Živa književnost in O’živela knjiga

V petek, 14. 6. se pričenja že 20. festival Živa književnost in O’živela knjiga. Dnevi bodo polni literarnih in glasbenih poslastic, med katerimi ne bo manjkalo niti LGBTQ vsebin.

Literarno-glasbeni festival Živa književnost letos praznuje 20 let. Od leta 1994 so se na festivalu Živa književnost, v organizaciji Škuca, zvrstili številni tuji in slovenski literati in glasbeniki. Med njimi so bili tako že uveljavljeni avtorji, kot tisti, ki so si v času svojega nastopa šele utirali svojo literarno ali glasbeno pot. Vsi nastopajoči ustvarjalci so poleg organizatorjev zaslužni za kakovost in prepoznavnost Žive književnosti, ki si ju je zgradila v vseh teh letih. Tako bo festival spodbudno zakorakal v svoje tretje desetletje in še naprej živahno tlakoval staro Ljubljano s kulturnim mozaikom. Tudi letos smo pripravili bogat program, ki se bo odvijal med 14. in 21. junijem na Starem trgu 21, pred Galerijo Škuc.

Tokrat se bodo predstavili ustvarjalci s prevajalske delavnice Martín López-Vega (Španija), Maurizio Mattiuzza (Italija), Patrizia Gattaceca (Francija), Tibor Hrs Pandur (Slovenija) in Tsead Bruinja (Nizozemska). Kot gosta bosta nastopila še ukrajinski avtor Ivan Rjabči in hrvaška prozaistka Nora Verde.

Na literarnih večerih bomo gostili tudi slovenska pesnika Katjo Gorečan in Karla Hmeljaka ter prozaiste Gregorja Lozarja, Tejo Oblak in Veroniko Simoniti.

Glasbeni del programa bodo soustvarjali Tjaša Fabjančič in Borut Mori, Zvezdana Novaković, Jure Čehovin, Tomaž Šuštar in Ariel Cibrìa, Žiga Murko, Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, Cene Resnik, New Paris ter JUNEsHELEN.

V popoldanskih urah se bo odvijal spremljevalni program O’živela knjiga, namenjen otrokom in mladim. Lutkovne in gledališke predstave, pripovedovalsko pravljični popoldnevi in raznovrstne ustvarjalne delavnice jim bodo na igriv način odpirale poti v svet knjig.

Vsi dogodki so za obiskovalce BREZPLAČNI.

Projekt so omogočili:
Javna agencija za knjigo Republike Slovenije, MOL – Oddelek za predšolsko vzgojo in izobraževanje, Turizem Ljubljana, Urad RS za mladino, Literature Across Frontiers, Dutch Foundation for Literature, Institut français Charles Nodier, Center za slovensko književnost, Mercator, Hotel Park, Slaščičarna pri vodnjaku, Katakombe konoba, Mitol, Druga violina, Pravična trgovina 3MUHE, Aero, Biro center, Dana, Ciciban in Cicido

Comments are closed.