Razstava Tine Istenič v KCQ

Tina Istenič

EDINO / ONE

ŠKUC – Kulturni center Q (kluba Monokel in Tiffany)

Masarykova 24, Ljubljana

Vljudno vabljeni na otvoritev razstave Tine Istenič EDINO / ONE v četrtek, 19.11.2009 ob 20. uri v ŠKUC Kulturnem centru Q (klubih Monokel in Tiffany) na Masarykovi 24, AKC Metelkova mesto, Ljubljana

Razstava je odprta od 19 .11. – 4.12.2009, pon – čet: 18h – 21h in pet: 17h – 20h

Video dela so zasnovana na kolažiranju avtoportreta s slikarsko barvitostjo, ki se ves čas spreminja in razvija. Abstraktne slike pogledu prepuščajo iskanje zgodbe v enem samem semiotskem prostoru.

V spreminjajočih oblikah videov in statičnih prizorov slik je vsem skupna barvitost, močno poudarjanje barvne intenzitete. Izražena barvna estetika govori o poudarjanju emocij skozi govorico barv. V delih so izražena čustva, ki se porajajo ob doživljanju današnjega sveta. Navdih je vedno plod globine doživljanja in dojemanja okolice, ter ljubezni do narave, sočloveka, ki vpliva na osebno in duhovno rast.

Razstava ne temelji na klasični postavitvi del, temveč gre za umeščanje video podobe v sam dani prostor. Ta zapolni prostora z barvnimi efekti in ga spremeni v popolnoma drug svet. Gibljiva slika se zlije s samo arhitekturo in ustvarja mistično, nepredvidljivo vzdušje. Kot, da bi se premaknili v drug svet. V vse to se vključujejo obiskovalci, saj so primorani hoditi po prostoru in iskati vseskozi spreminjajoče oblike, da bi našli edinost v razsrediščenem jazu.

Dogodek so podprli Društvo ŠKUC, Zavod Pink Klip, MOL – Urad za mladino in Urad vlade RS za komuniciranje

Comments are closed.