegljiva z mestnimi avtobusi št. 2, 9 ali 17.

Škratovo čitalnico in Knjižni park boste našli, če se po vstopu skozi glavni vhod v AKC Metelkova mesto (z Masarykove ulice) napotite mimo stave Pešci (stavba, v kateri je bila Škratova čitalnica zadnjih nekaj let) in na koncu te stavbe, pred klubom Jalla Jalla, zavijete desno, naredite še nekaj korakov do konca dvorišča in se še enkrat obrnete na desno.

Če pa v Metelkovo mesto vstopite z Metelkove ulice, pa se napotite najprej mimo Celice, nato skozi Trg brez zgodovinskega spomina (kjer sta Menza pri koritu in Klub Gromka) ter na koncu Trga zavijete levo mimo Jalle Jalle in potem samo še naravnost do konca dvorišča, kjer boste na desni strani (za stavbo Pešci) ugledali Škratovo čitalnico na kolesih!

Podpora
Projekt ?kratove ?italnice so doslej podprli oz. ga podpirajo Urad za mladino Mestne ob?ine Ljubljana, Zavod Movit - Nacionalna agencija programa Mladina, Javni sklad za kulturne dejavnosti, Urad RS za mladino, Zavod za odprto dru?bo Slovenija. Poleg tega pa seveda ?e ?tevilne neimenovane posameznice, posamezniki in skupine.

***

škratova filmska šola

***

avtobiografije
(na voljo za izposojo v škratovi čitalnici)
top 3

Goldman, Emma: Living my life, Dover Pubs, 1930

Rimbaud, Penny: Shiboleth: My Revolting Life, AK Press, 1998
Black, Jack: You can't win, AK Press, 2000

***

***

?kratova ?italnica * arhiv gradiva *.svojtok. *kud anarhiv *english *
Spirit of Detournement // Steal shamelessly.