Foto krožek O-kvir osmič

banner KontaktiŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) predstavlja in vabi na brezplačni fotografski krožek, ki poteka od oktobra 2014 do junija 2015 v Klubu Tiffany.

Do sedaj smo si pogledale_i tehnične plati fotografije in stilske prijeme v portretni in popotniški fotografiji. Fotografije smo urejale_i v digitalni temnici, pogledale_i smo si kako odpraviti podosvetjenost, barvno popraviti posnetek, počistiti fotografijo s kloniranjem in podobno. Klub Tiffany smo spremenile_i v fotografsko temnico, in delale_i fotogram.

foto okvir osmič I.foto okvir osmič II.

Naše naslednje srečanje bo 11. maja ob 19:00 v Klubu Tiffany. To je naše predzadnje srečanje pred poletnimi počitnicami. Poglobile_i se bomo v teme:

–    Kaj definira dobro fotografijo, vse od dobre ostrine, barvnega ravnovesja do odločilnega trenutka?
–    Katere fotografije vključiti v serijo in kako jih postaviti v primerno zaporedje?
–    Kako prezentirati fotografije (portfolio/fotoknjiga/projekcija/razstava)?
–    Kako okviriti fotografiji, katere materiale uporabiti in kako fotografije postaviti v prostor?

———————————————————————————————————————————————-
Srečanja Foto krožka so enkrat mesečno, vsak drugi ponedeljek v mesecu od 19:00 do 21:00.

V foto krožek vas vabimo vse, ki bi želele_i izvedeti kaj več o tehnični in vsebinski plati fotografije. Na urah foto krožka boste spoznavale_i priročne in zanimive tehnike fotografiranja kot so fotografiranje nočnega zvezdnega neba, panoramski posnetki (360°), večkratni posnetki, ustvarjalna uporaba bliskavice in podobno.  Obravnavale_i bomo portret, krajino in reportažno fotografijo. Srečanja so namenjena tudi diskusijam in komentiranju fotografij. Predavateljica vam bo na razpolago pri vseh fotografskih dilemah in vprašanjih.

Foto krožek vodi fotografinja doc. mag. Jasna Klančišar, dipl.uni.fot. Več o njenem delu na: www.jasnaklancisar.net in http://fotouk.wordpress.com

Vse dodatne informacije in prijava na: Fotouk.delavnica@gmail.com

Tečaj omogočata ŠKUC – Kulturni center Q (Klub Tiffany) in Mestna občina Ljubljana.

Comments are closed.