Živel strip!
7. mladinski stripovski razpis

Tacek in skrbi

Viva i Fumetti!
7. concorso per ragazzi

Mr. Bordigon

Scheda di partecipazione Prijavnica
pdf 1, 2, 3, 4


KOLOFON

Ž I V E L  S T R I P
MLADINSKI STRIPOVSKI RAZPIS – ŽIVEL STRIP

PRAVILNIK

 
Občina di Pordenone, združenje Vivacomix in Stripburger, s prispevkom dežele Furlanije-Julijske krajine in banke Banca Popolare FriulAdria ter Promoturja in v sodelovanju z revijami Cicido, Ciciban, PIL, Plus ter MC Brežice razpisujejo nagradni tekmovalni stripovski natečaj v okviru dogodka VIVA I FUMETTI – ŽIVEL STRIP. Na natečaj se lahko prijavijo šolarji in dijaki iz dežele Furlanije-Julijske krajine in iz Slovenije.

Natečaj je razdeljen v dve kategoriji: a) strip b) animacija.

Glavna junaka zgodb naj bosta MONSIEUR BORDIGON avtorjev Francesca Satta in Sare Colaone in TAČEK avtorja Mateja Lavrenčiča.

1 - Tema razpisa:

1 - Gospod Bordigon je ščurek filozof, ki išče smisel življenja. Na svet gleda s svojimi očmi in velikokrat so predmeti iz resničnega sveta v njegovih očeh drugačni in bolj prijazni, kot so v resnici, zato se vedno znova znajde v situacijah, ko mora svojo zmoto poplačati z bolečino. Kako se Bordigon spoprijema z resničnostjo? Kako se spopada s svojo zmoto?

2 - Taček je neprestano zaskrbljen in njegove skrbi niso le neotipljive misli, temveč črni ptiči, ki ga nadlegujejo. Kakšne so njegove žalostne misli? Kako to, da se spremenijo v ptiče? Spremeni Tačkove misli v predmete ali živali, nariši jih in s sliko pripoveduj, kako bi se jih znebil-a.

2 - Prijavljena dela so lahko

a) stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom),

b) animacije, izvedene v klasični ali računalniški tehniki.

3 – Šolarji se lahko na razpis prijavijo samostojno ali v skupini.

4 – Dela morajo biti oddana po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (za slovenske šolarje) na naslov:

Stripburger, Forum Ljubljana. Metelkova 6, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

5 - Dela morajo prispeti do naslovnika do sobote, 14. aprila 2007.

6 - Žirija v sestavi: Matej Lavrenčič, Davide Toffolo, Emanuele Barison, Sara Colaone, Igor Prassel (Animateka) prof. Paola Bristot (predsednica Vivacomixa) in prof. Gianantonio Collaoni (mestni svetnik za šolstvo in kulturo) se bo sestala za izbor stripov v četrtek, 19. aprila 2007.

7 - Podeljenih bo 6 nagrad za zmagovalce v kategoriji stripov, in sicer 6 darilnih bonov v vrednosti 250 evrov.

Izbrane animacije bodo decembra 2007 predstavljene na Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka v Ljubljani. Udeleženci stripovskega natečaja se z izpolnjeno prijavnico strinjajo, da se lahko njihova dela uporabijo v promocijske namene. S prijavo na natečaj animiranega filma, udeleženci dovoljujejo objavo svojega dela na promocijskem DVD-ju.

Vsak udeleženec bo za sodelovanje prejel nagrado. Nagrade bodo podeljene 20. aprila 2007 ob 11. uri v parku San Valentino v Pordenonu. Dela avtorjev bodo tu razstavljena od 20. do 29. aprila 2007.

V četrtek, 19. aprila ob 18.00 bo v galeriji Daniele Tarozzi (viale Trento 28) odprtje razstave Sare Colaone in Mateja Lavrenčiča. Pripravila jo bo Paola Bristot.

V Sloveniji bo razstava del prispelih na natečaj na ogled v KUD-u France Prešeren v Ljubljani in v MC Brežice. V KUD-u bo v klubuski sobi odprtje v torek, 8. maja 2007 ob 19. uri, na ogled pa bo do 28. maja 2007. V galeriji KUD France Prešeren bo isti večer sledila otvoritev razstave del Sare Colaone, Mateja Lavrenčiča in Braneta Solceta, ki bo na ogled do 21. maja. V MC Brežice bo odprtje razstave del prispelih na natečaj v petek, 1. junija 2007 ob 19. uri, na ogled pa bo do 28. junija 2007. Za informacije naj se zainteresirani obrnejo na:
Stripburger / Forum Ljubljana
core@mail.ljudmila.org

http://www.ljudmila.org/stripcore/zivel_strip/

tel.: +386 1 231 96 62

fax: +386 1 433 80 74


Za lažžjo izdelavo animacij, se lahko obrnete na ekipo festivala Animateka, ki izvaja vzgojno-izobražževalni program Slon. Ta skušša animirani film približžati tudi otrokom, starššem in pedagogom. V ta namen pripravljajo delavnico animiranega filma na ššolah. Udeležženci se bodo na njej spoznali z osnovami izdelave animiranega filma, poudarek je na tehniki klasične risane animacije. Delavnica lahko poteka en dan ali več, termin po dogovoru. Kontakt: Petra Slatinššek, petra.slatinsek@animatekafestival.org, 040 167 967.