Živel strip!
7. mladinski stripovski razpis

Tacek in skrbi


Viva i Fumetti!

7. concorso per ragazzi

Mr. Bordigon

Scheda di partecipazione Prijavnica
pdf 1, 2, 3, 4


KOLOFON


V okviru projekta Živel strip'07 se bosta v KUD France Prešeren v Ljubljani, 8. maja 2007 odprli 2 razstavi. V klubski sobi bo razstava del prispelih na natečaj (in podelitev nagrad), v galeriji pa razstava del avtorjev, ki so za natečaj prispevali svoje like in stripovske zgodbe. Razstava Monsieur Bordigon in Male črne skrbi, pri kateri sodelujejo Francesco Satta (scenarist), Sara Coalone (strip avtorica), Brane Solce (animator) in Matej Lavrenčič (strip avtor, animator), bo predstavila Monsieurja Bordigona, filozofskega ščurka, in Tačka, glavnega lika iz albuma Male črne skrbi, ki je izšel l. 2005 v zbirki Republika Strip revije Stripburger (izd. Forum Ljubljana).

Na natečaju je sodelovalo 352 učencev in dijakov iz Slovenije in skoraj 200 iz Italije. Žirija je izbrala 6 avtorjev oz. avtorskih parov. Iz slovenskih vrst bodo nagrade prejeli Daša Robič in Ana Urh iz Radovljice (3 raz.), Renata Beganović (OŠ Savsko naselje, 5. a), Heidi Pungartnik (OŠ in vrtec Škofljica, 9. c) in Domen Finžgar (Gimnazija Bežigrad, 2. l). Nagrajenci prejmejo knjižni bon v vrednosti 250 evrov. Posebno nagrado, celoletno naročnino na izdaje revije Stripburger pa si je prislužil Viktor Kopinč (OŠ Dobova).

Ob otvoritvi razstave stripa in animacij Monsieur Bordigon in Male črne skrbi bo predstavljena tudi dvojezična 84. stranska publikacija Monsieur Bordigon, ki je izšla v sodelovanju revije Stripburger (Forum Ljubljana) in združenja Viva Comix iz Italije. Avtorja sta Francesco Satta (scenarist) in Sara Coalone (risba), oba iz Italije. Spremno besedilo je zapisala Paola Bristot, v slovenščino pa sta prevedla Brane Solce in Tea Hvala. Monsieur Bordigon je ščurek filozof, ki išče smisel življenja. Na svet gleda s svojimi očmi in velikokrat so predmeti iz resničnega sveta v njegovih očeh drugačni in bolj prijazni, kot so v resnici, zato se vedno znova znajde v situacijah, ko mora svojo zmoto poplačati z bolečino.

V KUD-u bo v klubski sobi odprtje v torek, 8. maja 2007 ob 19. uri (razstava bo na ogled pa bo do 28. maja 2007), v galeriji bo otvoritev sledila ob 20. uri, razstava pa bo na ogled do 21. maja.

V Sloveniji bo razstava del prispelih na natečaj na ogled še v MC Brežice. V MC Brežice bo odprtje razstave del prispelih na natečaj v petek, 1. junija 2007 ob 19. uri, na ogled pa bo do 28. junija 2007.

IZBOR NAGRAJENIH DEL:

Renata Beganovic Renata Beganović, OŠ Savsko naselje, Ljubljana

Tina Zlogar
Tina Žlogar, OŠ Tone Čufar, Ljubljana, 3. str. / 4

Heidi Pungartnik

Heidi Pungartnik, Oš Škofljica, Škofljica, 2. str. / 5