Poziv za prostovoljke_ce

Te zanima prostovoljno delo v ŠKUC – Kulturni center Q / klubu Tiffany in sekciji ŠKUC Magnus? Si želiš pridobiti izkušnje na področju organiziranja in izvedbe kulturnih, mladinskih, izobraževalnih, klubskih in aktivističnih dogodkov? Želiš aktivno ustvarjati vsebine za LGBT+ osebe?

Vabimo te, da se pridružite kolektivu društva ŠKUC in z nami soustvarjaš pester LGBT+ program.

Več: TUKAJ

Filmska delavnica z Uglo Stefanía Kristjönudóttir Jónsdóttir

VABILO NA FILMSKO DELAVNICO z Uglo Stefanía Kristjönudóttir Jónsdóttir

Letošnji Festival LGBT filma (organizator Škuc), ob podpori Slovenskega filmskega centra, ponovno organizira brezplačno filmsko delavnico.

Ugla je soustvarjalka_ec filmskega projekta My Genderation (Moja genderacija), ki se osredotoča na transspolna življenja in izkušnje. Projekt Moja genderacija, v okviru katerega je nastalo preko 100 kratkih filmov o transspolnih ljudeh, ostaja ključni vir za svetovno transspolno skupnost. Ugla je tudi svetovalka_ec pri All About Trans, kolumnistka časopisa Metro in članica sveta Trans Iceland.
Opis delavnice: Na delavnici bo Ugla delil_a svoje filmsko znanje v produkciji Moje genderacije in vodil_a udeleženke_ce skozi proces ustvarjanja filma. Delavnica bo udeleženim dala tudi priložnost, da posnamejo kratki film, saj se bodo lahko iz prve roke seznanile_i s samim procesom. Kogar zanima filmsko ustvarjanje, je vabljen_a, da se prijavi na delavnico in se nauči več, četudi samo kot opazovalka_ec. Tehniko po možnosti prinesite s seboj.

Delavnica bo potekala v soboto, 30. 11. in v nedeljo, 1. 12. preko dneva – podrobnosti bodo sledile.

Prijave (s kratko predstavitvijo) zbiramo do 10. 11. 2019 na mail ales.festival@gmail.com

Kavarniška pomenkovanja o festivalskih filmih

KAVARNIŠKA POMENKOVANJA O FESTIVALSKIH FILMIH – 35. festival LGBT filma (23. 11. – 1. 12.)

Ko pogledamo dober film, želimo svoja razmišljanja o njem deliti z drugimi, zato vas vaš_a najboljši_a prijatelj_ica, Festival LGBT filma, in njen_a zgovoren_na kompanjon_ka, Društvo filmskih kritikov FIPRESCI, vabita na kavarniške pogovore o festivalskih filmih. Filme bomo po ogledu s čajem/pivom v roki v kinotečni kavarni secirali_e skupaj, delili_e svoja opažanja in analize, kdaj pa kdaj pa se bomo spomnili_e tudi velikih klasik, ki so zaznamovale naša rosna leta in jih primerjali_e s filmi, ki jih gledamo danes.
Pogovore vodijo filmske kritičarke iz društva FIPRESCI. Ker pa naše umovanje ne sme izzveneti v nič, bomo na zadnjem srečanju s pomočjo ekipe FilmFlow posneli_e svoj podcast o izbranem festivalskem filmu.
Filme, o katerih bomo debatirali_e, bomo določili_e bližje festivalskemu začetku (spremljajte družbena omrežja, spletno stran in mail).
Zaradi lažje organizacije (kinotečna kavarna ni med največjimi) vas prosimo, da svoj interes za kavarniške pogovore pokažete na mailu: ales.festival@gmail.com

Veselimo se filmskih pomenkovanj z vami.

Podprimo interspolne osebe v Sloveniji

Koalicija nevladnih organizacij iz Slovenije med 30. septembrom in 1. oktobrom v Ljubljani gosti šest strokovnjakinj_ov iz mednarodne krovne organizacije za področje človekovih pravic interspolnih oseb v Evropi OII Europe.
Namen obiska je informirati različne javnosti, oblikovalke_ce politik ter odločevalke_ce o kršitvah človekovih pravic, s katerimi se soočajo interspolne osebe v Sloveniji.

Več: TUKAJ

Immortal : Cher inspired party

Vabimo vas na zabavo posvečeno eni in edini nesmrtni Cher.

Behold Cher: enduring fashion, music and lifestyle icon, Twitter philosopher and sharer of positivity.
Cher has found wild success without sacrificing glamour, class and generosity of spirit.

Sing it! Dance it! Love it!

Klub Tiffany – najbolj queer zabava v mestu.

__________________

▲ DJ PAPI ▲ 20. 9. 2019▲

__________________

Vstopnina/entrance:
3 eur < 24h > 5 eur

————————–————-

Cabaret Tiffany: Divine Desire (Festival Račka)

Kabaret Tiffany je laboratorij kluba Tiffany v okviru katerega ustvarjalci_ke LGBTQ razvijajo odrske točke. Tokrat so ustvarjalci_ke v izhodiščih za ustvarjanje oprli na dela slikarja Otta Dixa, ki je razburjal weimarsko javnost z »novo objektivnostjo«, ter na Johna Watersa, kralja treša, katerega estetika je kalila moralne vrednote ameriškega srednjega razreda.

 

Pridružite se nam na predstavi, ki vas bo pospremila skozi estetizirane izbruhe hrepenenja malega meščanstva!

 

Predstava vključuje goloto, utripajoče luči in morda tudi kakšno nekorektno mnenje.

 

Konceptualna zasnova: Jernej Škof, Olja Grubić

Mentorja ustvarjalnega procesa: Jernej Škof, Olja Grubić

Ustvarjalci in nastopajoči: Androžena, Slavko Trivkovič, Virginia Immaculata, Babsi Adler, Larisa Pukšič, Olja Grubić, Jernej Škof

Tehnična, zvokovna in lučna oprema: Miha Bizjak

Produkcija: Zavod Omrežje

Koprodukcija: Društvo ŠKUC

 

Projekt je podprla Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

LFU: Gentleman Jack – ekstra debata

Lezbično-feministična univerza vas vabi

na ekstra debato o TV seriji Gentleman Jack,

ki bo v četrtek, 19.9.2019 ob 19h v ŠKUC-Kulturnem centru Q (klubu Tiffany), AKC Metelkova.

V juliju in avgustu smo si na LFU ogledale vse dele britansko-ameriške TV serije Gentlemen Jack, ki je nastala po motivih dnevnikov iz lezbičnega življenja britanske zemljiške veleposestnice Anne Lister (1791-1841) in njene partnerke, Ann Walker (1803-1854).

Vtisi so se dodobra sedimentirali, zato vas vabimo na končno debato.

Več na: https://www.lezfemuniverza.org/gentleman-jack-ekstra-debata/

Vabljene!

Dogodek je odprt za lezbijke, ženske, trans in nebinarne osebe.

Premiera biseksualnih filmov Happy bi day in Skrivnostni obisk

To poletje sta na Kvartirjevih biseksualnih filmskih delavnicah pod mentorstvom slovenske biseksualne filmske režiserke Hanne Szentpeteri nastala dva kratka filma, ki so ju v celoti napisal⋮e, zrežiral⋮e in posnel⋮e člani⋮ce lokalne biseksualne skupnosti.

Vabljen⋮e, da se nam pridružite na premiernem predvajanju obeh in odkrijete, kaj se zgodi, ko ima skupina (malo preveč) ambicioznih biseksual⋮k popoln nadzor nad filmsko upodobitvijo biseksualnosti.

Več o dogodku: Tukaj

K4 ROZA

Virgo inter Virgines /Virgin among the virgins

Ljubljansko klet ponovno odpiramo nepozabnim nočem polnim glamurja, zapeljivih pogledov in slepilnih žarometov. Novo sezono K4 Roza otvarja beograjska naveza! Na velikem flooru bo kraljevala kvirovska ikona Sonja Sajzor, na malem flooru pa ji bo pariral Greïgus, oba zvezdi beograjskih klubskih noči. Domačo družbo za mešalkami jima bosta delala Duki in Luna.

Kot da bi bili devica in bi za vas to vse bilo prvič, se boste lahko prepustili nočnim vibracijam in nedolžni večer se bo prelevil v nekaj povsem drugačnega. Na odru K4 se bo zgodil šov Virgin among the virgins kraljic preoblek iz House of Dynasty & co. Sonja Sajzor je srbska trans aktivistka, producentka, DJ-ka in multidisciplinarna vizualna umetnica. Je ustanoviteljica The Thronic laba-a, artističnega koletiva, ki promovira kvir performativnost in kulturo kraljic preoblek. Največ delujejo v razvpitem beograjskem klubu Drugstore. Na velikem floru nam bo postregla s starimi in novimi pop hiti. Družbo ji bo delal DJ Duki, ki že skoraj dve desetletji nastopa izključno na LGBT žurih in se z lahkoto sprehaja med pop naslado in klubskimi himnami.

Dete beograjskih ulic DJ Greïgus raziskuje svet in zvoke, ki izvirajo iz zapuščine Drugega poletja ljubezni 88/89, začetka rave scene v Veliki Britaniji. Z glasbo želi spraviti plesišče v gibanje in ekstazo, kar mu najbolje uspeva skozi acid house in melodičen, poskočen techno, ki ga rad preplete z raznoliki vložki, od lo-fi house ritmov, electra, eksperimentalnih spin-offov, do trenserskih old school »vzletov« in industrijskih sint zvokov. Ne glede na to, ali vrti na skritem prizorišču v naravi ali v industrijski hali, ga vodi ista ideja: znoj, kri in solze naj namočijo tla, po katerih se pleše!

Več o dogodku: TUKAJ

Arty Party 2.0

ARTY PARTY 2.0

V soboto se bo Klub Tiffany prelevil v leglo opojnosti, norosti in sladke umetniške dekadence.
Zabavali se bomo v glasbi zlate dekade diska in do jutra žurali, kot so naši predhodniki nekoč v zloglasnem Studiu 54.
Vabljeni na boemsko zabavo, kjer vas bodo pričakali žarometi, konji in kraljice preobleke!

DRESS CODE: 80’s glam ali batshit crazy arty boho

Več o dogodku: TUKAJ