33. festival LGBT filma

33. festival LGBT filma
sobota, 25. 11.
18.00

Pritličje

mednarodni pesniški večer Brez besed ji sledim

sobota, 25. 11.
21.00

Kinodvor

otvoritev festivala - vodi Maja Ličen, lutke Prva ljubezen, nagovor Martina Ipša; podelitev nagrade za najboljši slovenski kratki film z LGBT tematiko

sobota, 2. 12.
23.00

Škuc-Kulturni center Q (Tiffany) in Škuc-LL (Monokel)

zaključni žur s podelitvijo nagrad in programom

četrtek, 21. 12.
20.30

Galerija Škuc

tradicionalni večer zbirke Lambda - posebni gost Lawrence Schimel!

Peti rožnati zmaji

Tokrat bomo že petič podelili nagrade Rožnati zmaj. Enega rožnatega zmaja bo podelila publika, drugega pa selektorska ekipa. Celovečerne filme, tako igrane kot dokumentarne, ki bodo na sporedu od 25. novembra do vključno 2. decembra, boste ocenjevali le gledalci_ke uradnega programa v Ljubljani. Na vstopnici bodo označene ocene od 1 do 5. Pri ustrezni oceni boste vstopnico natrgali in jo ob izhodu iz kinodvorane pustili v glasovalni škatli. Nagrado bo prejel film z najvišjo povprečno oceno. Nagradi bosta podeljeni na zaključnem žuru v klubskih prostorih na Metelkovi, v soboto, 2. decembra po 23. uri.

Rožnatega zmaja za slovenski kratki film selekcijska ekipa, glede na prispele filme, letos podeljuje filmu Po gladini – nagrada bo podeljena na otvoritvi festivala.

Vabilo na filmsko delavnico

33. festival LGBT filma vabi na filmsko delavnico, ki bo potekala od četrtka, 30. 11., do sobote, 2. 12. 2017.

Delavnica z Majo B. Weiss & Augustom A. Braatzom : Poseben/a 13/1.x - DoKuLgBt

Filmska delavnica doku-(samo) portretov. Število mest je omejeno, zato oddajte kvalitetno prijavo, ki nas bo prepričala. Pošljite jo na ales.festival gmail com do 20. 11. 2017. Potrebujete lastno snemalno napravo in veliko dobre volje.

Vabilo na kritiško delavnico

Letošnji Festival LGBT filma v sodelovanju z Info centrom Škuc in Škratovo čitalnico organizira brezplačno filmsko-kritiško delavnico. Ob ogledu izbranih filmov (2–3) festivala bomo z udeleženkami in udeleženci spoznavali specifike filmske forme in vsebine, filmskih kontekstov in zgodovine ter pisanja o filmu, s poudarkom na LGBT/kvir filmski kritiki. Delavnica bo potekala preko branja izbranega materiala, diskusij z mentorico in pisanja o izbranih filmih festivala. Pogovor bo potekal po ali pred vsakim izbranim filmom. Končni izdelki bodo objavljeni na festivalski spletni strani, dela po izboru glavnega urednika pa v reviji za film in televizijo, Ekran. Ogled izbranih filmov je za sodelujoče na delavnici brezplačen. Delavnico vodi Jasmina Šepetavc, filmska kritičarka in doktorska študentka Študijev spolov. Prispevki z delavnice bodo objavljeni tudi na strani KUD Anarhiv.

Zaradi omejenega števila udeleženk in udeležencev (do 8) zbiramo prijave na mail: ales.festival gmail com (do 20. 11. 2017).

Besedila z delavnice

Promocija lgbt branja

Zaradi izjemnega odziva na akcijo Promocija LGBT branja, bomo letos z njo nadaljevali. Obiskovalci bodo na nekaterih filmskih projekcijah prejeli tudi knjigo. Seveda pa se bodo knjige zbirk Lambda in Vizibilija prodajale v preddverju Kinoteke ves čas festivala.

Pomagaj festivalu

Svoj prispevek lahko nakažeš na Škuc, Stari trg 21, Ljubljana,
račun: SI56 0208 3001 7013 681,
sklic: 00-703,
namen: prispevek FGLF

Filmska ekipa vabi nove sodelavce_ke, da bodo pomagali pri programu in izvedbi prihodnjih festivalov.

Prijave na ales.festival gmail com