Vabilo na čajanko: Ena kost – dva sklepa

Društvo DIH vas vljudno vas vabi, da se udeležite pogovora z naslovom Ena kost – dva sklepa, na katerem bodo primerjali predlog zakona o istospolni partnerski zvezi (ZIPZ) in predlog zakona o registraciji istospolne partnerske skupnosti (ZRIPS). Pogovor bo v četrtek, 26. maja 2005 ob 18h v 1. nadstropju kavarne Slamič na Kersnikovi 1 v Ljubljani. Pogovor bodo pripravili v obliki čajanke, s čimer želijo ustvariti prijetnejše vzdušje za konstruktivno razpravo.

Na čajanko so povabljeni:

  • Jožef Tivadar, v. d. generalnega direktorja Direktorata za družino na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve; soavtor predloga zakona o registraciji istospolne partnerske skupnosti;
  • Majda Širca, poslanka LDS, ki je v parlamentarno proceduro v tem mandatu vložila dopolnjen predlog zakona o istostospolni partnerski zvezi;
  • mag. Roman Kuhar, raziskovalec Mirovnega inštituta; član skupine za pripravo predloga zakona o istospolni partnerski zvezi in skupine, ki je pripravila pripombe in predloge k predlogu zakona o registraciji istospolne partnerske skupnosti.

Čajanka poteka v sklopu projekta Enake možnosti, ki ga izvaja Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU) skupaj s partnerskimi organizacijami. S projektom želijo predvsem prispevati h krepitvi zavesti ter povečanju strpnosti in sprejemanja raznolikosti v družbi. Več informacij o projektu je na voljo na spletni strani http://www.aequalis.org.

Comments are closed.