Lesbo: politična, kulturna in socialna revija.
Izhaja od leta 1997 in je nepridobitnega značaja.

Zadnja številka
Pravkar izšla dela:
Urška Sterle
DNEVNIK DVORNEGA NORCA
Nina Dragičević
KDO IMA DRUGE SKRBI
Nataša Velikonja
OSTANI
Bibliografija literature in
gradiva z lezbično in gejevsko tematiko, ki se v slovenskem jeziku zbira od začetka 20. stoletja. Seznam materiala je v delu in stalnem dograjevanju.
Vrni v seznam


Suzana Tratnik
KONEC STRPNOSTI

Založba Škuc, zbirka Vizibilija št. 34, Ljubljana 2013.

Suzana Tratnik, priznana, pisateljica, prevajalka, publicistka, aktivistka, je avtorica šestih zbirk kratkih zgodb, dveh romanov (Ime mi je Damjan, Tretji svet), treh strokovnih monografij. Piše tudi drame, pravljice in radijske igre, njena dela so prevedena v številne jezike. Leta 2007 je prejela nagrado Prešernovega sklada za literaturo, za kratkoprozno zbirko »Vzporednice«. Zbrani spisi »Konec strpnosti« prinašajo izbor dvaindvajsetih, morda nekoliko manj znanih del Suzane Tratnik, različnih žanrov, od aktivističnih pamfletov, preko strokovnih člankov, feministične analize, filmske teorije, ki so bila napisana in objavljena med leti 1994-2011. Zanje je značilen analitični ozir na aktualno družbeno dogajanje, s pronicljivo kritično distanco, ki je premore le »pogled z margine«. Videti je, da medtem, ko zgodovina »odteka« pred našimi očmi, se vedno znova učimo na istih spodrsljajih.


VRNI NA VRH

 


Knjižna zbirka VIZIBILIJA pri založbi ŠKUC je ustanovljena leta 1998. Sodi med najpomembnejše projekte lezbične sekcije ŠKUC-LL.

Več o založbi.
NAZAJ NA NOVICE