Cikel “Ekologija, hrana in zdravje za LGBTIQ” v KCQ

Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany) vabi v novembru na cikel

Ekologija, hrana in zdravje: uvod v novo herezijo.
Cikel predavanj, delavnic in heretične prakse za LGBTIQ.

klub Monokel, 11. november ob 19. uri: Kratka zgodovina hrane (in spanja).
Človek, njegov življenjski slog, prehrana in spanje skozi zgodovino. Spoznajmo zgodovinska dejstva, da bi bolje poznali sebe!

klub Monokel, 18. november ob 19. uri: Zdravje, videz in hrana: povsod en velik nateg.
Civilizacijske bolezni, hrana in spanje. Veliki Zmagovalci napram veliko luzerjem. Kako ven iz te godlje?

klub Monokel, 25. november ob 19. uri: Korak v heretično prakso.
Praktična delavnica, predvidoma popestrena s kulinaričnimi dobrotami.

Cikel je namenjen krepitvi znanj, spoznanj in samozavesti telesa žensk in moških, predvsem članic in članov LGBTIQ skupnosti, a tudi vseh ostalih, ki bi jih te teme utegnile zanimati.

Cikel predavanj, delavnic in prakse podpira Mestna občina Ljubljana – Urad za socialo.

Cikel “Ekologija, hrana in zdravje: uvod v novo herezijo” je zasnovala in ga bo vodila Katarina Višnar. Katarina je doma z morja, študirala pa je v Ljubljani, Bratislavi in Yorku. Leta 2005 je pridobila doktorat znanosti na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. Ob finiširanju doktorske teze je spoznala, da ne bo znanstvenica, ampak da bo imela svoj bend. Lani je, naposled, ustanovila ženski alter-pop ansambel Sladke. Poklicna pot jo je peljala od umetnostne kritike in varstva dediščine preko študija reševanja konfliktov v skupnosti in trajnostnega razvoja do točke, ko je svoj resnični (po)klic prepoznala v novi in precej revolucionarni filozofiji dojemanja telesa, hrane in fizkulture – CrossFitu. Pridobila si je mednarodno licenco za vodenje CrossFit vadbe, nedavno pa je opravila še seminar Gimnastika v CrossFitu. Že več kot pol leta z velikim uspehom vodi CrossFit Plamen. Ob tem občasno didžeja (kot DJane Sladka), sodeluje v glasbeni redakciji Radia Študent in uživa na sprehodih s psoma po naravi.

Comments are closed.