Duševno zdravje in LGBT

Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q) vas vabi na cikel pogovorov Duševno zdravje in LGBT.

Tudi lezbijke, geji, transspolne in transseksualne osebe se lahko spopadamo z duševnimi težavami (npr. težavami v partnerskem odnosu, službi, težavami s samosprejemanjem, tesnobo, žalovanjem) in duševnimi motnjami (npr. depresijo, anksioznostjo, psihozami, bipolarno motnjo, motnjami osebnosti). Prinašajo nam mnogo strahov – da bomo zaradi spolne usmerjenosti ali spolne identitete doživeli nerazumevanje v psihoterapevtski obravnavi, zaradi same duševne motnje ali obiskovanja psihiatra pa naleteli na stigmo in nerazumevanje znotraj LGBT skupnosti.

Na prvi pogovor o duševnem zdravju in LGBT vas vabimo v sredo, 22.12.2010 ob 20ih, v klub Tiffany.

Gostili bomo psihiatra in psihoterapevta, docenta dr. Boruta Škodlarja s Centra za mentalno zdravje na Psihiatrični kliniki Ljubljana. Z njim se bo pogovarjala Teja Oblak.

Dr.Škodlar bo predstavil svoje izkušnje in izkušnje drugih psihoterapevtov z LGBT klientki/ami. Govorili bomo o tem, kakšni so psihološki mehanizmi sprejemanja lastne spolne usmerjenosti in spolne identitete, kako lezbijke, geji in trans osebe vstopamo in delujemo v psihoterapevtski obravnavi, o specifičnih transferjih in kontratransferjih, o gej psihiatrih in lezbičnih psihiatrinjah, o zgodovinskem vplivu psihiatrije na sprejemanje homoseksualnosti, o poskusih reorientacijske terapije ter odnosu slovenske psihiatrije in medicine nasploh do homoseksualnosti in transseksualnosti. Vaša vprašanja so dobrodošla!

Vljudno vabljeni!

Dogodek podpira MOL – Urad za socialo.

Comments are closed.