Delavnica: Intimni prostori viharnega telesa

sreda | 2. september 2015
17:00 – 20:00

Intenzivno z duom Valentine Tanz & Tomasz Foltyn
»Intimni prostori viharnega telesa«

Klub Tiffany vabi na delavnico, ki poteka ob gostovanju predstave Valentine Tanz: A glass of water. Delavnica je odlična priložnost za vse, ki želijo spoznati svoje kvir telo.

Na delavnici bomo raziskovale_i različne metode dela s kompleksnim razumevanjem telesa v gibanju. Začele_i bomo z osnovnimi načeli somatskega dela in zavedanja telesa ter prebudile_i svoje »viharno« telo – intuicija, radovednost, tveganje. Da poglobimo idejo o viharnosti & intimnosti, bomo delale_i tudi s performativno glasbo in skupinskimi improvizacijami. Skozi queerovski pogled bomo raziskovale_i »čarobno intimnost«, ki se dogaja med našimi telesi, mislimi in dušami. Valentine Tanz, ki bo vodila tečaj, vam bo pomagala z vzbujanjem radovednosti, nego in intuitivnim plesom. Srečanje bo poskusni proces, na katerem bomo svoja telesa in misli osvobodili družbenih, političnih in kulturnih struktur.

Intenzivno delavnico bo vodil poljski performer, uveljavljajoči se koreograf in fizični mislec Tomasz Foltyn v sodelovanju z Valentine Tanz – urbano šamanko, kraljico preobleke in vizionarsko umetnico. Kot duo ju zanima družbeno in politično telo kot neukrotljivi vidik odpora, nežnosti in milosti. Trenutno delata na »totalni kozmološki koreografiji«, delovni metodi v njunem procesu drzne življenjske umetnosti.

Prinesite udobna oblačila (nobenih kavbojk & pasov) , beležko & svinčnik.

Rok za prijavo na delavnico je nedelja, 30. avgust.

Delavnica je odprta za vse zainteresirane. Prosim pa vas, da ob prijavi na kratko opišete vašo motivacijo za obisk delavnice in vaše izkušnje z nastopanjem oz. performativnimi umetnostmi.

Svojo prijavo pošljite na elektronski naslov: kulturnicenterq@gmail.com

Trajanje tečaja: 3 ure

Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana.

Comments are closed.