Nujno opozorilo članom in članicam klubov Tiffany in Monokel

V zadnjih dveh tednih je prišlo do treh brutalnih fizičnih napadov na člane kluba Tiffany. Prvi se je zgodil v samem klubu v nedeljo 26. junija okoli tretje ure zjutraj – napadalca sta bila dva, poškodovani trije obiskovalci. Do drugega je prišlo 2. julija, na dan Parade ponosa, okoli pol enih zjutraj v bližini postaje mestnega avtobusa pri izhodu iz Metelkove-mesta. Napadalci so bili štirje, poškodovana dva člana, ki sta zapuščala Tiffany. Tretji napad se je zgodil isto noč okoli treh zjutraj v bližini Metelkove, točneje na Slomškovi. Napadalcev je bilo pet, poškodovana dva fanta, ki sta odhajala iz Tiffanyja. Po pričevanjih žrtev pri vseh treh napadih ni šlo za napade iz koristoljubja ali objestnosti, temveč za očitne napade iz homofobije in sovraštva do gejev. Napadalci se niso zadovoljili z nekaj udarci, temveč so se nad žrtvami brutalno izživljali, tako da so morali poiskati nujno medicinsko pomoč.

Zato pozivamo vse člane in članice k samozaščitnemu obnašanju. Če je le mogoče, se do kluba pripeljite z avtom oziroma taxijem, prav tako pa ga tudi zapustite. Če pa prihajate ali zapuščate klub peš, poskušajte to storiti v večji skupini, recimo po pet ali več. Vsak verbalni ali fizični napad takoj prijavite odgovornim osebam v klubu ali na policijsko postajo (ali na email: siqrd@mail.ljudmila.org ali sekcijaskuc@mail.ljudmila.org).

Obenem bo povečana kontrola na vhodu v oba kluba, zato imejte članske kartice s seboj oziroma si jih naredite, če jih še nimate.

Vodstvo Društva ŠKUC je o porastu homofobičnega nasilja že obvestilo policijo, varuha človekovih pravic ter zaprosilo za povečano budnost na območju Metelkove, da bi se izognili nadaljnjim incidentom.

Društvo ŠKUC

Comments are closed.