detektivi svetlobe

urnik

svetlobno potovanje

detektivi svetlobe

starlight party

heroji in delinkventi

kolofon
predavanja

S kratkimi predavanji želimo izpostaviti določene vidike oblikovanja svetlobe javnih prostorov in tudi v Ljubljani spodbuditi javno razpravo o tej vse bolj aktualni temi. 

1. Saiko Tanuma iz Japonske predstavlja združenje Transnational Lighting Detectives.

2. Aleksandra Stratimirović Daggfeldt se v predavanju Svetloba v umetniških projektih osredotoča na instalacije v javnih urbanih prostorih, pri katerih je svetloba pomembno in primarno sredstvo umetniškega izraza. Seznanja nas s primeri v Sotckholmu – poleg s pred kratkim postavljeno svetlobno postavitivjo na okrožnem sodišču še z instalcijami na postajah stockholmskega metroja, železnice, na dvorišču mestne bolnišnice, v šolah, parkih ...

3. Deike Canzler in Federico Favero v predavanju Formiranje svetlobe – uvod v arhitekturno svetlobno oblikovanje pod geslom Kako brati mesto? na podlagi izkušenj iz delavnic, ki jih vodi KTH (The Lighting Laboratory v Jordbroju) secirata teorijo in prakso Kevina Lyncha, raziskovalca urbanih študij. V sklopu Videti svetlobo prikažeta, kako lahko svetloba spremeni realnost, nadaljujeta s spremembami barv, senc, intenzivnosti, usmerjenosti, vzorcev in skleneta s temo Oblikovanje zgodbe.

Predavanja so hkrati začetek delavnice Svetlobna gverila.


ČETRTEK, 7. JUNIJ, OB 18.00, GALERIJA KRESIJA


Aleksandra Stratimirovic Daggfeldt
Aleksandra Stratimirovic Daggfeldt

Deike Canzler
Deike Canzler

Federico Favero
Federico Favero