29. festival gejevskega in lezbičnega filma
ŠKUC
Organizator festivala in založnik filmskega kataloga
Društvo ŠKUC, Metelkova 6, Ljubljana
tel./fax 01 430 3530
www.skuc.org
Soorganizatorji
Slovenska kinoteka, Gimnazija Ptuj, CID, Kino Metropol, DIH, MKC, DPZN, Kino Udarnik
Selekcija in organizacija
Aleš Zobec, Brane Mozetič, Jasmina Šepetavc, Luka Pieri, Rosana Sancin, Suzana Tratnik
Posebna zahvala
Aleš Pečnik, Andrej Zavrl, Ana Grm, Janez Kobal, Jan Vasilijevič, Jasmina Kožar, Jernej Škof, Lothar Orel, Matjaž Končina, Miha Topolovec, Miran Šolinc, Nataša Sukič, Roman Kuhar, Tadeja Pirih, Tatjana Greif, Urša Posavec, Zala Hriberšek in mnogi drugi.
Medijska podpora
Narobe (www.narobe.si), Radio Študent
Podatki in vsebine filmov
Suzana Tratnik
Oblikovanje plakata in filmskega kataloga
Hand Bag
Tisk
Littera picta
Informacije
Društvo Škuc, Metelkova 6, Ljubljana,
tel. 01 4303 530
Slovenska kinoteka, Miklošičeva 28, Ljubljana,
tel. 01 4342 520; blagajna 01 4342 524
Prvi rožnati zmaji
Po vzoru mnogih filmskih festivalov bomo tudi na najstarejšem festivalu lezbičnega in gejevskega filma v Evropi – letos prvič – nagradili najboljša filma. Enega rožnatega zmaja bo podelila publika, drugega pa selektorska ekipa.
Celovečerne filme, tako igrane kot dokumentarne, ki bodo na sporedu od 23. novembra do vključno 30. novembra, boste ocenjevali le gledalci in gledalke uradnega programa v Ljubljani. Ob nakupu vstopnice boste prejeli listič z nalepkami, na katerih bodo natisnjene ocene od 1 do 5. Ustrezno oceno boste nalepili na vstopnico, ki jo boste ob izhodu iz kinodvorane pustili v glasovalnih škatlah. Nagrado bo prejel film z najvišjo povprečno oceno.
Nagradi bosta podeljeni po predvajanju zadnjega filma v Slovenski kinoteki, na zaključni prireditvi, 30. novembra.
2. Festival lezbična četrt
»Druga« izdaja festivala v organizaciji Škuc-LL bo potekala od 2. do 9. decembra v Galeriji ŠKUC na Starem trgu 21 in v Klubu Monokel, Metelkova mesto. Pričakujejo vas s predavanji in pogovori o lezbični gverili, z glasbenim programom, s koncerti, z uveljavljenimi lezbični literatkami, razstavo z lezbične scene in z gledališko igro. Vabljene in vabljeni ponovno na pošteno dozo kulture, umetnosti in nepozabne festivalske juhice! – Spremljajte spletno stran:
Festival so podprli
Pomagaj festivalu
Svoj prispevek lahko nakažeš na Škuc, Stari trg 21, Ljubljana, račun: SI56 0208 3001 7013 681, sklic: 00-703, namen: prispevek FGLF
Festival je bil prvič organiziran leta 1984 v okviru festivala Magnus in velja za najstarejši festival gejevskega in lezbičnega filma v Evropi.