Pogovor v Monoklu: Lezbično organiziranje v Sloveniji

Četrtkovi večeri v Klubu Monokel v Metelkova mestu bodo odslej posvečeni predavanjem in diskusijam. Prvi diskusijski večer bo tako v četrtek, 22. maja ob 20.00 uri: Lezbično organiziranje v Sloveniji.

V diskusiji bodo sodelovale predstavnice raznih skupin: Lezbične sekcije ŠKUC-LL, feministično-lezbične skupine Kasandra in Legebitre, skupine za istospolno usmerjene mlade.

Predstavnice lezbičnih skupin se bodo v pogovoru dotaknile teh vprašanj: S kakšnimi motivi in cilji so bile organizirane posamezne skupine? Kakšne so bile njihove strategije prodora v javnost? Kdo so bili zavezniki poleg ženskih skupin in gejev?

Ali današnji položaj lezbijk v Sloveniji pomeni vsaj delno uresničenje vizij posameznih skupin? Kako bi opisale tip lezbične aktivistke v Sloveniji? Konec devetdesetih lahko govorimo o precejšnji razvejanosti LGBT infrastrukture in celo o razvoju bolj “porabniškega” lezbično-gejevskega sloga (Lezbična knjižnica in arhiv, knjižni zbirki Lambda in Vizibilija pri ŠKUC-u, revija Lesbo, bilten Legebitrina Oznanila, klubsko življenje na Metelkovi, Roza večeri v diskoteki K4,…) Kakšna je torej vloga aktivističnih lezbičnih skupin danes?

Comments are closed.