Projekcija filma Nameni na “Prostorožu”

Med 19. majem in 4. junijem 2005 bo pred Kinodvorom v Ljubljani potekala večdnevna predstavitev slovenskih filmskih dogodkov, ki jih bodo spremljale projekcije na odprtem.

V petek, 27. maja 2005 se bo ob 22.30 predstavil tudi Festival gejevskega in lezbičnega filma s projekcijo filma Nameni. Za vse, ki si tega filma zaradi tehničnih težav niste mogli ogledati na zadnjem festivalu gejevskega in lezbičnega v Ljubljani in Celju – končno možnost ogleda! Vabljene in vabljeni!

Opozarjamo, da projekcija poteka pred Kinodvorom v Ljubljani, NE v Portorožu!

NAMENI (INTENTIONS)

ZDA, 2003, igrani, 96 min

Scenarij in režija: Luane Beck

Glavne vloge: Katherine Lee, Deidre Kotch, Maria Biber-Ferro, Tom Darci, Ted D’Agustino, Chloe Krug, Nicole Younce

Fotografija: Jaime Reynoso

Produkcija: Zernus Productions

Nameni so prvenec ameriške scenaristke in režiserke Luanne Beck, ki si je nabrala veliko izkušenj kot dolgoletna igralka. Zapleti in nameni v njeni zgodbi nastanejo, ko se poročena profesorica Renee Higgins, ki na kolidžu poučuje dramsko igro, nepričakovano zaljubi v svojo študentko Eve. Eve se ravnokar razhaja s svojim dekletom Erin, saj ji ta očita, da se s prezaposlenostjo v gledališču na kolidžu izogiba reševanju težav v njuni zvezi. Tako je nadobudna študentka, ki študira glavno vlogo v igri, še kako dovzetna za profesoričine čare. Medsebojna privlačnost ju pripelje v iskrenost in odkritost, ki sprva izpolnjuje tudi njune ustvarjalne težnje. Toda ko se zaljubita, si njuni študijski in osebni interesi pridejo navzkriž. Skrita ljubezenska zveza sicer spodbuja njuno željo, prinaša pa tudi žrtvovanje, bolečino in negotovost. Stvari se še bolj zapletejo, ko se v njuno zgodbo vpletejo tretje osebe. Prva je študentka, ki ju zaloti v parku in se nemudoma odpravi k predstavniku kolidža. Drugi je Reneejin mož, ki je zdaj prepričan, da je za upadanje strasti in medsebojnega zanimanja v njunem zakonu očitno kriva ženina skrita lezbičnost. Renee in Eve se brez obveznosti znajdeta v vrtincu (medsebojnih) obtožb, pričakovanj, izmikanj in ponovnih približevanj, ki presegajo prvotne namene romance brez obveznosti.

Intentions is director Luanne Beck’s first feature-length original screenplay about two women who find romance and drama while crossing over forbidden professional and personal boundaries. The story revolves around a married college Professor who unexpectedly falls in love with one of her female students. Although the romance is initially kept clandestine, it is eventually discovered by others.

Comments are closed.