ROKERJI

HELIKA
Helika je slovensko-hrvaški kolektiv, njihovo glasbo lahko opišemo kot mešanico folka, alt-rocka in popa z močnim vplivom etna - člani pa svojo glasbo enostavno imenujejo trip-pop. Bend je nastal ob prihodu glavnega avtorja in pevca iz Zagreba v Maribor ter je s časom in novimi člani skupina dobila svoj specifičen in izstopajoči zvok. Člani skupine so Dario Jazbec Hrvatin (vokal, kitara), Andrej Hrvatin (tolkala), Špela Huzjak (violina), Stojan Kralj (bas) in Aljaž Tulimirović (kitara).

BREM
Zasedba BREM je začela delovati leta 2011 v Celju. Sestavljajo jo Aleksander Cepuš (kitara, bas, glas), Matej Krajnc (kitara, glas) in Lenka Krajnc (flavta, klaviature, perkašn, glas), od leta 2014 pa v zasedbi s tolkali gostuje tudi glasbenik Aleš Uratnik. Po snemanju plošč ZEITGEIST in SHALINDUK Mateja Krajnca se je del zasedbe FRETLES CITRE, ki je sodeloval na snemanjih (A. Cepuš, L. Krajnc, K. Tomec, O. Longyka), preimenoval v trio BREM in posnel single SLAB ZADAH, ki je bil precej predvajan na radijskih postajah, zasedba pa je gostovala tako v radijskih kot TV-oddajah, zlasti lokalnih (Ljubljana, Celje, Laško). Po drugem singlu RIBEŽEN GOSPE OLGE je zasedba začela v Celju snemati ploščo, a si vmes vzela tri leta oddiha in nadaljevala z delom poleti 2014, ko je za projekt ROKERJI POJEJO PESNIKE uglasbila in posnela besedilo Matjaža Pikala DOLGO VROČE POLETJE (Cepuš, Krajnc, Uratnik). V studiu Aleša Uratnika je zasedba končala že leta 2011 napovedano ploščo PRVO POGLAVJE, na kateri bo 15 pesmi, pripravlja pa se tudi na koncertno promocijo prihajajoče plošče. Goji glasbeni slog, ki ga dandanes imenujejo americana z avtorskimi pesmimi in priredbami starega rokenrola in bluesa, kamor sodijo tudi daljše in krajše bluesrockovske improvizacije.

RADIO JAM
Začetki glasbene skupine Radio Jam (ki je najprej delovala pod imenom Levitan) segajo v leto 2006. Kitarist skupine Uroš Planinc in bobnar Matjaž Ključevšek sta se odločila, da v novi postavi oblikujeta svež glasbeni projekt, kateremu se je pridružil basist Dani Telebar(ex Aperion) in vokalist Grega Teršek (ex Zeus). Zbrana štirica je z združitvijo različnih glasbenih vplivov, večstranskega znanja in spretnosti dodala alternativnim frekvencam, v katerih se giblje, več melodičnosti in dinamičnosti. Skupina Radio Jam je osredotočena na melodičnost, ki se kaže skozi številne preobleke zvoka in ritma. Ker se glasbeniki radi poigravajo s skrajnostmi alternativne in popularne kulture, so žanrskost svojega ustvarjanja poimenovali kar alternativni pop rock, ki se ga lahko primerja s postrockom in grungeom velikih odrov.

KATARINA AVBAR
Katarina Avbar je kantavtorica, ki je z ustvarjanjem glasbe na očeh javnosti začela leta 2005, ko je v sodelovanju s producentom Aldom Ivančičem ter intrumentalistom Galom Gjurinom oblikovala avtorsko glasbo za plesno predstavo »PLES ALI iŠČE se Lily Marlen« koreografke Rosane Hribar. Na slovensko glasbeno sceno je stopila leta 2007, ko se je s svojo skladbo »Kdaj pa kdaj se zgodi« udeležila Festivala slovenskega šansona. Je avtorica besedila in glasbe skladbe »Ne reci nič«, ki jo je leta 2008 na festivalu šansonov La Vie En Rose izvajala Vesna Zornik. Katarinina skladba »Odkar te ni« je bila na razpisu Vala 202 izbrana in objavljena na zgoščenki Vala 202 »VAL 09 – Imamo dobro glasbo«. Skupaj s kitaristom Petrom Deklevo je na 7. in 8. izdaji festivala kantavtorske glasbe Kantfest predstavila svoje avtorske skladbe, ki so konec leta 2011 izšle na njenem avtorskem prvencu z naslovom »Beležnica«, katerega producent je bil Dekleva. Leta 2009 sta na 7. Kantfestu prejela posebno nagrado za nastop. Leta 2010 je začela s sodelovanjem v projektu Rokerji pojejo pesnike, v okviru katerega je uglasbila pesmi Suzane Keber, Bojana Tomažiča in Aleša Štegra.

ŽAGGAR
Glasbenik, tekstopisec, povezovalec življenskih idej v eno samo temeljno, entuziast in pristaš prvinskih vzgibov in sporočil...Človek, ki se zaveda majhnosti obstoja in živi za dni, ki si jih projecira v zavest...

DIVJE JEZERO
Skupino Divje Jezero sestavlja pet glasbenikov, prihajajo iz okolice Idrije in ustvarjajo inštrumentalno glasbo v kateri je moč zaznati veliko različnih stilov – jazz/rock/fusion ter vplivov skupin in glasbenikov kot npr.: Billy Cobham, Jeff Beck, Dixie Dregs, Santana in domačih Feedback, Moonlight Sky in drugih… S stili glasbe se nikakor ne obremenjujejo in omejujejo. Začetki skupine segajo v leto 2006, sprva je delovala kot duet (Alen na basu in Luka na bobnih), po kakšnem letu se je skupini pridružil kitarist Aleš.

RUKOLA
Rukola se je rodila leta 2005 kot projekt za nastopna Festivalu na meji in na Vegetarijanskem pikniku.Stalno pa bend deluje od 2007. Z leti razvoja je nastala svojevrstna mešanica punka, rocka, rock'n'rolla, ki je z melodičnim petjem mladih vokalistk prinesla nekaj svežega v slovenski glasbeni prostor.

MAVER & KING SMITH TRIO
Andrej Maver (Slovenija): bobni
Francis King-Smith (Velika Britanija): Hammond orgle, bas
Kevin Smith (Velika Britanija): kitara
Katrina King-Smith (ZDA): vokal

KONTRABANT
Glasbena skupina Kontrabant deluje že 19 let. Njeni največji dosežki so izid šestih CD-jev, pretežno z etno glasbo, v katero so vpletli panonsko obarvane aranžmaje, slovensko ljudsko petje in nekaj avtorskih pesmic, ki pa tudi dišijo po etnu. Zelo velik pečat so naredili s svojo prekmursko obarvano glasbo, prav tam (v Prekmurju) pa so nekatere njihove pesmi tudi ponarodele (Fse san punčoke ponuco, Dal ti bom pesem, Prekmurje moje Prekmurje, Feri purde, Sin Panonske sem ravnine, Džouži žeden gut, Regrat u salat,Črne tvoje so oči, F čarni pantlik dijani lasje…).

SAME BABE
Zasedba se je zbrala spomladi 2003 z namenom enkratnega nastopa na happeningu v čast pesnika Janeza Menarta. Zadovoljstvo skupnega muziciranja je namensko zasedbo pregnetel v stalno delujočo skupino, ki je v prvem desetletju svojega delovanja posnela tri albume: Za ljubi kruhek in njene črne črne lase, Terezijanske in Dobri možje. Skupina pri svojem ustvarjanju besedila dobesedno »opremlja« z glasbo, tako da je glasbeni del nekakšno ogledalo besednemu. V glasbenem smislu daje velik poudarek večglasnemu petju, njene nastope pa spremlja velik odmerek humorja in performansa.

BLUTWURST 
je trio večno vedrih možakarjev v zasedbi bobnarja, basista in kitarista – vokalista, ki za svojo in za dobro voljo poslušalstva skrbi že vse od leta 1996, njihovo glasbo pa bi lahko označili kot učinkovit, preprost, hudomušen rock. Ali punk? Dajte jih vprašat in izvedeli boste vse o pečenem jagenjčku s česnom! Intelektualce bo bolela glava. Vse ostale jutro kasneje. O sebi pravijo, da so se v zadnjih desetih letih igranja naučili izključno žretja mesa in pitja krvi ter si tako zagotavljajo obstoj še vsaj petkrat toliko let. Do sedaj še niso izdali resnega albuma, se pa zelo radi udeležujejo vseh prireditev, kjer jih lepo gostijo in jim ponujajo plačilo potnih in raznih drugih stroškov.

V OKOVIH
Skupina V OKOVIH je pričela delovati pred dvema desetletjima. Njena prva in prvotna člana, Karno Bozi - Bozo (kitara) in Dejan Novak - Dedo (bobni), sta jo ustanovila septembra 1989 v Mariboru. V začetku leta 1991 se je dvojici pridružil Branko Kamenik - Ante (bas), po nekaj mesecih pa še Matjaž Tomažič - Tomo (vokal), ter kasneje po menjavi članov še Borna Šmid - Boca (kitara). Bend v letu 1995 v samozaložbi Vebo izda svoj prvi CD album z naslovom "Hard sunshine core" ter prejme Maršev gojzar kot najboljša skupina. V OKOVIH koncertira in snema vse do leta 1996, ko bend v tedanji zasedbi razpade. Leta 1997 se nekateri člani združijo v trijo z imenom KREMIRANI ČASI, kasneje bend MALO BO. Iz nostalgije in v želji po ponovnem delovanju benda V OKOVIH se po več kot desetletju premora leta 2009/10 ponovno formira skupina v sedanji zasedbi: Karlo Drolc (vokal), Borna Šmid (kitara), Behrang Azhdari (bas) in Alen Šmid (bobni).

CHARLIE BUTTER FLY
Začetki skupine Charlie Butter Fly segajo do 8 let v preteklost. V originalni zasedbi smo imeli tudi klaviaturista. po parih letih preigravanja v glavnem priredb smo za nekaj časa prenehali z igranjem. Nato smo se znova združili, tokrat brez klaviaturista, ki zaradi pomanjkanja časa ni mogel več sodelovati z nami. Odločili smo se da začnemo delati samo še svoje komade in tako delujemo sedaj od novembra 2010. Poleti 2011 smo začeli z nastopi v Ribnici( Alternativa) in Kočevju ( Kočevska rock scena), nato pa smo se prijavili na avdicijo za Glas mladih v Črnomlju. Po avdiciji, kjer so nas sprejeli na prireditev Glas mladih, so nas povabili še na dobrodelno prireditev v Prečni in seveda smo se je udeležili. Na Glasu mladih smo osvojili 3.mesto in si kot najboljša skupina priborili nastop na prireditvi Glas mladih po Glasu mladih v CUK Pristava, poleg tega pa tudi nastop na Schengenfestu 2012. Tu pa se naša zgodba šele začenja...

TOXINE ni strup. Je predvsem koncept, ki želi opozoriti na to, da je toksičnosti, ki preveva družbo, razstrupitev implicitna. Modus operandi Toxine je ukoreninjen v neprestanem razgibanem ustvarjalnem toku izključno avtorske glasbe, družbenega komentarja in želje po širjenju kanala, skozi katerega komunicira in se izraža. Viden in slišen rezultat glasbenega sobivanja članov Toxine je gost, večplasten zvok, kjer se bratijo funk, progresivni rock, drum n`bass, jazz, house, pop in ščepci metalskih ritmov. Toxine je glasbeno presenečenje, ki igra na polno: dopušča si melanholijo in cepetavo razigranost, zvrsti meša polnokrvno, glasbo pa poganja med občinstvo pulzirajoče in brezkompromisno. Poživljajoč strup, ki poslušalčevim ušesom še kako dobro dene.

RUN2NONE
ki ne tekajo za nobenim, preigravajo brezkompromisen Alternative Rock (beri, avtorsko glasbo). Lan Falež (bas kitara), Teo Kotnik (bobni) in Žiga Hitl (el.kitara) igrajo že od sredine leta 2010. Konec poletja 2011 pa se jim je pridružil še Jani Mule (vokal). Vsak po svoje so se člani že udejstvovali na glasbenem področju v različnih bendih in projektih. Jani je tako bivši član skupine Germinal, Teo pa je član trenutno mirujočih skupin C.R.A.S.H. in The DF Story. Zasedba je v prvem letu nastopanja igrala v Nemčiji, Avstriji, ter bila tudi predskupina Elvis Jackson.

THE REAL THINGS
so domača rock'n'roll poslastica. Navdušujejo s svojim skrbnim odnosom do garažnega rocka, detroitskega rocka, bluesa in avstralskega rock'n'rolla. Konec lanskega leta so se zaprli v basistov studio in posneli čvrst prvenec Speak The Same Language, ki je maja 2013 izšel pri založbi Front Rock. Kljub skoraj desetletni rock'n'roll izkušnji The Real Things še vedno zvenijo surovo, toda še bolj pretanjeno kot v preteklosti. Njihov rock'n'roll je dinamičen, pogumen in razborit. The Real Things se ne ozirajo več v preteklost, temveč raziskujejo nove možnosti rock'n'roll zvoka.

MAMA REKLA
Bend Mama Rekla je energična skupina štirih fantov iz okolice Lenarta in preigravamo Punk-pop glasbo. Izražamo se svojo avtorsko glasbo, kakor tudi s priredbami starih in novih komadov v punk pop zvrsti. Na bobnih igra Damjan Hameršek, na basu pa Miha Fišer, katera sta tudi ustanovitelja benda od leta 2004. Leta 2007 se pridruži današnji pevec Uroš Kmetič in in aprila 2012 solo kitarist Andrej Vohl. Obisk našega koncerta obljublja veliko energije na odru in veliko glasbenih užitkov pod njim. Band je izdal 11 komadov, za katere upajo, da bodo kmalu celota prvega albuma,ter posnel svoj prvi videospot za pesem Skozi čas.

PGMB bend
PGMB band je glasbena skupina, nastala na Prvi gimnaziji Maribor. Gre za enkratni glasbeni projekt, skupina je uglasbila pesem Meje, mariborskega pesnika Bojana Sedmaka. Na prireditvi v živo bosta skupino zastopala kitarist Zmago Švajncer in vokalistka Lana Potočnik.

Skupina BO!
Rockovsko zasedbo BO! je 26. aprila 2009 formiral njen frontman, spremljevalni kitarist in tekstopisec Boštjan Meh; pridružili so se mu še štirje glasbeni entuziasti, zasedba pa se je dobro ujela, saj so v letu in pol posneli in izdali svoj glasbeni prvenec. Pravijo, da jih je trenutna družbena klima in njen vsesplošni padec vrednot vodil v ustvarjanje novih komadov. Rezultat njihovega dela je prva studijska plošča z imenom Dirka za notranji mir. Album petčlanske skupine BO! v nasprotju z novodobnimi smernicami odlikuje zvok prvinskih rockritmov, sestavlja pa ga 11 komadov, pod katere se je podpisal glavni vokalist.

UROŠ PLANINC GROUP
Instrumentalna rock skupina Uroš Planinc group je nastala leta 2006 v Žalcu. Sestavljajo jo Uroš Planinc – solo kitara, Blaž Bizjak – bas, Jalen – klaviature in Črt Krevh – bobni. Skupaj so ustvarili edinstven brezčasen zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Uroš Planinc group. V sorazmerno kratki, a bogati glasbeni karieri, so na podlagi brezkompromisnih, z energijo nabitih koncertov po Sloveniji in v tujini zgradili bazo zvestih poslušalcev in dokazali, da se lahko merijo z izvajalci tega žanra tudi v evropskem merilu. V zadnjih letih, ko je glasba postala malce zaspana in brez idej, so Uroš Planinc Group edinstven pojav na rockerski sceni, ki se ga vsekakor splača pogledati tudi v živo.

KATARINA AVBAR
Nisem pesnica, a pišem pesmi. Nisem glasbenica, a ustvarjam glasbo. Nisem pevka, a pojem svoje pesmi. Sem kantavtorica. Rojena v Novem mestu, živim in delam v Ljubljani. Dve leti igrala na blok flavto, osem let violino, da danes igram samo kitaro. Igrala v gledaliških performansih režiserja Matjaža Bergerja. Končala študij primerjalne književnosti. Leta 2005 v sodelovanju s producentom Aldom Ivančičem ter intrumentalistom Galom Gjurinom oblikovala avtorsko glasbo za plesno predstavo PLES ALI iŠČE se Lily Marlen koreografke Rosane Hribar. Nastop na Festivalu slovenskega šansona 2007 s pesmijo Kdaj pa kdaj se zgodi, avtor aranžmaja Peter Dekleva. Nastop na 7. in 8. izdaji festivala kantavtorske glasbe Kantfest (na kitari Peter Dekleva). Moja pesem Odkar te ni je bila s strani glasbenih urednikov (Jure Longyka, Andrej Karoli, Igor Bašin, Jernej Vene) izbrana na natečaju Vala 202 »VAL 09 – Imamo dobro glasbo« in je izšla na istoimenski zgoščenki v začetku novembra 2009 (avtor aramžmaja Aldo Ivančič). Avtorica besedila in glasbe pesmi Ne reci nič, ki jo je leta 2008 na festivalu šansonov La Vie En Rose izvajala Vesna Zornik. Sem tik pred izdajo svojega kantavtorskega prvenca z naslovom Beležnica, ki je bil posnet leta 2010 pod producentsko taktirko glasbenika Petra Dekleve.

MÁNA
Mána so Nataša Pukšič (kitara, vokal), Andrej Černelč (bobni), Mario Pevec (bas) in Davor Ogrizek (kitara). Skupino so ustanovili novembra 2006, v Bistrici ob Sotli. Glasba, ki jo izvajajo, je avtorska, besedila so impresije življenja. Sodelovali so v projektih kot sta Klubski maraton in Youngunz tour ter tako nastopali po večini slovenskih klubov, nekaj tudi pri sosedih čez mejo.

VIKI B. BRUSLI & PRIMA SEZONA
Viki Baba Brusli (glas, kitara) je bil v 90-ih basist in večinski avtor unikatne underground skupine Dada Band. Od Leta 2003 dalje je član zasedbe Same babe. Občasno nastopa kot kantavtor.
Andrej Vernik (saksofon) je ob Marku Petrušiču gonilni motor jazzovske zasedbe BlueTrain.
Matjaž Ugovšek – Ugo (bas kitara, produkcija) v zadnjem času kot kitarist, basist in/ali tonski tehnik sodeluje predvsem z glasbeniki oz. zasedbami: Slon in Sadež, Same babe, DalajEegol in Trio Sepki.
Dejan Lapanja (bobni)je kitarist, bobnar, tonski tehnik in producent. Ob solističnih projektih igra v zasedbah Vasko Atanasovski trio, Katarina Juvančič & Dejan Lapanja, Severa Gjurin & Dejan Lapanja itd.

MESTNI POSTOPAČI
Mestni postopači  so nadaljevanka bendov Leteči potepuhi in Frik Brothers, ki jih je vodil avtor, pevec in kitarist Dejan Došlo. Mestni Postopači so tudi spremljevalna zasedba Adija Smolarja v živo in v studiu.
Leta 2009 so posneli  prvo zgoščenko z naslovom Dobrodošlo in iz te zgoščenke so bili komadi Ne živi za naprej, Le mladost in Vsi mi govorijo zmagovalne popevke tedna na Valu 202. Posneli so tudi videospot z naslovom Znoru z Gregorjem Bakovičem v glavni vlogi.
Člani skupine Mestni postopači so Dejan Došlo (akustična in el.kitara,vokal), Marko Matjašič (el.kitara,spremljevalni vokal), Damir Jazbec (ustna harmonika,spremljevalni vokal), Sergej Jereb (bas kitara,spremljevalni vokal) in Iztok Repovž (bobni, percusions,spremljevalni vokal).

GROMOFON
Glasbeni veterani, ki se skrivajo pod imenom Gromofon so uglasbili pesem Novice Novaković Zgube, v preteklosti pa so v okvirju projekta Rokerji pojejo pesnike nastopili pod imenom HARD.COM.

SPAKE
Ansambel »Spake« deluje od januarja 2009, ko so imeli prvi javni nastop v gostilni na Rožniku. 
Do sedaj so člani Tomo Polak, Matej Palka in Šani Kolbezen sodelovali v različnih slovenskih ansamblih: Klinika za cinike, Loonar Walk, Niet.
Leta 2009 je bila skladba »Marjetica« izbrana na natečaju za mlade bende »VAL 09« RTV SLO – Val 202. Istega leta je bila skladba »Rdeče morje« uvrščena na »Rock Otočec – Izbor 2010«. Bend je do sedaj igral na različnih mestih: POPI'S pub, Creinativa, Rožnik, Sputnik.

TROPSKI PINGVINI
Ideja o skupini se je porodila dvema mladeničema in kmalu sta si poiskala bobnarja, ki pa je presenetil, ne samo z opremo, ampak tudi s prostorom za vaje, v katerem so prve vaje stekle v juniju 2006. Po slabem mesecu se jim je pridružil drugi kitarist na ritem kitari. Pridno so vadili in napisali celo nekaj svojega materiala, nato se je pojavila želja po koncertu. Vmes so menjali nekaj članov na vokalu, kajti želja po izobrazbi je nekatere odpeljala v druge vode, zapustil pa jih je tudi ustanovni član na solo kitari. Potem ko so pridobili pevca, skupina trenutno šteje štiri člane.
Skupina igra več glasbenih zvrsti, saj imajo člani zelo različne glasbene okuse in ravno to je tisto, kar njihovo glasbo dela zanimivo. Nekatere skladbe so hitre, energične, druge počasne in polne glasbenih potovanj, tretje spet malo depresivne, a tehnično izpopolnjene. Vsa glasba je avtorska. Skupina je posnela tudi demo posnetek s šestimi skladbami in ima zaenkrat 23 lastnih skladb, nekaj novih pa jih je že v pripravi.

UMBILIKAL
Umbilikal igra pop rock, v katerem se čuti južnoameriški vpliv, saj pevec Pablo prihaja iz Argentine. Kljub temu da imajo vse dosedanje pesmi španska besedila, so se odločili sodelovati pri projektu Rokerji pojejo pesnike.
Skupino poleg Pablota sestavljajo še kitarist Janez, bobnar Domen in basist Bor, vsi s predhodnimi izkušnjami v glasbenem udejstvovanju, trenutno pa si jih skupaj nabiramo še pri snemanju prvega albuma ob pomoči Petra Dekleve.

EDENON
Projekt Edenon se je idejno kreiral leta 1998, realiziral pa naslednje leto z izidom prvenca Zimska zgodba. V teh štirinajstih letih so bili izdani štirje albumi, po Zimski zgodbi še …in the meantime… (2002), Output level (2003) in Emotio Spiralis (2007). In čeprav so se stil, produkcija in glasbena izraznost skozi ta čas spreminjali, je avtor Mihael Lajlar vseskozi ostajal zvest ideji svobodnega ustvarjanja in neobremenjenega eksperimentiranja z zvočno podobo in liriko. Glasba in lirika Edenona se tako vseskozi gibljeta med premišljenim minimalizmom na eni strani in bogato zvočnostjo na drugi. Sama zvočna slika Edenona je v času njegovega obstoja prehodila pestro žanrsko pot, ki je vodila od minimalistične in temačne akustike do darkwave elektronike, potem pa se je vrnila k osnovi, iz katere je nastala, torej elektro-akustiki – pri vseh teh glasbenih metamorfozah je ostala Lajlarjev tekstovna poetika temačna, poglobljena in pristno doživeta, pogosto subtilna v svoji sporočilnosti. Leta 2011 je Edenon prerasel okvirje zgolj glasbenega projekta, saj so se Lajlarju kot stalna zasedba skupine in nova avtorska moč pridružili še Rok Lajlar (kitara), Urban Krč (bobni) in Jure Repar (bas). Skupina se trenutno pripravlja na snemanje nove plošče, ki bo predvidoma izšla prihodnje leto.

OKTTOBER
Potem, ko je še zadnji list odpadel z drevesa dvomov in strahov, se osvobodil preteklosti in se obdržal v tem trenutku, so se barve združile v jasno celoto. Spoznali smo se z namenom. Sedaj vztrajamo v namenu. Če so številke pomembne, je bilo to leta 2007, opravili smo nekaj kadrovskih formalnosti, prejeli nekaj nemodnih zapovedi, leta 2010 spremenili ime, začeli na novo in imeli smo piknik v neokrnjeni naravi:) Hodimo po neprehojenih poteh, brez oznak, številk, zapovedi in prepovedi.

UROŠ PLANINC GROUP
Instrumentalna rock skupina Uroš Planinc group je nastala leta 2006 v Žalcu. Sestavljajo jo Uroš Planinc – solo kitara, Blaž Bizjak – bas, Jalen – klaviature in Črt Krevh – bobni. Skupaj so ustvarili edinstven brezčasen zvok, ki ga z lahkoto prepoznamo kot Uroš Planinc group. V sorazmerno kratki, a bogati glasbeni karieri, so na podlagi brezkompromisnih, z energijo nabitih koncertov po Sloveniji in v tujini zgradili bazo zvestih poslušalcev in dokazali, da se lahko merijo z izvajalci tega žanra tudi v evropskem merilu. V zadnjih letih, ko je glasba postala malce zaspana in brez idej, so Uroš Planinc Group edinstven pojav na rockerski sceni, ki se ga vsekakor splača pogledati tudi v živo.

ADAM
Prva druženja glasbene narave so se začela na prehodu iz leta 2006 v 2007. V naslednjih letih je  sledilo kar nekaj sprememb v postavi benda, dokler ni bobnarskega stolčka prevzel Gregor Jakac. Bend se je končno formiral, komadi so bili pripravljeni, demo posnetki pa so se spremenili v prvenec z naslovom Alfa, posnet v lastni produkciji in izdan aprila 2010. Adam sestavljajo Gregor Jakac (bobni), Anej Kočevar (bas), Damir Lisica (glas in teremin), Peter Dekleva (kitara in glas). Vsi so aktivni tudi v drugih bolj ali manj opaznih zasedbah kot so Srečna mladina, Gušti in Polona, Tinkara Kovač, Dan D, DMP, Laibach, Anavrin, Tide, itd. Pri snemanju pesmi Tekoči kristali za projekt Rokerji pojejo pesnike je sodeloval tudi avtor besedila Nino Flisar.

JOKO ONO
Joko Ono igrajo punk in hardcore, zasedbo sestavljajo Žiga Rangus (kitara), Žiga Kranjc (bas), Igor Iskra (bobni) in Živa Zidar (vokal).

FEEDBACK  
Zasedba iz Tolmina izvaja instrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko označili kot mešanico rocka, bluesa in jazza, ki temelji na improvizaciji. Skupina je nastala septembra 1999 kot trio, novembra 2004 se  s prihodom basista razširijo v kvartet. Njihovi instrumenti so pretežno iz sedemdesetih, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Zasedba: Andrej Maver ( bobni, tolkala), Matej Magajne (kitara), Miloš Leban (Hammond, Rhodes), Andrej Klavžar (bas). Posebni gost Gregor Maver (glas). Ob smrti uveljavljenega slovenskega pesnika Iva Volariča Fea so se odločili za uglasbitev njegove pesmi Zakaj in s tem prekinili svojo dolgoletno tradicijo ustvarjanja zgolj instrumentalne glasbe.

MARTIN RAMOVEŠ BAND
Kantavtorju Martinu Ramovšu sta se leta 2007 pridružila basist in bobnar. Njegove pesmi (dotlej le akustične) so zaživele v električni izvedbi in pridobile rockovsko udarnost. Velik poudarek dajejo besedom. Nastopajo po klubih, njihova pesem Divji ritem makadama pa je objavljena na kompilaciji Vala 202 Val 09. Načrtujejo snemanje prvega albuma. Člani zasedbe so Martin Ramoveš (kitara, vokal), Marko Petrič (bas, spremljevalni vokal), Luka Drobnič (bobni).

HARD.COM
Zasedba Hard.com v različnih postavah deluje od začetka tega tisočletja. Edina stalnica v postavi sta Gregor Sevnik (bas) in Sergej Steblovnik (vokal, elektronski instrumenti). Skupina je leta 2005 izdala album Setup. Skladba za projekt RPP je prva nova stvaritev po petih letih. Dvojec Sevnik-Steblovnik že s polno paro ustvarja skladbe za drugi album in načrtuje koncertno reaktivacijo v letu 2011.

MATEJ KRAJNC
Prvo ploščo z naslovom Glory And Honor je kantavtor, pesnik, pisatelj, prevajalec in urednik Matej Krajnc izdal leta 1998 v samozaložbi. Decembra 1999 pri KŠCR Celje izide njegov prvi avtorski album Na prvem ovinku. Leta 2001 s spremljevalno skupino Agencija Rokenrol posname drugo avtorsko ploščo, koncertni album V akciji (Založba Helidon). 2002 s spremljevalno skupino posname in izda avtorsko ploščo z naslovom Drugi udarec. Leta 2005 izide njegova plošča Likvidamber, sledi ji solistična plošča Prepozno za svetnike, januarja 2006 Country Gospel, leta 2009 pa izide njegova solistične plošča Tekoma.

BIG ADDICTION
Skupina prihaja iz Velenja, kar v veliki meri razjasni, zakaj se ukvarjajo s čistim rock'n'rollom. V videospotu, ki so ga posneli za pesem Odhajam od doma, nastopa tudi slovenski raper Zlatko. Zasedbo Big Addiction, ki igra večinoma avtorsko glasbo,  sestavljajo R. Cherry (vokal), Big G (kitara), Mr.Spades (kitara), Thunderboy (bas kitara) in The Tsar (bobni).

RIDE ON
so garažni r'n'r bend z Vrhnike v sestavi Matej Marušič (vokal), Igor Novak (kitara), Matevž Kablar (bas kitara), Peter Voljč (kitara). Za projekt Rokerji pojejo pesnike je bobne odigral Luka Krže (The real things).

THE FREE NIGHT RIDE
Zasedbo sestavljajo Rok Vidrih (bas kitara), Aleš Šverko (ritem kitara, vokal), Sergej Steržaj (bobni) in Matej Marušič (vokal, solo kitara, avtor)

CYNICISM MANAGEMENT
je domislica peščice glasbenikov, ki so svoja rosna leta pustili že krepko za sabo, vendar jim zaenkrat kljub temu ni uspelo napisati nobene svetovne uspešnice. Zato so si znova zavihali rokave in se lotili tega najnovejšega poskusa zavladati svetu. Zamisel je bila načeloma precej preprosta: sproti objavljati namišljen "blog", ki naj bi se, če bo šlo vse po sreči, postopno razvil v nekakšen roman. Vendar so se tega pretkanega načrta lotili ljudje, ki so v svoji najgloblji srži glasbeniki, zato najbrž ni presenetljivo, da so glasbi dali prednost pred literarnim eksperimentom. Tako se je, davno pred zaključkom romana, izoblikovala zasedba, ki je že začela nastopati v živo. Seveda bi bilo potemtakem rahlo debilno, če bi se "resnična" zasedba pretvarjala, da je "namišljena" skupina. 

TOMI LORBER IN ORKESTER
Tomi Lorber prihaja iz Rogaške Slatine, z glasbo se ukvarja že več kot 25 let. V tem času je svoj glasbeni izraz kalil v različnih zasedbah, največ v romskem orkestru cimbalista Adama Bisckeya. vzporedno je ves čas ustvarjal lastno avtorsko glasbo in besedila, ter nastopal kot kantavtor. V samozaložbi je izdal cd POPEVKE (posnetke iz raznih nastopov), njegovo pesem Maybe je uspešno priredila rock skupina MI2. Izdal je tudi pesniško zbirko LESENDRO.
V letih 2003, 2005 in 2007 je nastopil na kantavtorskem festivalu v Rušah in vsakič prejel nagrado od komisije,kar mu je dalo vzpodbudo za nadaljnje ustvarjanje. Sedaj nastopa z odličnimi glasbeniki v zasedbi; Goran Koražija - kitara, Vojko Hlupič - bas,Blaž Tepeš - bobni, sam pa prispeva glas in kitaro. V tej zasedbi namerava posneti vinilno ploščo.

CLAUSTROPHOBIC LONERS
Claustrophobic Loners je jugoslovanska skupina, nastala leta 2011. Ne glede na medsebojno oddaljenost in državne meje, Dragana (Beograd, Srbija, bas / vokal), Andrej (Ilirska Bistrica, Slovenija, kitara) in Nino (Zagreb, Hrvaška, bobni), igrajo, ustvarjajo in snemajo brezkompromisno punk glasbo. Avgusta 2011 so v klubu MKNŽ v Ilirski Bistrici posneli svoj prvi uradni singel – Kungoški bluz, pesem Dragice Korade. Skladbo je posnel Stadler, produciral pa Pedericco Rashid v Socijala Studiu v Novem Sadu.

ULTRA
Zgodba skupine Ultra se začne konec leta 2001 s prvim vidnejšim singlom Prebudi se in videospotom zanj, ki je bil dva meseca na prvih treh mestih na takratnih Videospotnicah. Ustanovni član Tomaž Slapšak leta 2005 zbere novo ekipo in sledijo nastopi: Cankarjev dom na Hit festivalu, zmaga na Koprskem FENS festivalu, Ljubljanska Škisova tržnica, Mariborski LENT, Ljubljanska Cvetličarna. Zasedbo sestavljajo Marjeta Hvala, Tomaž Slapšak, Jernej Janežič, Maurizio Labinaz in Nastja Vovk.

NčØdNč
Trio NčØdNč iz Kočevja deluje od leta 2005. V letih od nastanka so preigrali večino slovenskih klubov. V septembru 2009 so v samozaložbi izdali prvenec Izlet v neznano, uvrstili so se tudi na kompilacijo »Val 09« v organizaciji Vala 202. V letu 2010 sodelujejo na kompilaciji »Rokerji pojejo pesnike« ter na kompilaciji priredb skupine »CZD«. Člani tria so Rupa (kitara, vokal), Gagi (bobni, vokal) in Bito (bas kitara, vokal).

STRANCI 
so celjski kvartet, ki deluje od leta 2002. Pesem Veliki črni bik, ki so jo pripravili za projekt Rokerji pojejo pesnike, deloma že nakazuje zvočno sliko njihove tretje plošče, ki bo izšla ob 10-letnici delovanja zasedbe, marca 2012. Lani so Stranci izdali svojo drugo ploščo z naslovom Kirjetukinor? Zasedbo sestavljajo Peter Schmidt (vokal), Matjaž Naglič (kitara), Jernej Vidmar (bas) in Dare Gozdnikar (bobni).

BLUTWURST
Blutwurst je od leta 1998 zvezda stalnica mariborskega rock undergrounda. Trio v odlični rock maniri izvaja avtorske pesmi in je obredel vse domače pomembnejše rock odre. Je reden gost Underground festivala v Mariboru, Festivala na meji na Tratah, tudi No Border Jam festivala; sodelovali so tudi na Garage Explosion, Pri'i pa vi'i, Šugarhill, HC Paradiž in Maribor punk rock koridor. Zasedba: Šečer, Bejbifejs in Ostali.

MUŠKAT HAMBURG
Zgodovina štajerske punk rock'n'roll skupine Muškat Hamburg sega v leto 1996, prvi nastop beleži leta 1998 in nemudoma postane stalnica koncertnih odrov, saj kljub številnim menjavam zasedbe nikoli ni bilo prekinitev v njenem delovanju ali nastopanju. Leta 2007 sledi objava odlično sprejetega prvenca Uživaj pokončno. S številnimi nastopi se skupina uveljavi kot ena najaktivnejših koncertnih atrakcij na Slovenskem. Zasedba: Kuki Cold-eye (kitara), Otto Corporal Cutt-Butt (kitara), Bizga the Panzer (bobni), Sissy Pop(e) (basovska kitara) in Madamfucker (vokal).

RAGMAN
Vokalno – instrumentalna skupina Ragman je bila ustanovljena leta 1997 v Novem Sadu. Do danes je posnela in izdala tri studijske plošče, in sicer Clock Strikes Twevle (2005), Ragman Tell No Tales (2007) in Wrong Side of the Bottle (2008), pri čemer sta zadnji dve bili izdani pri novosadski založbi SKC. Skupina se ne izogiba eksperimentiranju, v zadnjem času pa je angažirana tudi na področju pisanja glasbe za gledališke predstave. V pripravi je še nova plošča, ki bo predvidoma posneta v začetku prihodnjega leta. Zasedba Mita (kitara, vokal),
Hugo (bas kitara), Mladja (bobni, vokal).

FRANC & ROSES
Začetki Franc & Roses segajo v leto 2007. Njihova glasba temelji na instrumentalu, sestavljenem iz kitare, violine in kontrabasa, posebnost pa je večglasje, ki doda njihovi glasbi poseben pridih. Svojo glasbeno zvrst označujejo kot FRSŠ - Folk - Rock - Sekret - Šanson. Aranžmaje za pesmi ustvarja Franc Vezela, besedila pa zajemajo dela znanih slovenskih in svetovnih klasikov, skratka, temeljijo na poeziji. Skupino sestavljajo Katja Smolar (violina, jemba, tamburin), Gregor Kragelnik (kontrabas), Franc Vezela (kitara, klaviature, vokal, orglice), Katarina Slemenik (vokal, kitara, klaviature, tamburin), Zala Krajnc (vokal) in Zala Založnik (vokal).

KATARINA JUVANČIČ & DEJAN LAPANJA
Folk duo, ki je na slovenski glasbeni sceni svoj preboj naredil leta 2009, ko sta se s punkfolk skladbo Uej Uej (Magdalenca) uspešno predstavila na natečaju Vala 202 in nastopila na zaključni prireditvi natečaja v Kinu Šiška. Junija 2010 sta bila nagrajena tudi na Kantfestu – slovenskem kantavtorskem festivalu.

INVITE
Včasih nas mariborskia skupina Invite nagovori z bluesom, jazzom, soulom, drugič s težkim rockom ali metalskim popom. Nastopili so na mnogih slovenskih in tujih festivalih (MMS, Festival Lent, Newcommers fest, 50. obletnica Eurovizije, itn.), zasedali najvišja mesta radijskih glasbenih lestvic in polnili strani mnogih najbolj branih glasbenih publikacij. Vsa glasba je avtorska, s teksti v slovenskem in angleškem jeziku. Zasedbo sestavljajo Boštjan Bračič (kitara, vokal), Boštjan Bračko (bas), Miran Hercog (kitara), Žarko Jankovič (kitara, spremljevalni vokal), Živa Horvat (klaviature, spremljevalni vokal), Martin Grajfoner (bobni).

BOJAN SEDMAK
Kantavtor in tekstopisec, ki je bil aktiven v 80-ih in 90-ih. Nastopil je na prvem dogodku Rokerji pojejo pesnike z uglasbeno pesmijo Branka Rudolfa.

KVINTON
Skupina obstaja že več kot desetletje in ustvarja glasbo, ki je segla globoko v misli in srca poslušalcev, ki niso povprečni poslušalci slovenskih glasbenih skupin, saj tudi Kvinton niso tipična slovenska glasbena skupina. Kot eni redkih v svoji glasbi mešajo vse dobre lastnosti swinga, bluesa, rock'n'rolla, alternative, country in slovenske ljudske glasbe. Prvi album Lovci sreče (2001) in trije videospoti so jih naredili prepoznavne v slovenskem glasbenem prostoru, prepoznavnost so še utrdili z drugim albumom Razirklinga (2008). Leta 2011 so kronali svoje sodelovanje s pesnikom Borutom Gombačem z albumom Balade na bledečih tleh, na katerem so uglasbili izključno Gombačeva besedila.

THE REAL THINGS,
klubski maratonci iz leta 2006, so rockovski band, ki v prenovljeni zasedbi še naprej vztrajno išče nove izrazne možnosti garažnega rokenrola, po novem premešanega z veseljem do vključevanja kantrijaških in drugih elementov širšega rokovskega izročila. Odkar delujejo kot trio, so poudarki med vse tri inštrumente razdeljeni enakomerno, zaradi česar ima njihova zvočna podoba bolj grobo teksturo, a hkrati tudi več globine. Njihove skladbe, polne samozavesti in včasih tudi surove energije, izhajajo iz jasnih melodij in spretno domišljene čvrste harmonske osnove, ki jim omogoča večjo mero izpovednosti, pri tem pa še vedno zvenijo gladko in prijetno domače. The Real Things, ki prvič sodelujejo pri projekt Rokerji pojejo pesnike, so sebe zmeraj videli kot odrski bend, kjer zvenijo nabrito, včasih zamišljeno, vendar vedno sproščeno in radoživo.

TRASH CANDY
Niso tipičen slovenski bend. Pravzaprav se sploh ne smatrajo za bend. So skupina dobrih prijateljev, ki igrajo glasbo že od časov, ko so kot zateženi pubertetniki skupaj skejtali, igrali v različnih bendih in počeli bedarije. Kar je štartalo kot stranski projekt prijateljev iz relativno poznanih slovenskih bendov, se razvija v nekaj večjega, nekaj drugačnega, predvsem pa nekaj takega, česar se mnogi slovenski bendi izogibajo - biti komercialni, pa vendar ne pozabiti na svoje prave glasbene korenine. Projekt Rokerji pojejo pesnike jim je predstavljal izziv, predvsem zaradi teksta, saj so njihove pesmi drugače v angleščini. Sebe vidijo nekje med alternativnim rockom in pop-punkom. Trash Candy so: Tine Matjašič (bas), Jernej Metež (kitara), Martin Potočnik (kitara), Niko Rakušček (bobni) in Pija Tušek (vokal).

LOW VALUE
Skupina je nastala leta 2000 v Mariboru. Igrajo progressive punk rock v stilu zasedb Pennywise, Strung out, Ten foot pole, Nofx ter mnogih drugih. Low Value je izdala prvenec The Language of Stolen Music (2005), ki je izšel tudi na Japonskem pri založbi Inya face. Na mnogih koncertih na domačih tleh in v tujini, ki so izoblikovali njihov edinstven stil, so se njihove poti srečali z bendi kot so: No Use for a Name, Far from Finished, Hladno pivo, Rentokill ... 2009 so Low Value posneli svoj drugi album Recharge, na katerem je 10 novihskladb z ubijalskimi kitarami, norimi rimi in spevnimi refreni. Zasedba: Matej Kosmačin (vokal in bas), Jernej Brvar (kitara), Tomaž Medvar (bobni) in Jernej Metež - Pinky(kitara).