Intermedia Grill 006 w / Borut Savski

Radio Terminal pripravlja serijo oddaj Intermedia Grill, v katerih predstavljamo slovenske intermedijske umetnike in jih skupaj z njihovim delom v zvoku in sliki pripeljemo na vaše zaslone.

Gost: Borut Savski

https://radioterminal.live/oddaje/intermedia-grill-006-w-borut-savski/

Intermedijski ustvarjalec, eksperimentalni računalniški glasbenik in skladatelj, programer in elektronik. Osnovno šolo Prule, gimnazijo Poljane in Fakulteto za elektrotehniko je obiskoval v Ljubljani. Kot študent je leta 1984 začel delati na Radiu Študent. Sprva je delal kot tehnik in od leta 1993 do 1997 kot vodja organizacije in izvedbe programa. Od leta 1997 dalje je bil član iniciative Ministrstvo za eksperiment na Radiu Študent. V letih od 1999 do 2013 je na RŠ vodil avtorsko oddajo o eksperimentalni glasbi in umetnosti zvoka Huda ura. Programiral je spletne strani RŠ, KUD Trivia, PHIL, Postaja DIVA. Leta 1999 je v galeriji Kapelica pripravil svoj prvi umetniški projekt – interaktivno instalacijo Zvočni biotop. Sodeluje s slovenskimi in tujimi umetniki. Je ustanovni član društva KUD Trivia in društva Cirkulacija 2. Kot večstranski eksperimentalni umetnik na področju računalniške glasbe in širše uporabe računalnika in elektronike je znan po svojih avtonomnih telesih, ki se odzivajo na okolico in jo upoštevajo pri proizvajanju zvokov in gibanju v prostoru. Ustvarja scensko glasbo za nekatere plesne predstave Mateje Bučar. Za Državico Ptičjestrašilno je na povabilo Milene Kosec napisal himno in sodeloval v projektu Etnobanda. Na glasbenem področju že vrsto let sodeluje z Bogdano Herman. Od leta 1999 do 2009 je sodeloval z galerijo Kapelica s samostojnim razstavami in projekti. Je tudi soorganizator večih festivalov.

Oddajo vodi: Miha Colner

Miha Colner (1978) je umetnostni zgodovinar, ki deluje kot kustos v GBJ – Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki, prav tako pa je aktiven kot predavatelj in publicist, specializiran za področja fotografije, grafike, gibljive slike in različnih oblik (novo)medijske umetnosti. V obdobju 2017-2020 je bil kustos pri MGLC – Mednarodnemu grafičnemu likovnemu centru v Ljubljani, kjer je vodil program Ustvarjalnega centra Švicarija. V preteklosti je bil med drugim kustos pri Photonu – Centru za sodobno fotografijo in član kulturne in glasbene redakcije ljubljanskega Radia Študent. Od leta 2005 objavlja članke v časopisih, revijah, strokovnih publikacijah in na lastnem blogu. Živi in deluje v Ljubljani.