Pogovor o gejevskem seksu in drogah

  • torek | 7. junij 2016
  • 19:00

Nazadnje smo veliko govorili PrEPu. Debata je pokazala, da se moramo o PrEP-u še veliko pogovarjati, a ga večina vidi kot nov pristop v hiv preventivi, ki prinaša zaščito tam, v situacijah, kjer je kondom ne zmore. Ogromno smo govorili o Londonu, kjer se je kemseks bliskovito razširil in na sceni postal samoumnevno dejstvo. Debata pa je pokazala tudi, da se moramo o gejevskem seksu pri nas ponovno začeti pogovarjati!

In kako se pogovarjati o seksu in drogah pri nas? Za izhodišče vam ponujamo prvo tovrstno raziskavo pri nas. V njej smo skušali raziskati razsežnosti kemseksa na lokalni sceni.

Kako poteka, kdo in zakaj, in zakaj ne? Kdaj postane problematičen in kdaj gre za nedolžno zabavo? Na kaj moramo biti pozorni in kako se najbolje zaščitimo, da še naprej brezskrbno uživamo v seksu?

Raziskavo bodo predstavili Mina Paš, Simona Šabič, Bojan Cigan in Jernej Škof.

Vabljeni na predavanje in debato brez predsodkov in moraliziranja, o temi, ki se tiče nas vseh. Po samem pogovoru vam bomo ponudili tudi možnost anonimnega komentiranja ali pa zastavljanja vprašanj.

Večer poteka v okviru projekta Kemseks: zmanjševanje tveganj povezanih z uporabo drog in spolnostjo med MSM. V projektu sodelujejo ŠKUC Magnus, Legebitra in Drogart. Podpira ga MOL- Urad za Socialo.

Comments are closed.