MATTIAS BRUNN: BREZ SOLZ ZA PEDRE (PO DOKUMENTARNEM ROMANU JOHANA HILTONA)

Gledališka predstava
Trajanje predstave: 90 minut

Produkcija: ŠKUC gledališče
Koprodukcija: Cankarjev dom

Prevajalec Darko Čuden
Režiser in scenograf Alen Jelen
Dramaturginja Saška Rakef
Avtor glasbe Brane Zorman
Lektor Tomaž Gubenšek
Oblikovalec svetlobe Janko Oven
Svetovalka za gib Nina Pertot Weis
Glasbeni vokal Kataya

Igrajo: Matic Lukšič, Vid Klemenc, Vito Weis, Žan Koprivnik

7. april 2002, Katrineholm, Švedska. Johan Pettersson s Theom Svenssonom zapusti hotelski bar. Na ulici Theo šestkrat zabode Johana. In mu nato prereže vrat. Dvakrat.

22. julij 1997, Göteborg, Švedska. Sonce obsije zaspano mesto. Pri vodnem stolpu ob pobočju Ramberga Josef Ben Meddour podleže mučenju dveh mladih fantov – Nemesisa in Toma.

6. oktober 1998, Laramie, Albany. Matthew Shepard odide na pijačo v bar Fireside. Tam spozna Aarona McKinneyja in Russlla Hendersona. Dan zatem najdejo njegovo mrtvo telo. Privezano na ograjo v preriji. Njegova glava je zdrobljena.

2015, Slovenija. ..

Brez solz za pedre (No tears for queers, 2008) avtorja Mattiasa Brunna je predelava istoimenskega romana Johana Hiltona, zapisanega po resničnih dogodkih. Je dokumentaristični zapis treh umorov, zagrešenih na različnih krajih. V različnih časih. Treh umorov, ki so si podobni: zagrešili so jih mladi ljudje. Brutalno in krvavo. Zaradi …

Besedilo je bilo krstno uprizorjeno 2009 v Deželnem gledališču Väst (Regionteater Väst), 2010 je prejelo nagrado QX Gay Gala za najboljšo predstavo, 2012 pa nagrado d’Assitej. ŠKUC gledališče s slovensko praizvedbo Brez solz za pedre obeležuje petnajstletnico delovanja.

http://www.cd-cc.si/sl/gledalisce-in-ples/mattias-brunn-brez-solz-za-pedre-po-dokumentarnem-romanu-johana-hiltona-6050/#.VjISvGkpTXo.facebook

Comments are closed.