Chemsex – večerni pogovori o seksu in drogah

chem

  • sreda | 13. maj 2015, 19:00

Slengovski izraz Chemsex se vedno bolj pojavlja na gejevski sceni v tujini in označuje uporabo drog pri seksu. Večinoma je definiran z uporabo Mefedrona in GHB/GBL-a za povečanje seksualnih užitkov. LGBT javnost je glede tega precej razdeljena. Po eni strani je tovrstna praksa problematizirana zaradi zmanjšane varnosti pri spolnem odnosu. Po drugi strani pa to ni nič novega, saj se pri seksu droge uporabljajo v različnih populacijah že več stoletij.

Kako je s Chemsexom pri nas? Je v porastu? Koliko se nas ga poslužuje? Katere droge se uporabljajo in kakšni so njihovi učinki?

Na ta in druga porajajoča vprašanja bomo skušali odgovoriti v ciklu pogovorov o različnih vidikih, povezanih z zgornjim naslovom, ki jih bomo našli skupaj z vsemi sodelujočimi.

Tokrat se bomo pogovarjali o drogah, ki se pri chemsexu najpogosteje uporabljajo, o njihovih učinkih na naše počutje in obnašanje. Zakaj so tako popularne? Kako delujejo v kombinaciji z drugimi substancami? Kakšne so posledice in kako si pomagati sam, ko popustijo? Gostja tokratnega večera bo dr. Mina Paš iz Drogarta, ki bo skupaj z nami skušala odgovorita na vaša vprašanja.

Pridi in sodeluj v debati tudi ti!

V projektu Chemsex: zmanjševanje tveganj povezanih z uporabo drog in spolnostjo med MSM, sodelujejo Društvo ŠKUC, Društvo Legebitra in Združenje Drogart. Projekt podpira MOL –  Oddelek za zdravje in socialno varstvo.

Comments are closed.