Pohod do martuljških slapov v nedeljo, 26. 10. 2014

Zdravo,
planirani izlet  za to nedeljo, 26. oktobra 2014, bo, kot že napovedano, pohod do Martuljških slapov (Spodnji in Zgornji martuljški slap in Ingotova koča na planini Jasenje). Razen, če se izkaže, da je nočno deževje včeraj pustilo kake hujše posledice na poti, potem bomo šli zaradi varnosti kam drugam – približno tako daleč in v takem obsegu hoje kot bi bilo do slapov.
Hoje bo za 3,5 do 4 ure (niso vključeni počitki, malice, slikanje…). Poleg lepih slapov ob poti bo tudi koča (Ingotova koča), več detajlov pa si lahko o sami poti preberete na:

Pot ni težka, je pa vseeno v zgornjem delu treba prečkati nekaj skal in je potrebna previdnost in dobri čevlji. V čisto zadnjem delu poti je treba poplezati, da se pride čisto do Zg. slapu, vendar se ga vidi tudi iz razgledišča, do koder pa ni potrebno plezati po klinih in zajlah.

Priporočljiva oprema je taka kot običajno: solidni hribovski čevlji z dobrim podplatom, palice priporočljive, nekaj pijače, hrana in pijača sicer možna tudi v koči pri Ingotu.

Odhod: Nerodna reč to nedeljo, ki nekoliko zaplete čas in kraj odhoda, je veliki Ljubljanski maraton, zaradi katerega je veliko cest v Ljubljani zaprtih med 8. in 16. uro - http://vw-ljubljanskimaraton.si/media/doc/ZaporaprometaV19LMa.pdf
 (tudi trole imajo obvoze). Zato smo se odločili, da se tokrat dobimo v Šentvidu, pri gostilni Jelen (nasproti končne postaje LPP št. 1) ob 8h zjutraj (ja, tudi meni je hudo zgodaj:(, ampak dobra plat je tudi ta, da se ta vikend prestavi ura in bomo – spali v nedeljo malce dlje:).

PRIJAVE: do sobote popoldne na: pohodi@outinslovenija.com
Vabljene in vabljeni!
Planinski pozdrav, Ana

Comments are closed.