Dogodek v podporo Festivalu Queer Sarajevo

Ta teden med 24.in 28.9.2009 poteka 2. kulturno-izobraževalni LGBTIQ festival Queer Sarajevo v Bosni in Hercegovini. Organizira ga Udruženje Q, kjer se združujejo bosanski LGBTIQ aktivistke in aktivisti.

Prvi festival Queer Sarajevo se je odvijal med 24.in 28.9.2008 in bil po otvoritvi brutalno prekinjen zaradi fizičnih napadov nad udeleženci s strani islamskih fundamentalistov in nogometnih navijačev. Napadov in prekinitve festivala ni obsodila niti ena formalna institucija v BIH. O festivalu 2008 so v Udruženju Q z mednarodno pomočjo posneli tudi dokumentarni film.

Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany) iz Društva ŠKUC izraža festivalu Queer Sarajevo vso svojo podporo! V čast pogumu in ponosu našim bosanskim kolegom v Udruženju Q posvečamo večer s filmsko projekcijo in zabavo do jutranjih ur!

Vabljeni, da podprete Sarajevski Queer festival v petek, 25.9.2009 od 22ih naprej, v klubih Tiffany in Monokel!

Ob 22.00 – filmska projekcija dokumentarnega filma Festival Queer Sarajevo 2008

ob 22.30 – filmska projekcija neizvedenih umetniških performansov: šov s kraljem preobleke Husom Oručevićem (Lobotom vs. Penis), kraljice preobleke Viva la Diva (I will survive) in umetnikom Ivanom Dimchevim (Lili Handel).

Od 23.30 – 4.00 – Sarajevska zabava z DJ Luk@mayem!

Več na http://www.kulturnicenterq.org in http://www.queer.ba/. Vstopnina na zabavo 3eur do 24ih, 5 eur po 24i.

Vljudno vabljeni!

Kulturni dogodek podpirajo Urad vlade RS za komuciranje, Mestna občina Ljubljana – Urad za mladino in Društvo ŠKUC.

Comments are closed.