Naslovnica Vabilo Zemljevid Pisma Ptičja hrana za homofobe Država, veš svoj dolg? Od Obvoznice mimo nestrpnosti do Pohoda za strpnost Doma bodo ostali le pedri Delovni tabor Pride 2002 - okrepitev iz tujine Zmaga Sester na EMI 2002 in parada ponosa kot obliki kolektivnega razkritja Abecednik slovenskih LGBT organizacij GLBT vodič po Sloveniji Mavrična zastava - simbol ponosa Zadnja stran
<< siqrd << parada ponosa 2002

  Delovni tabor Pride 2002 - okrepitev iz tujine

Tako kot lani nam bodo pri pripravi vsega potrebnega za parado ponosa tudi letos priskočili na pomoč prostovoljci iz tujine. ŠKUC-Magnus namreč po uspešno izpeljanem lanskem taboru tudi letos organizira delovni tabor, ki nosi ime Pride 2002. Sodelujemo z Voluntariatom, zavodom za mednarodno prostovoljno delo, ki predstavlja vez med organizatorji tabora in prostovoljci, pomaga pa tudi v vlogi sponzorja, pri izobraževanju vodij taborov in skrbi za kvalitetno izvedbo taborov.

Tabor Pride 2002 se prične 29. junija in bo trajal vse do 8. julija. Bivali bomo v najetem stanovanju za Bežigradom, si sami pripravljali obede in v enem tednu pripravili vse potrebno za parado ponosa. Vendar ves čas vseeno ne bomo le delali. Dovolj časa bo za sproščeno druženje, predvideni sta delavnici na temo varne spolnosti ter zgodovine lezbičnega in gejevskega gibanja na Slovenskem, našli pa bomo tudi nekaj časa za enodnevni izlet.

Prostovoljci se letos prijavljajo večinoma iz držav Severne in Zahodne Evrope. Njihova starost se giblje od 19 pa do 37 let, pohvala za vnemo pri prijavljanju na Pride 2002 pa velja prostovoljkam, saj so številčnejše od prostovoljcev. Prostovoljke in prostovoljci iz tujine si želijo ustvarjalnega dela, okraševanja in opremljanja, spoznavanja tujega okolja ter narediti Ljubljano za en dan prijaznejšo istospolno usmerjenim. Po eni strani ne moremo biti zadovoljni s tem, da za pripravo potrebujemo prostovoljce iz tujine, ker domačih manjka. Vsekakor pa je mednarodni tabor izvrstna priložnost, da poživimo dogajanje na lezbični in gejevski sceni, si izmenjamo izkušnje z mladimi iz tujine ter navežemo dragocene stike.