Naslovnica Vabilo Zemljevid Pisma Ptičja hrana za homofobe Država, veš svoj dolg? Od Obvoznice mimo nestrpnosti do Pohoda za strpnost Doma bodo ostali le pedri Delovni tabor Pride 2002 - okrepitev iz tujine Zmaga Sester na EMI 2002 in parada ponosa kot obliki kolektivnega razkritja Abecednik slovenskih LGBT organizacij GLBT vodič po Sloveniji Mavrična zastava - simbol ponosa Zadnja stran
<< siqrd << parada ponosa 2002

Spoštovani,
zahvaljujem se Vam za povabilo k častnemu pokroviteljstvu Slovenske parade ponosa 2002 - Slovenian pride parade 2002, ki jo organizirate 6. julija letos in Vam sporočam, da ga z veseljem sprejemam.

Želim Vam uspešne priprave na parado in Vas lepo pozdravljam.

 

To whom it may concern,
I sincerely thank you for the invitation of being a honorable sponsor of the Slovenian Pride 2002, which is taking place in Ljubljana on June 6th 2002. It is with great pleasure that I accept your invitation and wish you a very successful preparation for the Pride.

With Best regards,

Viktorija Potočnik,
županja mesta Ljubljana/
The Mayor of Ljubljana

Spoštovani sodržavljani, občani, prijatelji, kolegi, partnerji, znanci !

Te dni, natančneje 6. julija boste verjetno udeleženci Parade ponosa - Pohoda za strpnost. Lahko da boste le gledalci, lahko le slučajnostni sopotniki, ali pa boste dogodek spremljali preko medijev.

Velika verjetnost je, da se boste ta dan srečali s predstavniki lezbičnih in gejevskih skupin v Sloveniji, ki so parado pripravili z namenom, da bi nas spomnili, da so tu, del nas, del te skupnosti. Opozorili nas bodo, da imajo enake pravice kot vsi. Pokazali nam bodo, da so enakih barv, enako izobraženi, enako čustvujejo in imajo enako željo po srečni prihodnosti. Dali nam bodo vedeti, da so upravičeni do spoštovanja in da njihov način življenja vključuje potrebo po človeškem dostojanstvu na povsem enak način kot jo potrebujemo mi.

Ta dan naj bo poseben dan in morda začetek trajnega sožitja in preseganja nestrpnosti. Le v skupnosti, ki je pripravljena sprejeti drugačnost se lahko vsi počutimo varni in sprejeti. Če vas drugačnost moti, boste preživeli dan na drugačen način, če ste strpni, boste spremljali parado z odobravanjem, če ste za enakost, vas vabijo, da se paradi pridružite.

Kakorkoli že, od nas geji in lezbijke ne pričakujejo nič več kot to, da smo do njih enaki kot do vseh drugih življenjskih sopotnikov. Pričakujejo, da bomo v državi uredili njihov pravni in socialni položaj na enak način kot je urejen za vse državljane. Država ve svoj dolg - svoj dolg imamo do njih tudi mi, kot sodržavljani, zato naj bo Parada ponosa tudi parada strpnosti!

 

Alenka Kovšca
Državna sekretarka na Ministrstvu za delo,
družino, in socialne zadeve R Slovenije