Živel strip!
9. mladinski stripovski razpis
Omar

Viva i Fumetti!
9. concorso per ragazzi

Ferrage

Scheda di partecipazione
Prijavnica
pdf 1, 2, 3, 4


KOLOFON

VIZUALNI MATERIAL ZA NOVINARJE
PRAVILNIK

Združenje Vivacomix iz Pordenona in revija Stripburger iz Ljubljane razpisujeta nagradni tekmovalni stripovski natečaj v okviru dogodka VIVA I FUMETTI - ŽIVEL STRIP. Natečaj podpirajo dežela Furlanija-Julijska krajina, Občina Udine, Visionario - center za vizualne umetnosti, Italijanski inštitut za kulturo v Sloveniji, Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije, Mednarodni festival animiranega filma Animateka ter revije Cicido, Ciciban, PIL in Plus.

Na natečaj se lahko prijavijo osnovnošolci in dijaki srednjih šol iz dežele Furlanije-Julijske krajine in iz Slovenije.

Natečaj je razdeljen v dve kategoriji: a) strip b) animacija.

1 - Prijavljena dela so lahko
a) stripovske zgodbe, narisane v poljubni tehniki (vključno z računalnikom), formata A3, poljubnega števila strani.
Glavna junaka zgodb naj bosta maček Omar, ki  ga je ustvaril Matej Kocjan - Koco in železni robot Ferrage avtorja Massimiliana Gosparinija - Mudkona.

- Tema razpisa:
1 -  Ferrage - Ferrage je zgodba o železnem robotu, ki  zaradi oksidacije rjavi.   V obupu ugrizne košček železa in opazi, da je rjavenje prenehalo. Zgrabi ga tako huda lakota, da pogoltne celo ograjo. Takrat začne njegova borba proti rji in proti lakoti. Kako se konča zgodba o Ferragu?
2 -  Omar - Maček Omar je radoveden, živahen maček, ki raziskuje svoj dom in prostor za vrati domovanja. Nad čem se Omar nabolj navduši in kaj ga najbolj prestraši med njegovimi podvigi?

b) animacije, izvedene v klasični ali računalniški tehniki. Animacije so lahko poljubnih tem, s poljubnimi karakterji.

2 - Šolarji se lahko na razpis prijavijo samostojno ali v skupini.

3 - Dela morajo biti oddana po pošti skupaj z izpolnjeno prijavnico (za slovenske šolarje) na naslov:
Stripburger, Forum Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, Slovenija

4 - Dela morajo prispeti do naslovnika do srede, 1. aprila 2009.

5 - Žirija v sestavi: prof. Paola Bristot (predsednica združenja Vivacomix), Giovanna Duri, Matej Kocjan - Koco, Massimiliano Gosparini, Katerina Mirović (Stripburger) in Igor Prassel (Animateka) bo izbrala nagrajence.

6 - V kategoriji strip bodo podeljene 3 glavne nagrade, in sicer 3 darilni boni v vrednosti 250 evrov. Vsi udeleženci bodo prejeli knjižne nagrade. Avtorji nagrajenih animacij se bodo decembra 2009 udeležili mednarodnega festivala animiranega filma Animateka v Ljubljani.

Udeleženci natečaja se z izpolnjeno prijavnico strinjajo, da se lahko njihova dela uporabijo v promocijske namene. S prijavo na natečaj animiranega filma, udeleženci dovoljujejo objavo svojega dela na promocijskem DVD-ju in predvajanje v promocijske namene.

Vsak udeleženec bo za sodelovanje prejel nagrado. Glavne nagrade bodo podeljene v torek, 21. aprila 2009 ob 19. uri v klubski sobi KUD France Prešeren v Ljubljani ob otvoritvi razstave stripov prispelih na natečaj. Ostali udeleženci bodo nagrade lahko prevzeli tudi isti večer ob odprtju dela avtorjev, Mateja Kocjana - Koca in Massimiliana Gosparinija - Mudokona v galeriji KUD France Prešeren. Ob otvoritvi si boste lahko ogledali tudi predstavo To je Ernest v izvedbi Lutkovnega gledališča Nebo. Razstava udeležencev natečaja bo v klubski sobi na ogled do 18. maja 2009. V galeriji KUD France Prešeren pa bo razstava na ogled do 11. maja 2009.

Za informacije, se zainteresirani obrnite na:
Stripburger / Forum Ljubljana, mail, 01 2319662
Viva i Fumetti! / Živel strip!
8 concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! / Živel strip!
7. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis
Viva i Fumetti! / Živel strip!
6. concorso per ragazzi /
mladinski stripovski razpis