detektivi svetlobe

urnik

svetlobno potovanje

detektivi svetlobe

predavanja

starlight party

heroji in delinkventi

kolofonstrip core

o predavateljih

Saiko Tanuma (1974, Tokio) se po končanem študiju na univerzi Keio zaposli v raziskovalnem centru Toshiba Lighting and Technology Corporation. Mdr. sodeluje pri projektih The Chihiro Art Museum (Tokio) in letališče Changi – prenova terminala 2. Leta 2001 se pridruži LPA, v zadnjih letih pa se posveča predvsem organizaciji dejavosti Detektivov svetlobe in promociji kulture svetlobe. 

Aleksandra Stratimirović Daggfeldt (1968, Beograd/Stockholm) je umetnica, oblikovalka svetlobe in luči, predstavnica The Lighting Detectives Stockholm. Diplomira na Akademiji za likovne umetnosti in oblikovanje v Beogradu in magistrira na The Royal Institute of Technology (KHT). Realizira tudi več site specific umetniških projektov (Okrožno sodišče Stockholm, Jakosberg–postaja–Stockholm, Mestna bolnica Stockholm, Non-Stop – Mestni muzej Stockholm, 40.000 diodes – Mestni muzej Stockholm ...) ter za svoje delo dobi več nagrad in priznanj.

Deike Canzler (1979, Hamburg/Stockholm) je mlada ustvarjalka, ki iz arhitekturnega oblikovanja svetlobe diplomira v Wismarju, Nemčija. S tezo Informacija skozi intuicijo – arhitekturna svetlobna instalacija s fenomenološkim pristopom leta 2006 magistrira na KHT v Stockholmu. Svoje delo osredinja na odnos človeka do arhitekturne osvetlitve. Zaposlena je v studiu Ejhed Arkitekter, Light and Design, osvetljuje fasade po vsej Švedski.

Federico Favero (1978, Milano/Stockholm) zaključi dodiplomski študij na Politecnico di Milano in podiplomski študij na KHT v Stockholmu ter se zaposli kot predavatelj asistent v The Lighting Laboratory v KHT. V Italiji kot oblikovalec luči sodeluje z DiD studiem in Paolom Spottijem pri predstavi Neon. Od leta 2004 vodi delavnice osvetljevanja Jorbro laboratorij, Kalmar light festival (Švedska), Oskarshamn light festival (Švedska), Alingsås light festival.