Javni poziv 2017

kcq_poziv2017

ŠKUC – Kulturni center Q / klub Tiffany

Vabi LGBT posameznice_ke, ki si želijo pridobiti izkušnje na področju organiziranja in izvedbe kulturnih, mladinskih in klubskih dogodkov, da se pridružijo kolektivu kluba.

Klub izvaja različne dogodke, ki so namenjeni LGBT skupnosti, med njimi pa izstopajo programski sklopi:
literarne prireditve, kavarniški večeri, Lezbično-feministična univerza, Kabaret Tiffany, večerni pogovori, Zlate Tifanije in različna programska sodelovanja z LGBT, mladinskimi in kulturnimi organizacijami.

Programski cilj kluba je ustvariti varen prostor, v katerem se lahko razvija ustvarjalnost LGBT posameznikov_ic.

Področja sodelovanja:

 Klubski in DJ program

a) POP NATION DJ

Klub Tiffany vabi nove sile v svoj petkov POP NATION program. Če želiš sodelovati, nam pošlji kratek mix (30 min) za katerega misliš, da bo primeren publiki petkovih klubskih večerov in naštej svoje izkušnje.

b) Klubski performativni program

Rad_a nastopaš, plešeš v ekstravagantnih oblačilih na klubskih večerih? Se ukvarjaš z dragom, plesom? Pošlji nam svojo sliko v kostumu in kratek opis točke.

c) Programsko zaokroženi klubski večeri

Želiš organizirati klubske večere s posebno tematiko, izbranimi DJi in žanrsko glasbo? Pošlji nam kratek koncept (max 1. stran).

 Kabaret Tiffany in gledališče

a) Kabaret Tiffany vabi na odprte delavnice. Na delavnicah bomo raziskovali naša telesa; gib, glas, performativnost, ustvarjali bomo karakterje, njihove zgodbe, žive slike .. Gibali se bomo na področjih performansa, kabareja, stripteasa, burleske, draga … Na delavnice se lahko prijavijo  tudi fotografi, snemalci, makeup artisti, scenografi in kostumografi, ki bi z različnimi znanji prispevali kabarejskemu timu.
Pošljite nam svojo predstavitev, izkušnje in motivacijo za udeležbo na delavnicah. Rok prijave 18. januar, na kulturnicenterq@gmail.com.

b) Gledališki program je namenjen gledališkim in plesnim ustvarjalcem, ki bi želeli svoje delo predstaviti publiki klub Tiffany. Zaželjeno je, da se uprizoritve dotikajo LGBT in homo tematike.
Pošljite nam kratko predstavitev, opis dela in tehnične okvirje.

 Literarni program

Organizacija literarnih večerov in pogovorov

Imaš rad_a literaturo? Pridruži se Tifanijevem literarnem programu, kot: moderator_ka, bralec_ka, izvajalka_ec bralnega krožka …
Pošlji nam kratek opis svojih literarnih zanimanj in izkušenj.

  Vizualna umetnost

Razstave potekajo med tednom v prostorih kluba Tiffany. Prednost bodo imeli koncepti, ki vsebinsko obravnavajo homo teme. Dobrodošla so tudi dela, ki GLBTQ kulturo in umetnost obravnavajo dokumentarno.
Pošlji nam CV avtorja ali skupine in kratek opis projekta.

 Glasbeni program

Imaš band? Nastopaš solo? Kakorkoli, Tifanijev oder te vabi, da predstaviš svoje delo javnosti. Pošlji nam posnetek in kratko predstavitev.

 Socialni in mladinski program

Socialni in mladinski program je usmerjen v raziskovanje in opolnomočenje LGBT skupnosti. Poteka v obliki pogovorov in delavnic. Tematsko je razdeljen na pogovore o LGBT skupnosti, pogovore o gejevskem seksu in drogah, kavarniške večere, filmsko – pogovorne večere in različne delavnice.
Če želiš pomagati pri organizaciji mladinsko – socialnih programov, nam pošlji kratko predstavitev in svoje želje.

Torej, če želiš soustvarjati program v LGBT skupnosti in imaš podobne cilje kot klub, nam piši na kulturnicenterq@gmail.com, do 15. februarja 2015!

Comments are closed.