Vabilo EuroGames 2015

V švedski prestolnici Stockholm bo letos poleti med 5. in 8. avgustom pod geslom »svoboda in ljubezen« potekala največja športno-kulturno-izobraževalna prireditev v Evropi, namenjena predvsem lezbijkam, gejem, biseksualnim, trans, intersex in queer osebam – EuroGames.

EuroGames predstavlja največjo evropsko prireditev te vrste, namenjeno sicer predvsem LGBTIQ populaciji, a odprto tudi za prijatelje in podpornike, po načelu športa za vse. Organizatorji pripravljajo bogato bero športov; udeleženci bodo lahko letos izbirali kar med 28-imi: atletika, badminton, balinanje (petanque), bovling, bridž, floorball, golf, hokej na travi, kolesarstvo, košarka, namizni tenis, nogomet, odbojka, plavanje, ples, rokomet, rolanje, rugby, sinhrono plavanje, skoki v vodo, skvoš, softball, strelstvo, tek, tenis, triatlon, veslanje in waterpolo.
Poleg športa pa bodo organizirani tudi kulturni dogodki, zabave in konferenca. Udeležba je primerna za širok krog ljudi – tako v smislu strukture po starosti, spolu, spolni identiteti in /ali usmerjenosti, izkušenosti ali znanja.

Slovensko udeležbo že tradicionalno podpira tudi Out in Slovenija, ki bo skušala zagotoviti enotno opremo za slovenske udeležence in udeleženke, ki se bodo prijavili za sodelovanje na igrah; pomagamo pa tudi s praktičnimi nasveti.
Iščemo in vabimo tudi nove interesente in interesentke da se nam pridružite; prepričani smo, da bo nepozabno!

Posebej gre tudi opozoriti za možnost prijave na t.i. outreach – štipendija, ki vam lahko pokrije stroške prijavnine in možnost nastanitve. A ta možnost se ponuja samo do konca februarja!
Več informacij o možnostih outreach štipendiranja: https://www.eurogamesstockholm.com/eurogames-stockholm/eurogames-stockholm-outreach

Sicer pa vas vabimo, da si ogledate uradne spletne strani www.eurogamesstockholm.com in jih všečkate na www.facebook.com/eurogamesstockholm.
Za dodatne informacije se lahko obrnete tudi na Out in Slovenijo.
Se vidimo v Stockholmu! :)


************************************
Out in Slovenija
Slomškova 11, SI-1000 Ljubljana
GSM: +386 41 562 375
Email: info@outinslovenija.com
http://www.outinslovenija.com

http://www.fb.com/outinslovenija

Comments are closed.