Chemsex – večerni pogovori o seksu, drogah in partijih

chemsex

Torek, 25. 11. 2014, ob 19ih v klubu Tiffany

Slengovski izraz Chemsex se vedno bolj pojavlja na gejevski sceni v tujini in označuje uporabo drog pri seksu. Večinoma je definiran z uporabo Mefedrona in GHB/GBL-a za povečanje seksualnih užitkov. LGBT javnost je glede tega precej razdeljena. Po eni strani je tovrstna praksa problematizirana zaradi zmanjšane varnosti pri spolnem odnosu. Po drugi strani pa to ni nič novega, saj se pri seksu droge uporabljajo v različnih populacijah že več stoletij.

Kako je s Chemsexom pri nas? Je v porastu? Koliko se nas ga poslužuje?

Na ta in druga porajajoča vprašanja bomo skušali odgovoriti na prvem večeru, uvodu v cikel pogovorov o različnih vidikih, povezanih z zgornjim naslovom, ki jih bomo našli skupaj z vsemi sodelujočimi.

Na prvem večernem pogovoru se bomo pogovarjali o odnosu do seksualnosti v gejevski skupnosti. Skupaj z udeleženci in udeleženkami bomo raziskovali družbena in vrstniška pričakovanja do gejevske spolnosti ter njihov vpliv na posameznika, njegovo oblikovanje spolne identitete, pričakovanj in odnosov. Te zanima, kako se to odraža na partijih in kakšno vlogo imajo pri vsem skupaj droge?

Pridi in sodeluj v debati tudi ti!

Večer organizirajo Drogart, DIC Legebitra in Klub Tiffany (ŠKUC – Kulturni center Q).

Comments are closed.