Queer debata in poplesavanje

Alter šalter vabi na queer debato in poplesavanje, ki se bo zgodilo 21.4.2007 ob 21h v Socialnem centru ROG.

Tokrat Vam ponujamo odprto debato na temo BISEKSUALNOST. V ta namen bomo brali:

Garber, Marjorie (2000): “Introduction: Vice Versa”. V: Garber,M.: Bisexuality and the eroticism of everyday life. Routledge: New York; tekst že lahko dvignete v Socialnem centru ROG, in Michael William (1993): »Bisexuality«. V: Anarchy: a journal of desire armed. #36, Spring, tekst pa lahko najdete na naslovu: http://www.spunk.org/texts/pubs/ajoda/36/sp001384.txt.

Biseksualnost ne spada niti v okvir homoseksualnosti, niti heteroseksualnosti, temveč lebdi nekje vmes. Nekateri se sprašujejo ali biseksualnost sploh obstaja, ali ni zgolj krinka za homoseksualnost; spet drugi izpostavljajo, da smo po naravi biseksualni vsi. Mi pa se bomo vprašali čemu sploh postavljati okvire, ki s svojo ozkostjo zaobidejo pomemben del posameznika. Pri tem bomo izpostavili kritiko dualizma, ki se ukvarja z razlikami med moškostjo/ženskostjo, hetero/homo, monogamnostjo/nemonogamnostjo… Debata bo odprte in aktivne narave, zato ste vabljeni vsi, da se vanjo vključite!

Po debati vabljeni k poplesavanju, ki se bo tokrat zgodilo na drugačen način, saj boste lahko vsi prisotni postali akterji tokratnega ALTER ŠALTRA. Torej, s seboj prinesite zaprašene CD plošče in pomagajte k soustvarjanju!

Vabljeni!

ALTER ŠALTER

Comments are closed.