Lesbo: politična, kulturna in socialna revija.
Izhaja od leta 1997 in je nepridobitnega značaja.

Zadnja številka
<
Pravkar izšla dela:
Joan Nestle
PREPOVEDANA DEŽELA
Nina Dragičević
SLAVNE NEZNANE
Nataša Sukič
PIKNIK
Petra Hrovatin
POLETNI VOLKOVI
Bibliografija literature in
gradiva z lezbično in gejevsko tematiko, ki se v slovenskem jeziku zbira od začetka 20. stoletja. Seznam materiala je v delu in stalnem dograjevanju.
Vrni v seznam


Nataša Sukič
PIKNIK

Založba Škuc, zbirka Vizibilija št. 38, Ljubljana 2015.

»Piknik« je peto prozno delo Nataše Sukič. Pred tem so izša dela: »Desperadosi in nomadi« (2005), »Otroci nočnih rož« (2008, nominirana za nagrado Fabula); »Molji živijo v prahu« (2010), »Kino« (2013, finalist za Kresnikovo nagrado). »Piknik«, ki je bil finalist za nagrado Kresnik, v grobem orisu še najlažje označimo kot kratko prozo, čeravno se lahko bere tudi kot fragmentiran roman. Prvoosebna pripovedovalka razgrinja svojo intimno zgodbo, ljubezensko razmerje z Ano, ki uprizarja svojevrsten značajski mozaik, vanjo se naseljujejo različni ženski liki, med njimi tudi pripovedovalka sama. Tesnoba in brezizhodnost sta stalnici avtoričinega pisanja, za razliko od njenih predhodnih del pa je »Piknik« bolj intimistično izpoveden, z mnogimi avtobiografskimi in avtofikcijskimi momenti. Zlasti za avtorico značilna atomosfera eksistencialne tesnobe je podana na značilno poetičen način.

VRNI NA VRH

 


Knjižna zbirka VIZIBILIJA pri založbi ŠKUC je ustanovljena leta 1998. Sodi med najpomembnejše projekte lezbične sekcije ŠKUC-LL.

Več o založbi.
NAZAJ NA NOVICE