Pogovorni večer: Povezovanje, sodelovanje in podpora

V torek, 8. 11., na pogovornem večeru nadaljujemo z razmišljanjem o temah, ki smo jih odprle_i po ogledu filma Ponos. Kot smo ugotovile_i, je podpora drugih skupin, ki pripomore k vidnosti LGBT skupnosti, izredno pomembna. Hkrati pa se ob vprašanju sodelovanja z drugimi akterji_kami poraja marsikatera težava.

Na podlagi česa naj bi se združevale_i v boju za družbene spremembe? Ali res potrebujemo skupnega zunanjega sovražnika ali zgolj razmislek o temeljnih vrednotah naše skupnosti? Bi se morale_i večkrat povezovati na osnovi vrednot in želja, kakšna naj bi bila družba v prihodnosti?

Poleg tega se je prisotnim problem zdela institucionalizirana podpora skupnosti. V kolikšni meri ima takšna podpora skrivne agende in kako učinkovita sploh je? Ali ni morda potrebno več izobraževanj za skupine, podjetja, stranke, ki nas podpirajo, in s tem večji angažma pripadnikov_ic LGBT skupnosti?

Nenazadnje pa, kako pomembno se nam zdi povezovanje s sorodnimi organizacijami izven nacionalnih meja in katere nove možnosti se nam v sodelovanju z njimi ponujajo?

Vabljene_i v Tiffany!

Dogodek podpira Mestna občina Ljubljana.

Comments are closed.