Predstava “Habeas Corpus” v MGL

5. in 7. maja bo ob 20. uri na velikem odru Mestnega gledališča Ljubljanskega, Čopova 14, komedija “Habeas Corpus” Alana Bennetta v izvedbi The Queen’s English Theatre Company. Predstava bo v angleščini.

Habeas Corpus je nora komedija o ljubezni in poželenju, ki jo je napisal angleški avtor Alan Bennett. V svoji dolgi karieri je napisal dela, ki so obšla odre od West Enda do Broadwaya z uspešnicami kot so Beyond the Fringe z Dudleyem Moorom do TV in gledaliških uspešnic, kjer igra vsem dobro znana Patricia Routledge (Keeping Up Appearances), Maggie Smith (Gosford Park) in Julie Walters (Calendar Girls/Educating Rita).

Dogajanje je postavljeno v ordinaciji dr. Wicksteeda v Brightonu. Niz komičnih nesporazumov pripelje vse nastopajoče do spoznanja, da za vsem tiči spolno poželenje. Vendar kot v vseh Benettovih delih leži močno sporočilo skrito takoj nekje pod površjem.

Vstopnice za samo 2200 SIT lahko kupite na blagajni gledališča od 18. do 23. aprila in od 3. do 7. maja ali uro pred predstavo.

JE BILA SLA ALI LJUBEZEN?

Predstavljajte si svoje življenje iz čisto drugega zornega kota.

Kaj bi bilo, če bi se nekega jutra zbudili in ugotovili, da vam vsaka pesem, vsak časopis, vsak program na TV pravi, da bi morali biti gej, vi pa niste.

Gledališka skupina The Queen’s English Theatre Company (QETC) je bila ustanovljena v Amsterdamu leta 2002.

Cilj skupine, ki šteje 12 članov, je ozaveščati javnost o problemih, s katerimi se istospolno usmerjeni srečujejo v vsakdanjem življenju.

Comments are closed.