Lesbo: politična, kulturna in socialna revija.
Izhaja od leta 1997 in je nepridobitnega značaja.

Zadnja številka
Pravkar izšla dela:
Urška Sterle
DNEVNIK DVORNEGA NORCA
Nina Dragičević
KDO IMA DRUGE SKRBI
Nataša Velikonja
OSTANI
Bibliografija literature in
gradiva z lezbično in gejevsko tematiko, ki se v slovenskem jeziku zbira od začetka 20. stoletja. Seznam materiala je v delu in stalnem dograjevanju.
Vrni v seznam


Larry Kramer
TRAGEDIJA DANAŠNJIH GEJEV

Založba Škuc, zbirka Vizibilija št. 32, Ljubljana 2013.

Larry Kramer je ameriški pisatelj, dramatik, publicist, filmski scenarist, eden vodilnih aktivistov na področju aidsa, ustanovitelj legendarne skupine ACT UP in GMHC, največjega centra za pomoč žrtvam aidsa na svetu. Me drugim je avtor razvpitega romana »Pedri« (Faggots,1978) in množično uprizarjane drame »Normalno srce« (The Normal Heart, 1985). Živi in dela v New Yorku, kjer je leta 2012, pri 78., poročil s svojim življenjskim partnerjem. Pričujoče delo je politični esej, govor, ki ga je Kramer imel novembra 2004, le nekaj dni po ponovni izvolitvi G.W. Busha za predsednika. Esej »Tragedija današnjih gejev« je izrazito političen, obtožujoč, iritanten: Larry Kramer za katastrofo aidsa krivi. ameriško administracijo in zdravstveni sistem. Trdi, in z dokazi potrjuje, da so »skriti« geji na najvišjih pozicijah oblasti namerno prikrivali pojav bolezni, ki bi jo bilo mogoče preprečiti (iz 41. primerov okužbe s hiv leta 1981, se razvila globalna epidemija). Delo je prevedla Nataša Velikonja.

VRNI NA VRH

 


Knjižna zbirka VIZIBILIJA pri založbi ŠKUC je ustanovljena leta 1998. Sodi med najpomembnejše projekte lezbične sekcije ŠKUC-LL.

Več o založbi.
NAZAJ NA NOVICE