Novinarska konferenca ob 22. festivalu lezbičnega in gejevskega filma

Novinarska konferenca: torek, 28. novembra 2006, ob 12. uri, v preddverju Kinodvora, Kolodvorska 13, Ljubljana

Otvoritev festivala: sobota, 2. decembra 2006, ob 20.10, Kinodvor

Spoštovane, spoštovani,

vabimo vas na novinarsko konferenco, ki bo v torek, 28. novembra 2006 ob 12. uri v preddverju Kinodvora v Ljubljani.

Najstarejši tovrstni festival v Evropi se bo v začetku decembra 2006 v Ljubljani zgodil že dvaindvajsetič, tretjič tudi v Celju in drugič v Kopru. V letošnjem programu bodo prikazani filmi, ki obravnavajo različne tematike in obdobja: od harlemske renesanse do evropskih elektrošokov in lobotomije, vprašanja azilov in življenja na črno migrantov in migrantk, pa vse do indijske glasbene drame o krutem življenju z aidsom. Rdeča nit programa je nasilje, tako fizično nasilje nad telesi nezaželenih kot druge oblike ukoreninjene družbene nestrpnosti. V tem duhu bomo festival otvorili s francoskim dokumentarcem Onkraj sovraštva (Au-delà de la haine, 2006), pred projekcijo pa bo spregovoril častni gost g. Matjaž Hanžek, varuh človekovih pravic.

Na letošnjem festivalu bomo prikazali 34 filmov, od tega 26 igranih in 8 dokumentarnih, oziroma 17 celovečernih, 10 srednje dolgih in 7 kratkih. Produkcije omenjenih filmov so nastale v kar 15-ih državah: Argentina, Avstrija, Češka republika, Filipini, Francija, Indija, Italija, Izrael, Kanada, Nemčija, Nizozemska, Velika Britanija, Švica, Španija in ZDA.

Akreditacije za festival pošljite na fax Škuca: 01 430 35 30. Za dodatne informacije smo vam na voljo:

tel. Škuc 01 430 35 30

www.ljudmila.org/siqrd/fglf

za Škuc: Jasmina Kožar

Partnerji festivala:

Kinodvor, Kinoteka, Metropol, DPZN, DIH

Festival so podprli:

MOL – kultura, MOL – kabinet županje, Urad RS za mladino, Ministrstvo za zdravje, Filmski sklad RS, Institut Français Charles Nodier, Švicarsko veleposlaništvo, British Council, Nizozemsko veleposlaništvo, Mestna občina Koper, Klub Monokel, Klub Tiffany, DHL in Collegium Graphicum.

Selekcija in organizacija:

Brane Mozetič, Mojca Rugelj, Igor Španjol, Suzana Tratnik

Produkcija:

Društvo Škuc

Comments are closed.